Αν εξαιρέσουμε το πρόσφατο & απίθανο milkshake, δεν ξέρω πώς το κατάφερα και έχω να μοιραστώ αιώνες συνταγή μου. 🙂
Σα γνήσια Ταυρίνα αγαπώ το καλό φαγητό, τα λαχταριστά ροφήματα και γενικότερα τις εντελώς γήινες απολαύσεις της ζωής.
Η αγάπη μου για τη μαγειρική κρατάει πολλά χρόνια. Ο αυτοσχεδιασμός και ο πειραματισμός με τα υλικά και τους συνδυασμούς τους, είναι πάντα μια πρόκληση για μένα. Μια ευκαιρία για δημιουργία με γεύση!
Από όταν έγινα μαμά, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τον τρόπο που το έκανα και κυρίως τη συχνότητα. Για να καταλάβεις, πριν σχεδόν δεν υπήρχαν φαγητά, που να τα μαγείρευα πάνω από 3 φορές. 😀 Όχι λόγω αποτυχίας, αλλά επειδή σε κάθε μαγειρική απόπειρα δοκίμαζα κάτι νέο. Κάτι ασυνήθιστο.
Μάλλον γι’ αυτό είχαμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κόσμο στο σπίτι. Για φαγητό, εννοείται. 🙂
Τώρα πια, μαγειρεύω περισσότερο αναμενόμενες γεύσεις. Ή εμένα μου φαίνεται έτσι. Αλλά μικρές πινελιές, δίνουν μια νότα διαφορετικότητας συχνά πυκνά.
Μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά, να επιστρέψω στις παλιές μου συνήθειες.
Τα ζυμαρικά είναι τεράστια αγάπη μου. Ο Δημήτρης τα τρώει ευχαρίστως, αλλά πάντα προτιμά κάτι κρεατικό. Η ατάκα «Φαγητό που δεν έχει κρέας, δεν είναι φαγητό», είναι μάλλον δική του. 😛
Τα παιδιά θεωρητικά τα τρώνε όλα. Στην πράξη, εξαρτάται από τη διάθεση του δευτερολέπτου που σερβίρω το πιάτο. 🙂
Η σημερινή συνταγή τα έχει όλα! Δεν είναι διαιτητική, αλλά δεν τη νιώθεις βαριά στο στομάχι. Παρ’ όλα τα αρκετά- θα έλεγα- υλικά της.
Έχει την απαλότητα μιας κρέμας, αλλά με την ένταση και γλύκα της ντομάτας. Έχει τα αλλαντικά του, ίσα για να “κλέβει” τις εντυπώσεις των κρεατοφάγων. Να το κάνει φαγητό για εκείνους τους φανατικούς. Να νοστιμεύει κι άλλο η τραγανή αίσθηση του μπέικον στον ουρανίσκο. 😉
Ταλιατέλες Φούρνου Με Αλλαντικά, Ντομάτα & Κρεμώδη Σάλτσα
Μάζεψέ τα στον πάγκο:
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 2 κ.σ. βούτυρο μαργαρίνη
- 4 φέτες μπέικον
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 200γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι)
- 100γρ. παρμεζάνα σε κύβους
- 250γρ. κρέμα γάλακτος light
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Έτσι θα μαγειρέψεις:
1. Ψήνεις το λουκάνικο και το μπέικον στην τοστιέρα.
2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζεις τις ταλιατέλες. Μόλις τις στραγγίσεις,τις μεταφέρεις σε ένα πυρέξ. Εκεί τις ανακατεύεις με τα αλλαντικά, τη μαργαρίνη(1κ.σ.), το τυρί κρέμα και τις ντομάτες. Προσθέτεις και τα τυριά.
3. Ετοιμάζεις μία κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύεις την κρέμα γάλακτος, με το γιαούρτι, το κορν φλάουρ, τη 1κ.σ. μαργαρίνη, το μοσχοκάρυδο, φυσικά αλάτι και πιπέρι.Μόλις δέσει η κρέμα, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το αυγό, ανακατεύοντας γρήγορα.
4. Περιχύνεις την κρέμα στο πυρέξ και προαιρετικά τρίβεις λίγη παρμεζάνα.
5. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC (αντιστάσεις) για 25′.
Ιδανικά σερβίρεται ζεστό.
Αυτό το πιάτο αρέσει σε όλη την οικογένεια!
Η βδομάδα μόλις ξεκίνησε παρεάκι μου και δεν ζητά πολλά για να είναι καλή. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα ζεστό, νόστιμο φαγητό και μουσική! Μουσική να σε ταξιδεύει όπου θες εσύ.
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥