Η Δωροθέα απέκτησε αδερφή. Χωρίς να γίνω μάνα, χωρίς να αποκτήσει την ίδια αδερφή κι ο αδερφός της.

Η Δωροθέα και η καλύτερή της φίλη η Όλγα, αποφάσισαν να γίνουν αδερφές. Δεν τους ήταν αρκετό, να είναι μόνο καλύτερες φίλες. 🙂

Μου το ξεκαθάρισε το παιδί. Θα μένουν σε άλλα σπίτια, γιατί δε γίνεται αλλιώς, αλλά αδερφές είναι! Μου το έλεγε η γλυκούλα μου, σαν να ήθελε να την πιστέψω, σαν να ήθελε να αποδεχτώ αυτή τη σχέση. Μα, πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά μικρό μου;! ♥

Είμαι σίγουρη ότι όταν μου το είπε, άρχισαν να λάμπουν τα μάτια μου, το ένιωθα. Ξέρω επίσης, ότι ξεροκατάπινα, γιατί ήταν ντροπή να κυλήσει δάκρυ και είπα να το γλιτώσω. Το γλίτωσα.

Συγκινήθηκα που δυο κοριτσάκια μικρά, καλύτερες φίλες καιρό τώρα, αναζήτησαν έναν τρόπο να δυναμώσουν το δεσμό τους!

Τη ρώτησα, έτσι για να καταλάβω πώς σκέφτεται και αντιλαμβάνεται, τουλάχιστον εκείνη, τη σχέση τους…

-“Γιατί κορίτσι μου το αποφασίσατε αυτό;”

-“Γιατί θέλαμε. Θέλαμε να είμαστε αδερφές και αδερφές είμαστε!” μη τυχόν και αμφισβητηθεί ο δεσμός συγγένειας!

-“Και τι σημαίνει για εσάς, ότι είστε αδερφές; Κάνετε κάτι διαφορετικό τώρα;”

Είμαστε αδερφές σημαίνει, ότι εκείνη με βοηθάει να ετοιμαστώ για το μπαλέτο, ενώ ξέρω να ετοιμάζομαι μόνη μου” (κι ενώ εκείνη δεν κάνει μπαλέτο)

“Παίζουμε όλη την ώρα μαζί κάθε μέρα”

“Ζωγραφίζουμε μαζί, κάνουμε ό,τι μας αρέσει μαζί”

“Μου φτιάχνει τα μαλλιά”

“Της κάνω ζωγραφιές και λουλούδια”

“Στα γενέθλιά μου θα της πάρω δώρο την Έλσα και μια τσάντα, να’ναι ωραία όμως!”

“Καμιά φορά εγώ δε θέλω να είμαστε μόνες, αλλά εκείνη θέλει, αλλά αυτό γίνεται επειδή είμαστε αδερφές”

“Θέλω να τη βλέπω κάθε μέρα!”

via https://i.pinimg.com/originals/e0/94/4c/e0944c2006501549ecf4476811a3e576.jpg

via https://i.pinimg.com/originals/e0/94/4c/e0944c2006501549ecf4476811a3e576.jpg

Αυτά ήταν όσα μου είπε για την φίλη αδερφή της.  Και τι μου είπε δηλαδή; Απλά πράγματα.

♥ Ότι όταν η καρδιά σου γεμίζει με αγάπη για κάποιο άνθρωπο της ζωής σου, θέλει κάτι περισσότερο από αυτόν ή σωστότερα με αυτόν.

♥Και δε ρωτάτε κανέναν, αφού εσείς συμφωνείτε 😉

♥ Ότι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να ανήκουμε σε αυτούς που είναι για εμάς σημαντικοί και να μας ανήκουν…. με τον τρόπο που θα μπορούσε αυτό να γίνει. Κι αυτό μόνο και μόνο επειδή ψάχνουμε ένα τρόπο να πούμε “σ’αγαπώ” σε ένα δικό μας πλαίσιο ύπαρξης κι επικοινωνίας.

♥ Ότι καμιά φορά, κάνουμε παραπάνω από όσα χρειάζεται η φίλη μας (ή ο όποιος σημαντικός), αλλά είναι που θέλουμε να την κάνουμε να αισθανθεί ξεχωριστή και πολύτιμη. Και το πετυχαίνουμε.

♥ Ότι όταν σε νιώθω δικό μου άνθρωπο και με νιώθεις κι εσύ δικό σου άνθρωπο, επιτρέπεται να περάσουμε από εκείνο το στάδιο της υπερβολής. Αυτό που δεν ξεκολλάει ο ένας από τον άλλο.

♥ Ότι ένα από τα στοιχεία που μας δένουν περισσότερο, μπορεί να είναι τα κοινά ενδιαφέροντα. Δεν έχουν όλοι οι φίλοι πολλά κοινά ενδιαφέροντα.

via https://quotespop.com/the-little-prince-fox-quote/the-little-prince-fox-quote-little-prince-fox-quote-fox-t-shirt-teepublic/

via https://quotespop.com/the-little-prince-fox-quote/the-little-prince-fox-quote-little-prince-fox-quote-fox-t-shirt-teepublic/

♥ Ότι “σε φροντίζω”, σημαίνει “σε ξεχωρίζω και σ’αγαπώ”.

♥ Ότι νιώθοντας την ανάγκη να εκφράσω την αγάπη μου για σένα, θέλω να σου προσφέρω δωράκια. Άλλα χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια από μένα, άλλα το χαρτζιλίκι μου, αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι η σκέψη που βάζω, για να σε δω να χαμογελάς. (Ακόμη κι αν είναι τα δικά μου γενέθλια και όχι τα δικά σου).

♥ Ότι ακόμη κι αν κάποια στιγμή, δε θέλω να είμαι πάλι μαζί σου, δε σου θυμώνω, που εσύ αυτό θες. Γνωρίζω ότι με αγαπάς και δείχνω κατανόηση. Εξάλλου, θέλω να είσαι ο εαυτός σου μαζί μου.

Γιατί ξέρω ότι υπάρχουν μέρες, που μου λείπεις πολύ και δε μπορώ να σε δω. Τότε μου λέει η μαμά και ο μπαμπάς ότι με καταλαβαίνουν, αλλά χρειαζόμαστε λίγη υπομονή μέχρι να σε ξαναβρεθούμε, αλλά και λίγο χρόνο χώρια.

Τώρα κάθε μέρα, περιμένω να επιστρέψει η Δωροθέα από το σχολείο, για να τη ρωτήσω “Πώς περάσατε σήμερα με την αδερφή σου;”.

Άστο καλό… δεν το γλίτωσα το δάκρυ η μάνα. Τουλάχιστον δε με βλέπει εκείνη. Να γλιτώσω κάτι από το κράξιμο του μέλλοντος 🙂

Φιλία είναι… θα μπορούσε να λέει ο τίτλος, αλλά κυρίως Αγάπη είναι…

Αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή, αρκεί να είναι αυθεντική.

♥♥♥

Το “Όλα Όσα (Ξανά)Έμαθα Από Τα Παιδιά Μου” είναι εκείνο το μαγικό μέρος της ύπαρξής μου που καταφέρνει να ανανεώνει κάθε κύτταρο του οργανισμού μου, κάθε σπίθα σκέψης, κάθε γέννηση συναισθήματος που μου θυμίζει, όσα ίσως κάποτε ξέχασα. Συμβαίνει μέσα από τα παιδιά μου. Από το βλέμμα τους, τις λέξεις τους, μια κίνησή τους, ένα κατόρθωμά τους. Γιατί να υπάρχει αυτό το μέρος; Γιατί κάποτε ήμουν μικρή και τώρα λέγομαι μεγάλη. Κάποτε αυτά τα δύο μέρη, είναι must να συναντιούνται. Αν επιτρέψεις να σμίξουν αυτές οι δυο εποχές, τότε οδηγείσαι στο νόημα της ζωής. Όταν γίνεσαι γονιός, χρειάζεται να ακούς τα παιδιά. Όπως λέει (έλεγε πια) ο Στεφανάκος, ο πιο σοφός άνθρωπος που έχω συναντήσει, “Ζήσε στο παρελθόν, κέρδισε το μέλλον”. Ατάκα από τους Dinofroz, την ακούω τουλάχιστον 20 φορές την ημέρα και τη λέει με πάθος ? Πρόσεξα ότι κάτι ξέρει ο…ποιητής, τον άκουσα κι έτσι γεννήθηκε αυτή η ενότητα. Για να μην ξαναξεχάσω, αλλά και να θυμίσω στα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν, πόσα ήξεραν ♥

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥