Υπάρχουν αντικείμενα που από το πρώτο κλάσμα του δευτερολέπτου που τα αντικρύζεις, τα θες! Τα ονειρεύεσαι δικά σου!

Κάτι τέτοιο έπαθα με αυτόν τον καθρέφτη! Δεν είμαι θαυμάστρια της διακοσμητικής πρότασης καθρεφτάκι εδώ, καθρεφτάκι παραπέρα, αλλά αυτή η εικόνα με “αιχμαλώτισε”.

Ξέρεις γιατί; Διότι, ok δε θα πήγαινα ποτέ σε αυτό τον καθρέφτη για να φρεσκαριστώ, να βρω το φακό επαφής που μόλις έχασα και τα σχετικά, αλλά…

Θα απολάμβανα τα παιχνίδια του φωτός, τις αντανακλάσεις του. Το κρυφτό και το φτου ξελευτερία του ήλιου σε αυτά τα μικρά κομματάκια.

Ιδανικό ταίρι τα μικρά κομμάτια ξύλου, που δεν είναι δύσκολο να βρεις.

Το έργο αυτό ανήκει στον Σκωτσέζο Lee Borthwick και περισσότερα γι’ αυτόν και τη δουλειά του μπορείς να μάθεις στο http://www.leeborthwick.co.uk .

Εμείς όμως, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας και αυτό θα δούμε σήμερα.

Ποια είναι τα βήματα

Πάρε ένα κομμάτι ξύλου σε μήκος που θα ταιριάζει στο χώρο που θα το βάλεις.

Έχε κοντά σου πολλά μικρά κυλινδρικά κομμάτια ξύλου. Το αν θα διατηρήσεις το φυσικό τους χρώμα ή θα τα έχεις πρώτα βάψει, είναι δική σου επιλογή.

Εκτός από τα κομμάτια ξύλου, θα πρέπει να έχεις κοντά σου και πολλά μικρά κομμάτια καθρέφτη. Τόσα, όσα και τα ξύλα. Αριθμητικά αλλά και αναφορικά με το μέγεθος. Επειδή τα κομμάτια είναι πολλά, αν καταφέρεις να έχεις σε σημαντικό βαθμό ίδιο περίπου μέγεθος ξύλου, δε θα παιδευτείς ιδιαίτερα με το μέγεθος αντίστοιχα του καθρέφτη.

Για να αποκτήσεις τα κομμάτια του καθρέφτη, έχεις 2 επιλογές.

Η πρώτη είναι να τα παραγγείλεις.

Η δεύτερη είναι να κόψεις εσύ τον καθρέφτη, με τον ειδικό κόφτη. Οδηγίες μπορείς να δεις εδώ.

Για το “δέσιμο” όλων αυτών χρειάζεσαι και πολύ σύρμα. Όχι ιδιαίτερα λεπτό, αλλά τόσο ώστε να μπορείς με πένσα να το “δουλεύεις”.

Αφού δημιουργήσεις τα βασικά πιασίματα με σύρμα στο οριζόντιο ξύλο από το οποίο θα κρεμάσεις όλα τα άλλα, ξεκινάς να φτιάχνεις κυψέλες-δεματάκια. Μέσα στα οποία θα βάζεις κάποια ξύλα, τόσα ώστε να σφηνώσουν. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να βάζεις κόλλα μεταξύ σύρματος και ξύλου. Θα πρέπει εξ’ αρχής κάθε στήλη να έχει ένα πολύ μεγάλο κομάτι σύρματος για να σε φτάσει να φτιάξεις συνεχόμενα κάθετα δεματάκια.

Βέβαια, στη φωτογραφία, ο  καλλιτέχνης φαίνεται ότι έχει κάνει τρύπες σε πολλά ξύλα, μέσα από τις οποίες περνά το σύρμα. Εγώ σου προτείνω μια πιο light εκδοχή, χωρίς πολλά εργαλεία 😉

Αφού τελειώσεις με όλο, τότε σε κάθε κομμάτι ξύλου θα κολλήσεις ένα κομμάτι καθρέφτη.

Με μια αλυσίδα ή χοντρό σκοινί ή σύρμα, η δημιουργία σου μπορεί να κρεμαστεί και να ξεκινήσει την αναζήτηση φωτός και χρώματος 😉

via leeborthwick.co.uk

Ναι, το παραδέχομαι.

Αυτό δεν είναι ένα project το οποίο τελειώνει στο τέταρτο της ώρας, θα αφιερώσεις ώρες για να το φτιάξεις.

Αλλά από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι, απ’ ό,τι έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια, αυτά που “πόνεσα” περισσότερο και αγάπησα ήταν 2 έργα στα οποία δούλεψα πάρα πολύ με σύρμα, κυριολεκτικά μάτωσα από την προσπάθεια να δώσω τη μορφή που ήθελα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό και ξεχωριστό! Κάθε στροφούλα στο σύρμα, κάθε τελείωμα μου θύμιζε τη στιγμή της δημιουργίας του! 🙂 Βέβαια, μπορεί να είμαι απλά μια μαζοχίστρια χιχι

via leeborthwick.co.uk

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!