ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να βλάψει σοβαρά την οικογενειακή σας ηρεμία τους θερινούς μήνες.

Μην πεις πως δεν προειδοποίησα. 😛

Σάββατο 28 Ιουνίου, ώρα 00:45

Είναι 28/6. 28! Ιουνίου! Μετράμε ήδη 1 βδομάδα από το θερινό ηλιοστάσιο. Τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου! Πέρασε… και μια καλοκαιρινή εξόρμηση δεν καταφέραμε να κάνουμε σε αυτή την φαμίλια.
Φέρτε μου καφετζούδες, ξεματιάστρες και ό,τι άλλο σας βρίσκεται εύκαιρο. Ρίξτε το στα άστρα ή σε μια γρουσούζα που όταν με είδε είχε καούρα από το μεξικάνικο που έτρωγε, ενώ ο άντρας της- φήμες λένε- ότι σε ένα χωριό κοντά στη φυλή των Μασάι, μόλις βρήκε το άλλο του μισό.
Τέτοιο κακό να με έχει βρει! Ούτε για ένα μπανάκι θαλασσινό, ούτε ένα ταξιδάκι καλοκαιρινό;
Αφού τράβηξα τα κοτσίδια μου αρκετά, αφού σφουγγάρισα γονατιστή από δωμάτιο σε δωμάτιο, για να κάνω κάτι τύπου τάμα στο σύμπαν, αφού βρήκα ξεματιάστρες να μου υπόσχονται αμέριστη αφοσίωση, το αποφάσισα!

Είπα τις προάλλες. Τρίτη δηλαδή. Από μέσα μου πάντα. «Σόφη, φτιάξε αποσκευές. Αυτό το ΣΚ ο κόσμος να χαλάσει, εσύ παραλία θα πας! ». Μπήκα ορμητικά στο δωμάτιο και αλαφιασμένη είπα αποφασιστικά «Θα την κρεμάσω!». Την τσάντα παραλίας 😀
Την κρέμασα στη χειρολαβή της πόρτας, χωρίς διαπραγματεύσεις και δεύτερες σκέψεις. Θα τη γέμιζα με τα απολύτως απαραίτητα.

via someecards.com

via someecards.com

(Τώρα μπαίνει μουσικό χαλί. Από ελληνική τραγωδία.)

Είπα να προετοιμαστώ εγκαίρως, για να ξορκίσω τις αναποδιές. Έτσι έκανα μια μικρήηηηηηη, τοσοδούλικη λίστα με τα απαραίτητα. Όσο γέμιζα την τσάντα. Δεν χρειάστηκε και πολύ για να γεμίσει. Έβγαλα από την ντουλάπα και άλλες 2 παρακαλώ.

Πήρες την καρδιά μου, πήρες το μυαλό μου, πάρε να φοράς και το αντηλιακό σου, μου… καλή διάθεση να υπάρχει!

Αντηλιακό για το μωρό κάτω από την ομπρέλα, αντηλιακό για τον Στέφανο που τον κυνηγάω με το φστ φσσστ αντηλιακό του, 2 αντηλιακά για μένα. Ένα που χρυσίζει για να προστατεύομαι μεν, να κάνω την όμορφη δε, cool mama (colada), ένα που το θέλω για το δικό μου γρήγορο, δροσερό φσσσστ. Σε σπρέι δηλαδή. Α! Βάλε και το αντηλιακό προσώπου. Ο Δημήτρης είναι καλόβολος. Κάτι θα βρει ανάμεσα σε 39 αντηλιακά που θα έχει η τσάντα μας 😛

Σημειώσατε τμχ.: 5 Των μαλλιών ξέχασα;! Των μαλλιών;!!! Να ξεραθεί η τρίχα να μοιάζει η ανταύγεια με άχυρο; Α πα πα πα…

Σημειώσατε τμχ.: 6

Μιχαλάκηηηηηηη, όχι στα βαθιά παιδί μου!

Μιχαλάκη (aka Στέφανος + Δωροθέα) , επειδή δε βλέπω να κάθεσαι ήσυχος και ο Φελπς αθέτησε την υπόσχεσή του, δεν σου έκανε ούτε αυτό το χειμώνα ιδιαίτερα. Πάρε μαζί σου θαλάσσια μακαρόνια, σωσίβια, μπρατσάκια. Έτσι για την ποικιλία, μην παλιμπαιδίσει ο υιός και δεν έχουμε μαζί μας τον Spiderman σε μπρατσάκι… Πού πας, Μιχαλάκη! Πάρε και τα βατραχοπέδιλα που σου αγόρασε ο παππούς για να μην σου χαλάσει χατίρι. ΟΥΚά μου εσύ!

Σημειώσατε τμχ.: 4

Το καπελάκι σου μnν φοράς στραβά

Καπελάκια για τα παιδιά, καπελάκι για το μπαμπά, καπελαδούρα όλο στυλ και σκέρτσο για τη μαμά. Όταν λέω καπελάκια για τα παιδιά εννοώ επί 2. Αν γίνουν μούσκεμα με αλάτια, να έχουμε κι ένα καθαρό, έτσι για αλλαξιά!

Σημειώσατε τμχ.: 6

 

ΜΕΙΝΕ ΨΥΧΡΑΙΜΗ

Για τα μάτια σου, μου, της, του μόνο

Τα γυαλιά της μικρής τσαπερδόνας, τα γυαλιά Cars, ή Spiderman ή Batman ή απλά τα μπλε του μεγάλου αδερφού. Τα γυαλιά τα δικά μου, ουφ ποιο ζευγάρι να διαλέξω, τα γυαλιά του Δημήτρη. Της θαλάσσης τα είπα;

Σημειώσατε τμχ.: 5

Πετσέτες, μία εσύ, μία εγώ, μία…

Με την πριγκίπισσα Τάδε, με την πετσέτα φιδάκι (μπλιαξ! δώρο κι αυτή), οι μεγαλίστικες.

Σημειώσατε τμχ.: 4

Στην άμμο μην χτίζεις παλάτια

Φτιάξε μπιφτέκια που έφτιαχνα κι εγώ μικρή, φτιάξε μια καρδιά με ένα θαλασσόξυλο, τι θες τώρα και τα κουβαδάκια; Τι θέλω τώρα εγώ η μάνα; Να μην απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί στην παραλία; Πάρε και μια μπάλα… και ρακέτες και φρίσμπι… άκαρδη μάνα… ο γιος με κουβαδάκια θα την έβγαζε;

Σημειώσατε τμχ.: 1 το κουβαδάκι, 7 τα συμπράγκαλά του + 1 η μπάλα + 1 το φρίσμπι + 2 οι ρακέτες + 2 τα μπαλάκια μας κάνουν  = 13 και πάλι καλά να λες!

Το μικρό φαρμακείο

Να σε τσιμπήσει στα οπίσθια μέλισσα και να μην έχεις αλοιφή; Πού πας, μανδάμ; Να θες να κάτσεις λίγο παραπάνω μετά τη δύση του ηλίου και να μην έχεις ένα εντομοαπωθητικό να φυλαχτείς; Πάρ’ το κι αυτό μαζί.

Να ερεθιστεί το μάτι του παιδιού από το θαλασσινό νερό και να μην έχεις μαζί σου φυσιολογικό ορό ClinofarΝα εμφανιστεί  η cute, so cute μυξούλα του μονάκριβού σου τη στιγμή που λες “Ααααχ, καλοκαιράκι! τέρμα οι ιώσεις και τα μπουκώματα της μύτης” και να μην έχεις Clinofar; Να μπει ένας κόκκος άμμου στο ματάκι σου, του, της, μου και να μην έχεις Clinofar; Πάρε το αμπουλοκουτί, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Να φτιάξεις και μια ξαπλώστρα από δαύτες για την Άριελ τη γοργόνα. Έλα και σε θέλω creative mama @ the beach!

sea_dorothea_clinofar2

Clinofar και πάλι Clinofar! Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 😉

 

Clinofarκαι πάλι Clinofar! Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! 😉

Ένα λευκοπλάστ, ένα ιώδιο, μια γαζούλα, ένα θερμόμετρο, για το νόμο του Μέρφυ όλα αυτά.  Δεν θα τα μετρήσω αυτά. Πιάνονται στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Σημειώσατε τμχ.: 32 (ολόκληρο αμπουλοκουτί λέμε! Είναι must.)

Τα απαραίτητα του μωρού και του μεγαλύτερου παιδιού

Πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα αλλαγής πάνας, ποτηράκι με καπάκι για το νερό της μικρής, φρούτα για τις λιγούρες, παγωμένο νερό μαζί με τα φρούτα σε τσάντα- ψυγειάκι, αλλαξιά ρούχα και για τα δυο παιδιά, 2 μαγιό για κάθε παιδί. Τι ξεχνάω, τι ξεχνάω… αχ μην ξεχάσω, μην ξεχάσω!

Σημειώσατε τμχ.:  περίπου 25

Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

Ε. καλά… ας προσθέσω κι ένα βιβλίο. Πού ξέρεις… μπορεί να καταφέρω φέτος να διαβάσω, όπως παλιά. Π.μ. (προ μητρότητας)

Ε, να πάρω και τη φωτογραφική… το κινητό γέμισε φωτογραφίες!

Ε, θέλει κι ο Δημήτρης ένα περιοδικό για F1, να του το στερήσω;

Ε, είναι κρίμα να μην πάρω κι εγώ μαζί μου δεύτερο μαγιό. Κι αν τύχει κάτι και το χρειαστώ;

E, θέλω και το αγαπημένο επιτραπέζιο, έκδοση παραλίας, μήπως και…

Σημειώσατε τμχ.:  5+

hello summer

Με το μολυβάκι στο αυτί και την καλά ακονισμένη μύτη του, υπολογίζω με στυλό (:P) σε χαρτί ότι:

H μία τσάντα που έγιναν τρεις, θα χωρέσουν με βεβαιότητα , τα 99 απαραίτητα αντικείμενα για το πρώτο -και δεύτερο και τρίτο και κάθε επόμενο- μπανάκι μας. Ούτε καν 100! 😛

ta aparaitita ths paralias

 

Ιζ Σάντα Κλάους κάμινγκ του τάουν; Να το επισπεύσουμε, παιδιά!

Ίδια μέρα, Ώρα 16.15

Μια κόπωση πριν κλείσω την πόρτα από πίσω μου, τη νιώθω.

Μισή ώρα μετά στο αυτοκίνητο: Πράξη 1η, 2η, 3η, 4η κ.ο.κ…. Ο Στέφανος κλαίει στο πίσω κάθισμα «Μα, γιατί ξέχασες το νεροπίστολοοοοοοοοοοοο; Ο Παντελής την άλλη φορά το πήρε στη θάλασσααααααααα. Μπουχουχουυυυυυυυ… μα, ποτέ δεν θυμάσαι το νεροπίστολοοοοοοοοοο;;;; Και τώρα πώς θα παίξωωωωωωωωωωωωωωωωω;».  Dear God, are you laughing out loud ή μου φαίνεται;

family selfie

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥