Εδώ και 1 βδομάδα έχω βρει τον μπελά μου. Μόνη μου το κατάφερα. Αποφάσισα να αναδιοργανώσω πράγματα και χώρους στο σπίτι.

Κατάλαβες τι σημαίνει αυτό…φτιάχνεις ένα, σου βγαίνουν άλλα τρία που θέλουν τακτοποίηση. Ήμουν όμως αποφασισμένη. Σκέφτηκα:

Πρώτα θα αναδιοργανώσω, με όλο το σχετικό και αναπόφευκτο μπάχαλο.

Μετά θα κάνω διορθώσεις. Δεν γλιτώνεις ποτέ από αυτές και…

τέλος, θα φροντίσω να φαίνονται όμορφα όλα αυτά.

Σωστά; Χμ…σε γενικές γραμμές ναι, σε ειδικές όμως άλλαξα τη σειρά των πραγμάτων.

Τακτοποιώντας-για πολλοστή φορά- καλώδια, φύσηξα και ξεφύσηξα και πριν πουντιάσω, έκανα ΤΟ ξεκαθάρισμα και μια πολύ καλή οργάνωση.

Τίποτα τρομερό, δύσκολο ή φασαριόζικο. Τίποτα που δεν ήξερα ήδη. Αυτό που είχα δει δεκάδες φορές στο διαδίκτυο και εκατοντάδες στο pinterest.

Πήρα το ψαλιδάκι μου, το μαρκαδοράκι μου, τις χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες μου (aka washi tapes) και φυσικά τα καλώδια.

Ό,τι δεν πήγαινε για πέταμα, αποκτούσε ταυτότητα.

Σε κάθε καλώδιο, τυλίχθηκε ένα κομμάτι αυτοκόλλητης ταινίας σαν σημαιάκι. Ονοματίστηκε με τον μαρκαδόρο και όλα εν τάξει!

 

organosi sta kalwdia me washi tape

Μου τη “δίνει” όταν ψάχνω κάποιο φορτιστή ή οποιοδήποτε άλλο καλώδιο και δεν ξεχωρίζω ποιο ανήκει πού. Πάνε τώρα αυτά! Τα έβαλα όλα μαζί σε ένα δερμάτινο κουτί αρχειοθέτησης στο γραφείο. Ό,τι αναζητώ πια, το βρίσκω σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ακόμη κι ένα υπέροχο gadget που λέγεται σταθμός φόρτισης, με δυνατότητα να φορτίσεις τα πάντα (ή σχεδόν) το έφτιαξα κι αυτό.

kalwdia se taksi

sta8mos fortisis

Χωρίς ανάγκη να ξεχωρίσω και το καλώδιο επέκτασης που χρησιμεύει ως μπαλαντέρ σε διάφορες καταστάσεις, βάλθηκα να το γεμίσω χρώμα.

Μικρά κομμάτια αυτοκόλλητων ταινιών σε ποικίλα σχέδια, τυλίχθηκαν γύρω από το καλώδιο. Αλλού τα κενά μεταξύ τους ήταν μεγαλύτερα, αλλού σχεδόν μηδαμινά. Αφού δημιούργησα μια ομάδα ταινιών με όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων και σχέδιο που μου άρεσε, συνέχισα επαναλαμβάνοντας ακριβώς την ίδια σειρά στην τοποθέτηση των επόμενων ταινιών. Έτσι, το καλώδιο είναι γεμάτο χρώμα και έχει μια ποικιλομορφία, χωρίς όμως να μοιάζει χαώδες και χωρίς λογική.

kalwdio2

kalwdio me xrwma_washi tape2

Αν δοκιμάσεις να το φτιάξεις κι εσύ, ίσως σου φανούν χρήσιμα 2 tips.

1. Σε περίπτωση που κάποια σχέδια ταινιών ξεκολλάνε μετά από λίγη ώρα (συμβαίνει με κάποιες washi tapes δυστυχώς), μπορείς να τις σφραγίσεις σταθερά στη θέση τους, κολλώντας στην ένωση των άκρων ένα μικροσκοπικό κομμάτι διάφανης ταινίας (σελοτέιπ δηλαδή).

2. Αν δεν έχεις αρκετές ή καθόλου αυτοκόλλητες ταινίες, μπορείς να πετύχεις το ίδιο look με μανό! Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται παραπάνω χρόνος και προσπάθεια. Θα χρειαστεί να καλύψεις τα σημεία που επιθυμείς κενά με χαρτοταινία κι αφού βάψεις το υπόλοιπο, να περιμένεις να στεγνώσει πολύ καλά. Θα βγει πολύ όμορφο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την λύση των ταινιών.

Έλα, οργανώσου κι εσύ! Μην το αναβάλλεις. Θα αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου ένα απογευματάκι, ή θα ξεκλέψεις λίγο, ελάχιστο από το Σαββατοκύριακό σου. Υπόσχομαι να αισθανθείς όμορφα. Ή τέλος πάντων, εγώ αισθάνθηκα όμορφα. Ελπίζω κι εσύ 😉

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥