Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε στεφάνια την Πρωτομαγιά, τα Χριστούγεννα, άντε και το φθινόπωρο για τους μεγάλους θαυμαστές αυτών.

Επίσης όταν λέμε στεφάνι, εννοούμε πάντα έναν κύκλο ανεξαρτήτως υλικών.

Ε, λέω να κάνουμε μια μικρή ανατροπή. Εγώ δηλαδή την έκανα και σε προτρέπω, να ακολουθήσεις το παράδειγμά μου.

 

Σκέφτηκα να υιοθετήσω μια νέα συνήθεια, ξεκινώντας από τώρα και κάθε μήνα να τον καλωσορίζω με ένα στεφάνι. Χωρίς πολλά πολλά ίσως, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθώ πάρα πολύ.

Ε, δε θα αγχωθούμε αν κάθε 1η του μηνός δεν είναι έτοιμο. 🙂 Απλά είναι κάτι σαν θετικό vibe, να μπαίνει κάτι νέο στο σπίτι, πόσο μάλιστα αν έχει λουλούδια. Ακόμη όμως και τα άνθη να λείψουν, το μεράκι και ο προσωπικός χρόνος σε κάτι που λέει “hello”, περικλείουν μια θετική αύρα.

Η δεύτερη ανατροπή για αυτό το μήνα τουλάχιστον, είναι, ότι όπως είδες, το στεφάνι μου έχει τριγωνικό σχήμα.

Είχα μαζέψει κάτι κλαδάκια σε μια βόλτα στη φύση και εξ’ αρχής ήθελα αυτά να χρησιμοποιήσω. Ίσως επειδή τη στιγμή που τα μάζευα, ένιωθα όμορφα και γαλήνια και είναι συναισθήματα που τα χρειάζομαι στην παρούσα φάση.

Άσε που μου αρέσουν οι συμβολισμοί και το τρίγωνο σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους φιλόσοφους συμβολίζει την αρχή της γέννησης.  Επίσης, είναι ένας συμβολισμός της ψυχής, αφού οι ψυχές στις προόδους τους σχηματίζουν τρίγωνο. Πρόοδο, πρόοδο! Άντε παιδιά. 😀 Μάρτης=αναγέννηση, τρίγωνο=γέννηση και πρόοδος. Ε, αυτά μου κάνουν, δεν ξέρω για σένα παρεάκι.

Συγκέντρωσα τα κυριότερα υλικά που θα χρειαζόμουν και ξεκίνησα.

ylika gia trigwniko stefani_Martios

Κλαδάκια, περίπου στο ίδιο μέγεθος

Συρματάκι για τα δεσίματα

Λουλούδια

Χρώματα

Πινέλο

Κορδέλα

Εκτυπωμένο καλωσόρισμα για τον Μάρτη (μπορείς να το κατεβάσεις, δωρεάν εδώ)

Για να το φτιάξεις κι εσύ, όπως βλέπεις, είναι αρκετά βατά τα πράγματα και σηκώνουν αυτοσχεδιασμό.

DIY_ STEFANI ANOIKSIATIKO

Πρώτα τοποθετείς τα κλαδάκια σε τριγωνική διάταξη και μόλις καταλήξεις πώς δείχνει καλύτερο, δένεις τις 3 γωνίες του με το συρματάκι.

Στη συνέχεια, με τα διαθέσιμα λουλούδια πειραματίζεσαι, έως ότου αποφασίσεις ποιο σχέδιο, σου αρέσει περισσότερο. Τα στερεώνεις με συρματάκι και αυτά. Αν έχεις το πράσινο σύρμα των ανθοπωλείων, ακόμη καλύτερα. Δεν είναι όμως απαραίτητο σε ένα τόσο μικρό στεφάνι.

DIY_SHAREYOURLIKES_ΑΝΟΙΞΗ_ΣΤΕΦΑΝΙ

Τώρα που έχεις μια καλύτερη εικόνα των γεμάτων και των κενών σημείων της δημιουργίας σου, βάφεις με 1-2 χρώματα και το πινελάκι, στα σημεία που θες. Θα στεγνώσει μάλλον γρήγορα, όπως και το δικό μου, είναι μικρή εξάλλου η επιφάνεια.

Παίρνεις την εκτυπωμένη καρτούλα που λέει ένα hello στον μήνα που μόλις ξεκίνησε. 🙂 Αυτή που έφτιαξα λέει “Hello spring”, “March” και “Play on”. (Κατέβασέ την από εδώ και εκτύπωσέ τη σε thumbnail.) Φυσικά, είναι μόνο για προσωπική χρήση και δεν επιτρέπεται η πώληση, η αναπαραγωγή και η διανομή του, χωρίς την άδεια του ShareYourLikes.gr.

FREE PRINTABLE MARCH_PLAY ON

Μαζί με ένα συραπτικό και την κορδέλα, φτιάχνεις μια… κρεμαστή επιγραφή.

Αν προσθέσεις και μια κορδέλα στην κορυφή του τριγώνου, νομίζω μπορείς και να το κρεμάσεις. Με γεια! 🙂

DIY_SYL_Stefani Anoiksiatiko

Αν και το είπαμε το καλωσόρισμα του νέου μήνα τις προάλλες, καλό μήνα και πάλι, καλή άνοιξη να έχουμε!

Τώρα που έφτασε Σαββατοκύριακο, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου σε κάτι δημιουργικό. 😉

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!