Μια παιδική θεατρική παράσταση μου έφτιαξε την ημέρα σήμερα!

Ο λόγος…τα μάτια του γιου μου! Έλαμπε το παιδί μου και μαζί του κι εγώ!

Να τα πω με τη σειρά, γιατί όταν ενθουσιάζομαι, ξεφεύγω! 😛

Ένα από τα blogs που παρακολουθώ σχεδόν -αν όχι εντελώς- καθημερινά είναι το aliceonboard.gr/blog. Η μαμά Πέπη λοιπόν έκανε μια κλήρωση με δώρο προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση για παιδιά “Η τελεία”. Μου άρεσε τόσο πολύ η περιγραφή του θεατρικού και σκέφτηκα ότι ήταν καλή ιδέα να συμμετάσχω….και ναι, κερδίσαμε! 🙂 Ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία Πέπη!

Μεγάλη χαρά γιατί ο Στέφανος αγαπά το θέατρο και η δασκάλα του μας είπε πολύ πρόσφατα ότι το πολύ θέατρο είναι must για τον μικρό μας!

Δε θα σας πω πολλά για το τι πραγματεύεται το έργο, διαβάστε εδώ γι’αυτό. Θα πω μόνο ότι πολύ συχνά τα παιδιά ακούμε να λένε “δε μπορώ!“. Η μικρή Λία βάζει τελεία στο φόβο και την ανασφάλεια. Η πιο αντιπροσωπευτική ατάκα σε αυτή την παράσταση θα έλεγα ότι είναι η “Μπορείς! Πάμε στοίχημα;”.

via parapolitika.gr

Μια μικρή αριθμητικά ομάδα νέων ανθρώπων και ένα έξυπνο, απλά -φαινομενικά- παρουσιασμένο έργο, αποδεικνύουν ότι οι ακριβές παραγωγές και τα πλούσια σκηνικά δεν είναι απαραίτητα. Ο Στέφανος ενθουσιάστηκε με το που μπήκαμε στο χώρο. Ένα χώρο που δεν είχε πολλά. Αλλά προφανώς ερέθιζε τη φαντασία των παιδιών! Του δικού μου παιδιού σίγουρα.

Αυτό που με ξετρέλανε ήταν πόσο άρεσε στον μικρό από την αρχή ως το τέλος! Δεν ήθελε να χάσει την παραμικρή λεπτομέρεια. Αν διαπιστώσω ότι το ξέρει όλο το έργο απ’ έξω (έχει πολύ καλή μνήμη) δεν θα εκπλαγώ! Κούναγε συνέχεια το κεφαλάκι του για να προλάβει να τα δει όλα! Αυτό μου ήταν υπεραρκετό για να μείνω απόλυτα ευχαριστημένη!

Στο τέλος αγοράσαμε και το βιβλίο για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας με την πρώτη ευκαιρία τα υπέροχα μηνύματα του πολυβραβευμένου έργου του Πήτερ Ρέυνολντς από τις εκδόσεις Αίσωπος.

Την “τελεία” την προτείνω ανεπιφύλακτα, ξέρεις γιατί; Επειδή θα δεις μια έξυπνη, αστεία, εμπνευσμένη, χαρούμενη παράσταση που μαθαίνει στα παιδιά όχι μόνο ότι είναι το καθένα από αυτά είναι σπουδαίο, αλλά επειδή υποστηρίζει κάτι που αγαπώ πολύ. Η δημιουργικότητα είναι ένα τίποτα που το κάνεις κάτι!

Αυτή τη φράση θέλω να τη θυμάσαι. Όπως και ότι τη διάβασες εδώ. Γιατί θα έρθει η στιγμή που θα την ξαναδείς και τότε θα χαρώ να ανατρέξει η μνήμη σου σε αυτό το blog! 🙂

via athinorama.gr

Ένα σπιτάκι και ένας ήλιος έκαναν στέκι το χεράκι μας!

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!