Παρεάκι, καλό μήνα! Σου ήρθα με το στομάχι μου να γουργουρίζει! 😛

Η ζέστη των προηγούμενων ημερών μου προκαλεί μια αναποφασιστικότητα. Σχετικά με τη διάθεσή μου για φαγητό. Αν και σήμερα δρόσισε. Ότι πεινάω, πεινάω, που λες. 🙂 Αλλά δεν ξέρω, τι θέλω να φάω.

Γιατί από τη μια θέλω κάτι να γεμίσει ο ουρανίσκος γεύση και άρωμα, από την άλλη θέλω κάτι δροσερό και ελαφρύ. Τις σαλάτες τις αγαπώ πολύ, αλλά το πιάτο μου αν έχει αρκετή πρασινάδα, ένα είναι βέβαιο. Θα φαγωθούν τα υπόλοιπα υλικά και όχι ολοκληρωτικά για παράδειγμα το μαρούλι, παρά ελάχιστο.

Όσο είμασταν διακοπές, το ρίξαμε στους πειραματισμούς. Απαραίτητη προϋπόθεση να έτρωγαν με ευχαρίστηση και τα παιδιά. Σιγά μην έφτιαχνα διαφορετικά φαγητά. 😉

Ένας από αυτους τους γευστικούς πειραματισμούς ήταν η σαλάτα αυτή!

 

Είχα δει στο pinterest τον συνδυασμό του ροδάκινου με το τυρί και τον βασιλικό. Μου έκανε κλικ η ιδέα. Λογικό αν θυμηθείς τα φα-ντα-στι-κά ψητά βερίκοκα που σου έχω δείξει εδώ ή κάτι καρπουζοκολάσεις εδώ.

Έφτιαξα τη δική μου σαλάτα λοιπόν, αξιοποιώντας τον κήπο μας και την τοπική αγορά. Σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες είχαν μια προέλευση. Αργολίδα! Μόνο τα νεκταρίνια ήταν από τα βόρεια της χώρας. 🙂

Σαλάτα Με Νεκταρίνια, Σταφύλι & Ανθότυρο

 

Σαλάτα Με Νεκταρίνια, Σταφύλι & Ανθότυρο_cover

 

 

Υλικά:

3 νεκταρίνια ώριμα με πλούσιο άρωμα και γεύση

2 ντομάτες (Αργολίδας οι δικές μας)

1 μεγάλη χούφτα σταφύλι (από την αυλή μας!)

100 γρ. ανθότυρο (Ναυπλιώτικο και αυτό!)

μία χούφτα φυλλαράκια δυόσμου (φρεσκοκομμένος από τον κήπο μας)

Για το dressing:

2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γλ. μέλι (του χωριού κι αυτό)

1 κ.γλ. ελαιόλαδο (μάντεψε… σπιτικό, αγνότατο και ελαφρύ από οικογενειακό φίλο)

αλάτι, λίγο πιπέρι

Σαλάτα Με Νεκταρίνια Σταφύλι & Ανθότυρο_RecipePage

 

Εκτέλεση:

Σε μια σαλατιέρα βάζεις τα τεμαχισμένα νεκταρίνια και τις ντομάτες. Κόβεις και προσθέτεις τις ρώγες του σταφυλιού.

Συνεχίζεις με το ανθότυρο το οποίο έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια. Απλώνεις σε όλο το πιάτο τα φυλλαράκια δυόσμου.

Στο μεταξύ ετοιμάζεις το dressing, με το οποίο περιχύνεις τη σαλάτα.

Σούπερ υπέροχο μεσημεριανό!

salata me nektarinia ntomata an8otyro2

 

Extra tips!

  • Είναι σημαντικό τα νεκταρίνια να μην είναι άγουρα, για να μη χαθεί το άρωμα που θα πρέπει να βγαίνει σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η ιδιαιτερότητά της είναι η απλότητα των υλικών και το δέσιμο στο επίπεδο γεύσεων που αναδύεται. Δεν είμαι καμιά γευσιγνώστρια, αλλά έτσι μπορώ να περιγράψω το συνολικό αποτέλεσμα. Ένα δέσιμο γευστικών επιπέδων.
  • Το ανθότυρο ταιριάζει πολύ, ακριβώς γιατί αφήνει το φρούτο και τον δυόσμο να πρωταγωνιστήσουν περισσότερο. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε κατσικίσιο τυρί ή μοτσαρέλα.
  • Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς ή/και κάποιο αλλαντικό όπως είναι το προσούτο ή το χαμόν.

 

Να σου πω ότι έφαγαν και τα δυο παιδιά μου τη σαλάτα και o Στέφανος ζήτησε κι άλλη. Αν και δε συμπάθησε το ανθότυρο, το οποίο πότε λέει ότι του αρέσει και πότε μου λέει ότι είναι χάλια. 🙂

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+