Καλημέρα, καλή βδομάδα!

Αχ, θέλω να περάσουμε ανέμελα αυτές τις μέρες, να ανασυντάξουμε δυνάμεις, να βάλουμε σε μια σειρά ό,τι είναι «ανακατεμένο» στη ζωή μας, να είμαστε ήρεμοι και γαλήνιοι, αλλά δραστήριοι! Είναι και 17 του μηνός, που αγαπώ 17 αφάνταστα, όλα όμορφα λέμε! Κυρίως ελπίζουμε! 🙂

Σήμερις, παρεάκι μου γλυκό και υπέροχο θα σου δείξω πώς να φτιάξεις by yourself δίχρωμο σπάγγο (aka baker’s twine).

Γνωρίζω πολύ κόσμο, που δεν craftάρει σε πολύ τακτική βάση, αλλά ενίοτε χρειάζεται λίγο δίχρωμο σπάγγο σε μια δημιουργία ή ακόμη και ένα περιτύλιγμα. Με ρωτάνε συχνά πού θα βρουν και τελικά απογοητεύονται, συνήθως μένουν με κανέναν ή έναν.

Ή κόσμο σαν εμένα, που ναι μεν δημιουργεί συχνά, δεν διαθέτει δε χώρο και χρήμα για 10 και πλέον αποχρώσεις για κάθε τι που του έρχεται να φτιάξει με αυτούς.

Θέλω να έχω στη διάθεσή μου ανά πάσα στιγμή, τους χρωματικούς συνδυασμούς που θα «δέσουν γάντι» με την όποια κατασκευή μου.

diy twine baker_dixrwmos_spagos_4

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις πολύχρωμους σπάγγους:

χοντρό χαρτόνι

λευκό σπάγγο

ψαλίδι

σελοτέιπ

μαρκαδόρους που δεν ξεβάφουν

χάρακα

το παιδί σου αν έχεις. Γιατί τόσο εύκολο είναι και το βρίσκουν διασκεδαστικό (λέει η δική μου εμπειρία με τον Στέφανο)

diy twine baker_dixrwmos_spagos_YLIKA

Εγώ προτίμησα αρχικά τους γνωστούς μαρκαδόρους γραφείου, που χρησιμοποιώ για highlights. Στη συνέχεια έβαλα στη λίστα των υλικών μου και παιδικούς κλασικούς μαρκαδόρους (όχι τους washable).

Τι θα κάνεις:

Βήμα 1:

diy twine baker_dixrwmos_spagos_STEP1

Πιάνεις τον σπάγγο πάνω στο χαρτόνι με λίγο σελοτέιπ. Ώστε να στερεώσεις την πρώτη από τις δύο άκρες του

Βήμα 2:

Θα τυλίξεις τον σπάγγο κατά πλάτος του χαρτονιού. Πρόσεξε 2 πράγματα. α.όσο μπορείς να μην κάνεις άθελά σου στροφές στον σπάγγο και β. να τεντώνεις τον σπάγγο, αλλά όχι τόσο που δεν θα ακουμπά σωστά πάνω στο χαρτόνι.

Την δεύτερη άκρη θα μπορούσες και πάλι να την πιάσεις με σελοτέιπ, αλλά προτίμησε να κάνεις μια εγκοπή με το ψαλιδάκι σου. Έτσι, αν και όποτε χρειαστεί, θα έχεις την ευχέρεια να τεντώνεις ή να χαλαρώνεις τον σπάγγο (κυρίως προς το τέλος του project).

diy twine baker_dixrwmos_spagos_STEP2

Βήμα 3:

Κρατώντας σταθερά και κάθετα τον χάρακα, τράβα γραμμές με τον μαρκαδόρο της επιλογής σου. Αφήνοντας κενά, τόσο πλατιά όσο νόμιζεις ότι θέλεις, αλλά ισόποσα (με το μάτι) κάθε φορά.

diy twine baker_dixrwmos_spagos_STEP3Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για την πίσω όψη του χαρτονιού.

Βήμα 4:

Δεν τελείωσες. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια 🙂

Χρειάζεται να βγάλεις από το χαρτόνι όλο τον σπάγγο και να τον ξανατυλίξεις από την ανάποδη πλευρά. Έτσι, θα έχεις πολύ πλούσιο οπτικό αποτέλεσμα. Αν εσένα δεν σε ενοχλούν τα αρκετά λευκά κενά σημεία, μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα.

Αν όμως το κάνεις, εγώ στο προτείνω, υπάρχουν 2 τρόποι.

1. Κάνεις ό,τι αναφέρθηκε στο προηγούμενο βήμα. Ενδεχομένως, να συναντήσεις σημεία με χρώμα, αλλά δεν πειράζει. Τραβάς κανονικά γραμμές, έτσι όπως «κάθεται» καλά στη ματιά σου.

trixrwmos spagos

2. Γυρνώντας τον σπάγγο, συνειδητοποιείς ότι τελικά είχε πάρει πολλές στροφές και έχει τόσες χρωματιστές κουκίδες, που είναι αδύνατον να τραβήξεις κάθετες γραμμές. Τότε, με το ένα χέρι τεντώνεις και γυρνάς τον σπάγγο, ενώ παράλληλα με το άλλο περνάς σε κενά σημεία ταμποναριστά τον μαρκαδόρο. Στη συνέχεια δηλαδή του χρώματος που ήδη υπάρχει από την άλλη πλευρά.

diy twine baker_dixrwmos_spagos_STEP4

Θα βγει τέλειο, στο υπόσχομαι! Ένα από τα σχέδιά μου, το έκανα με αυτό τον τρόπο. Απλά, είναι λίγο παραπάνω χρονοβόρα διαδικασία.

Πάντως, έτσι ή αλλιώς, είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα και μπορώ να σου πω…εθιστικό! Είναι πιο παιχνιδιάρικοι οι σπάγγοι έτσι τελικά!

Φυσικά, εκτός από δίχρωμους σπάγγους, μπορείς και επιβάλλεται, να φτιάξεις και τρίχρωμους και όσο πολύχρωμους θες!

Στο τελείωμα του δίχρωμου με το νέον φούξια, πρόσθεσα και πράσινο και κίτρινο νέον για να δεις ότι θυμίζει κομφετί! 🙂 Party time!

diy twine baker_dixrwmos_spagos

Παρέλειψα να αναφέρω το προφανές, αλλά εγώ θα το πω. Δεν πας να φτιάξεις 20μ. χρωματιστού σπάγγου με αυτό τον τρόπο. Εκτός αν το…τραβάει ο οργανισμός σου. 😛 Φτιάχνεις όσο χρειάζεσαι ή τέλος πάντων κομμάτια με λίγα μέτρα.

Για την αποθήκευσή τους μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμά μου. Τύλιξα τους σπάγγους σε φελούς 😉

Εκτός από το να παίζεις με αυτούς στον καρπό του χεριού σου, μπορείς να αξιοποιήσεις τη νέα μικρή σου δημιουργία με 1.000 τρόπους.

diy twine baker_dixrwmos_spagos_7

Αν θες λίγη έμπνευση, μείνε εδώ γιατί το επόμενο DIY θα σου παρουσιάσει, τι έκανα εγώ με αυτούς 🙂

Αν δεν θες έμπνευση, μείνε πάλι εδώ…να μου κάνεις παρέα 😀

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥