Ιδέες Για Το Περιτύλιγμα Των Δώρων! Αλλιώτικες, τσαχπίνικες, με προσωπική σφραγίδα και πινελιά!

Πες μου πόσες φορές χαμογέλασες, ενθουσιάστηκες ή συγκινήθηκες πριν ανοίξεις το δώρο; Ή θυμάσαι ακόμη και μετά από καιρό το περιτύλιγμα περισσότερο και από το ίδιο το δώρο!

Όταν ήμουν παιδί αλλά και μεγαλύτερη τότε που ζούσα ακόμη με τους γονείς μου, θυμάμαι ότι λάτρευα να τυλίγω δώρα και να γράφω ευχετήριες κάρτες. Είχα φοβερή εξοικείωση με το θέμα “περτύλιγμα δώρων”. Δε γινόταν να βρεις ελάττωμα. Μια στραβή γραμμή, μια τσακισμένη σε λάθος σημείο γωνία… όχι σε μένα. 🙂  Δεν ξέρω τι έγινε μετά, αλλά πλέον δεν είναι και τόσο αλφάδι τα περιτυλίγματά μου! Να τα λέμε κι αυτά! Αλλά! Μου αρέσει όποτε προλαβαίνω, να ασχολούμαι λίγο παραπάνω με την παρουσίαση του δώρου. Λατρεύω να βάζω μια δημιουργική πινελιά ή μια συναισθηματική προσέγγιση σε αυτό που προσφέρω.

Είναι ένας τρόπος να χτίσεις μια ανάμνηση γύρω από το δώρο. Είναι μια συναισθηματική ένωση με τον παραλήπτη του. Είναι κάτι σαν μαγεία! Έτσι το βλέπω εγώ. 🙂

Οι γιορτινές μέρες είναι οι ιδανικότερες του χρόνου, για μεγαλύτερη δόση μαγείας, άρα και για ξεχωριστά περιτυλίγματα στα δώρα.

Υπάρχουν άπειρες ιδέες, ας κάνουμε την αρχή με τις 5 που επέλεξα.

Το δώρο που σου ανάβει τα λαμπάκια 😀

Υπάρχουν κι αυτά. Ας πούμε εκείνα που όταν ανοίγεις, διαπιστώνεις ότι είχαν ξαναφτάσει σε άλλο παραλήπτη πριν από εσένα. 😛 Το δικό μας δεν είναι τέτοιο!

6666_f

Το δικό μας, αντί για κορδέλα στο περιτύλιγμα, έχει γιρλάντα με λαμπάκια μπαταρίας. 😉 Είμαστε έξυπνοι εμείς παρεάκι στα δώρα μας. Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια!

Tips:

Το κουτάκι με τις μπαταρίες τοποθέτησέ το στο πλάι ή στην πλάτη του δώρου. Κόλλησέ το με θερμοκόλλα.

Αν κάποια από τα λαμπάκια-χάρτινα στολίδια δεν κάθονται στο κουτί με τη φορά που θα ήθελες, στερέωσέ τα και αυτά με λίγη θερμοκόλλα. Αυτό έκανα κι εγώ στο δεντράκι πάνω αριστερά.

 

Τάρανδος, όλοι οι καλοί χωράνε

Πας στο ανηψάκι επίσκεψη και θες να υποστηρίξεις την θεωρία του ότι ο φανταστικός του φίλος ο Ρούντολφ υπάρχει. Μα, φυσικά και υπάρχει! Αφού κάθεται πάνω στο δώρο του! Ποια απόδειξη θα ήταν πιο τρανή;! 😀

444_f

Έχει λίγο μεγάλη μύτη, αλλά βλέπεις πόσο του πάει! 🙂

Tips:

Η μύτη είναι χάρτινη κυψέλη δεντράκι. Αυτές που βρίσκεις σε καταστήματα με είδη πάρτι.

Τα κέρατα του τάρανδου έγιναν σε ασημί χαρτόνι. Τα σχεδίασα, υπολογίζοντας στο κάτω μέρος ένα “π” για να γίνει η βάση στήριξης στο πακέτο. Έκοψα, κόλλησα. Ta daaaa!

Αγαπημένη ανάμνηση στο προσκήνιο

Υπάρχουν στιγμές που σχεδόν πάντα είναι τόοοοσο απλές, μα τόσο μοναδικές! Μένουν ανεξίτηλα γραμμένες στην καρδιά μας. Όμως, καμιά φορά είμαστε διπλά τυχεροί, όταν κάποιος φωτογραφικός φακός τις έχει καταγράψει.

333_f

Αυτή η φωτογραφία με τη φίλη μου είναι από τις πολύ αγαπημένες της χρονιάς και με κάνει να ξαναζώ εκείνη τη στιγμή. Τι πιο τέλειο από το να της θυμίσω εκείνο το ξεχωριστό απόγευμα, με αυτή κεντρικό στοιχείο έξω από το δώρο της!

Νομίζω κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο, θα σε κάνει μια σφιχτή αγκαλιά αν δει κάτι αντίστοιχο.

Tips:

Ανάμεσα στο χαρτί περιτυλίγματος και τη φωτογραφία, κόλλησα μια λωρίδα γκοφρέ χαρτιού. Δημιούργησε αντίθεση.

Η κάθετη λεπτή κόκκινη κορδέλα με τα δυο κουδουνάκια στο δέσιμό της, έγινε το στολίδι που χρειαζόταν για να γίνει η συνολική εμφάνιση πιο γιορτινή.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, έχουν νομίζω μια αισθητική περισσότερο ταιριαστή σε μια τέτοια εφαρμογή από ό,τι οι έγχρωμες.

Ο μάγος με το δώρο

Ο μάγος με το δώρο δε χρειάζεται να είναι μάγος. Μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό με έναν τάρανδο, όπως σε αυτή την εικόνα. Πάντα μου άρεσε, κάτι που προορίζεται για άλλη χρήση, να το κάνω μέρος της συσκευασίας δώρου. Το ίδιο σκεπτικό είχα και στην ιδέα με τη γιρλάντα/λαμπάκια, το ίδιο κι εδώ.

222_f

Ένα δωράκι που χωράει σε μικρό κουτί, αναβαθμίζεται πάρα πολύ όταν συνδυαστεί έτσι.

Και να σου πω κάτι; Μπορεί τελικά το δώρο να είναι αυτό το ξύλινο διακοσμητικό και το χάρτινο κουτάκι να περιέχει κονφετί και ευχές. Ευελιξία και φαντασία! 😉

888_f

Tips:

Στόλισα το αδιάφορο κουτί με μια γιορτινή χάρτινη λωρίδα. Έδωσε λίγο χρώμα, σε ένα κατά τα άλλα πολύ ήσυχο σύνολο.

Επέλεξα μια χρυσή υφασμάτινη κορδέλα και την τύλιξα (σε 2 σημεία) στο κουτί και τον ξύλινο τάρανδο. Ένας απλός κόμπος στο δέσιμο ήταν αρκετός.

 

Βρουμ, βρουμ… φτάσαμε φορτωμένοι με δώρα!

Καλά, αυτή την Αμερικανιά που βλέπω χρόνια στις ταινίες με το έλατο φορτωμένο στο αυτοκίνητο πολύ τη ζηλεύω παρεάκι!

Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με bloggers ανά τον κόσμο που φορτώνουν ψεύτικα ελατάκια σε ψεύτικα αυτοκινητάκια και ήταν θέμα χρόνου να γίνει η μανία, ιδέα για ξεχωριστό περιτύλιγμα. Ε, δε θα με άφηνα απ’ έξω. Ήταν ο τρόπος μου να αντιγράψω την Αμερικανιά που ζηλεύω! 🙂

555_f

Πλάκα πλάκα, είναι πολύ διασκεδαστικό ένα τέτοιο περιτύλιγμα! Αρέσει στα παιδιά, αρέσει και στους μεγάλους.

Σκέφτομαι να γεμίσω το σπίτι με τέτοια κουτάκια!!

999_f

Tips:

Εγώ χρησιμοποίησα ένα κόκκινο βελουτέ χαρτί περιτυλίγματος με πολύ ωραία αίσθηση και γιορτινή αίσθηση. Αλλά πραγματικά θα βγει καταπληκτικό ακόμη και με ένα απλό λευκό ή κραφτ χαρτί.

Αν φοβάσαι ότι δε θα σχεδιάσεις καλά το αυτοκίνητο, δοκίμασε πρώτα με μολύβι και πέρνα μετά από πάνω τον μαρκαδόρο.

Το ελατάκι το βρήκα σε γνωστό κατάστημα με μικροπράγματα για το σπίτι, το γραφείο. Ξέρεις που αλλού βρίσκει κανείς ψεύτικα δεντράκια; Στα καταστήματα με είδη χόμπι, στο τμήμα με υλικά για μακέτες αρχιτεκτόνων 😉

Αντί για το αντιαισθητικό (πάνω στο βελουτέ) σελοτέιπ, χρησιμοποίησα αυτοκόλλητο χρυσό χαρτί που είχα. Σχεδίασα και έκοψα κύκλους. Άλλαξε όψη αμέσως!

 

7777_f

Πες μου τώρα που είδες και τις 5 προτάσεις. Είναι τόσο δύσκολο να βάλουμε λίγο από τον εαυτό μας σε ένα δώρο; Ακόμη και ένα κουτί με μελομακάρονα να προσφέρεις , μπορείς να το κάνεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθανθείς  ότι προσφέρεις στον παραλήπτη πολλά περισσότερα. Το ίδιο θα αισθανθεί κι εκείνος! 😉

1111_fff

Καλές γιορτές με αγάπη, υγεία, χαρά!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is hohohomagic!