Ήταν ένα καλοκαίρι περίεργο. Το λένε όλοι, αλλά και να μην το έλεγε κανείς άλλος για μένα ήταν εντελώς αλλιώτικο από οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι της ζωής μου.

Δεν ξέρω αν ήρθε ή δεν ήρθε– όχι ημερολογιακά, αλλά προσωπικά- και τα δύο θα σου πω! Αξέχαστο θα μου μείνει οπωσδήποτε. Για σημαντικούς λόγους. Όμως τώρα δε θα σταθώ στους νούμερο ένα. Αλλά στους λίγο πιο κάτω στη λίστα. 🙂

Ήταν για παράδειγμα ένα καλοκαίρι που για μια μέρα του ήμουν αεροσυνοδός! Τι εμπειρία! Μοναδική και ανεπανάληπτη. Αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω, μπες να δεις σε παρακαλώ. “Λέει”! Κατά γενική ομολογία! 😀 Από την άλλη, δεν πήγα διακοπές. Yeap! Το έζησα κι αυτό. Όλο το καλοκαίρι εδώ. Στην πόλη. Καλύτερο από αυτό που φανταζόμουν τελικά. Είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά θα είμαι παραπάνω από ευγνώμων, όταν ξανακάνω διακοπές. Τις είχα πραγματική ανάγκη.

Πάντα όμως βρε παρεάκι, το καλοκαίρι έχει τη δική του μοναδική αύρα, την ικανότητα να ενθουσιάζει το μυαλό, να δίνει ευκαιρίες για όμορφες στιγμές και κάτι παραπάνω δόσεις σε χαμόγελα και αισιοδοξία. Είσαι μαζί μου σε αυτή την άποψη;

Κι αφού σχεδόν έχει φύγει αυτή η εποχή του χρόνου, είναι επίκαιρο να πω, ότι μου αρέσει να έχω στο σπίτι κάτι, που μου υπενθυμίζει όλο το χρόνο κάτι από τις  καλοκαιρινές μου στιγμές. Και μέσα στις κορυφαίες ανήκουν πάντα κάποιες με τα παιδιά μου. Έτσι και φέτος. 🙂

Είπα να “κλειδώσω” ή καλύτερα να αναδείξω μία από αυτές σε μια κορνίζα. Αλλά μια κορνίζα που θυμίζει λίγο scrapbooking. Για όσους δεν γνωρίζουν, scrapbooking λέγονται τα άλμπουμς φωτογραφιών και αναμνήσεων, σαν λευκώματα! Είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να κρατήσεις τις αναμνήσεις ζωντανές, εμπλουτίζοντάς τες με γραφικά, λέξεις, υλικά. Σαν να λες μια μικρή ιστορία μαζί με κάθε φωτογραφία.

Αυτό θέλησα να κάνω με την κορνίζα. Η συγκεκριμένη βέβαια ήταν ιδανική για αυτή τη δουλειά. Διότι έχει μια ιδιαιτερότητα. Έχει 3-4 συρταρωτά τζάμια. Άρα, κάνει πιο εύκολο το να δημιουργηθούν οπτικά “επίπεδα”. Δεν μπορώ να σου πω, πού να τη βρεις, γιατί την απέκτησα πριν καμιά 15αριά χρόνια. 😛 Αλλά, ενδεχομένως να βρεις στην αγορά μια τέτοια κι αν πάλι όχι, δεν πειράζει. Μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις μια απλή κορνίζα. Ή μια κορνίζα-shadow box, όπως αυτή εδώ κι εδώ.

diy_korniza san scrapbooking 3

Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν ελάχιστα, ήταν παιχνιδιάρικα, ήταν λίγα και καλά.

diy_korniza san scrapbooking_ylika

Ουπς! Ξέχασα στη φωτό ένα ακόμη υλικό! 😛 Πάμε να τα γράψουμε καλύτερα!

Μάζεψέ τα:

  • μια κορνίζα
  • αυτοκόλλητα που να ταιριάζουν με το θέμα σου
  • χάρτινα σχέδια είτε έτοιμα στην αγορά είτε θα εκτυπώσεις από το διαδίκτυο
  • χρωματιστή άμμο
  • κόλλα σε σπρέυ

Πώς να:

Έκανα μια πρόβα πριν τοποθετήσω τα αυτοκόλλητα και τα υπόλοιπα στοιχεία. Κάνε το ίδιο κι εσύ.

Πού θες να βάλεις την φωτογραφία; Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο κέντρο.

Αν έχει η κορνίζα σου τη δυνατότητα επιπέδων βάθους, σκέψου λίγο τι θα φαίνεται σε πρώτο, σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο.

Στη δική μου κορνίζα στο τρίτο επίπεδο, δηλαδή στο βάθος κήπος σαν να λέμε (χαχα), έβαλα την άμμο. Έριξα λίγη κόλλα σε σπρέυ στο κάτω μέρος και αμέσως μια ποσότητα άμμου. Αν δεν έχεις κόλλα σε σπρέυ, μήπως έχεις σπρέι μαλλιών; 😉 Την ίδια δουλειά θα κάνει! Μπήκε και το αυτοκόλλητο με τη βαλίτσα! Vacay, yeah!

Στο δεύτερο επίπεδο μπήκε η φωτογραφία και το αυτοκόλλητο με το λεκτικό Summer Day. Τι; Να μην είχαμε και τις σαγιοναρίτσες μας;; Τις βάλαμε και αυτές!

Το πρώτο επίπεδο ήθελε τον ήλιο του, το φοινικόδεντρό του. Ζητούσε αγάπη και μια διψασμένη γοργόνα στη στεριά. Όχι, δε λέω για τη δική μου γοργονίτσα! Για αυτή κάτω αριστερά μιλάω! 😀

diy_korniza san scrapbooking 4

Είδες πώς βγήκε ένα μικρούλι story από μια εικόνα; Δεν είναι τίποτα φοβερό, δεν απαιτεί δεξιοτεχνία, όμως είναι εκεί κάθε μέρα και ρίχνω ματιές. Μου φτιάχνει τη διάθεση, έτσι από το πουθενά! ♥

Και θέλω να φτιάχνει και η δική σου διάθεση, έτσι από το πουθενά. Να γεμίζουν τα σπίτια με θετικά πρόσημα καλής διάθεσης! Αυτή είναι η ευχή μου για τη νέα σεζόν παρεάκι.

diy korniza

Έτσι, κλείνω. Σε φιλώ μέχρι την επόμενη ανάρτηση. Έχω να σου δείξω, τι φτιάξαμε στις αρχές του καλοκαιριού με τη Δωροθέα για το μπάνιο. Ομόρφυνε στο τσακ μπαμ.

Λοβ γιου.

diy korniza san scrapbooking

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!