Κοίτα να δεις παρεάκι… καρασιγουρεύτηκα ότι έφτιαξα σούπερ κέρασμα για το σχολείο, όταν ο γιος μου με ενημέρωσε, όχι μόνο πως ενθουσιάστηκαν γενικά τα παιδιά, αλλά και πως ένας φίλος του είπε «Μα καλά, ο θηλυκός Σκαρμούτσος είναι η μαμά σου;» 😀

Ανέβηκα ένα σκαλάκι ρε παιδί μου, εκεί στη φαντασία μου, χόρεψε λίγο από χαρά η εσωτερική μικρή Σοφία. 🙂 Γιατί τη γνώμη των παιδιών σε ό,τι τρώγεται, την υπολογίζουμε δυο φορές. Όταν δεν τους αρέσει κάτι, στο λένε μέσα στα μούτρα σου χωρίς περιστροφές. Έχουμε βρεθεί φαντάζομαι όλες οι μαμάδες  σε αυτή τη θέση.

Ζαχαροπλάστες δε θα γίνουμε όλοι, αλλά έξυπνες, εύκολες, ιδιαίτερες λύσεις για μια γιορτινή περίσταση μπορούμε όλοι να φτιάξουμε! Deal; Deal! 🙂

plakes sokolatas_syntagi_party

Ήθελα από καιρό να φτιάξω τέτοιες πλάκες σοκολάτας, μη με ρωτάς γιατί το άργησα, δεν έχω απάντηση.

Σημασία έχει ότι τώρα που ήθελα να βρω ένα κέρασμα για το σχολείο, διότι ο Στεφανάκος έκλεινε τα 9 – oh, yes! Πώς περνούν τα χρόνια ρε παιδιά!- , σκέφτηκα ότι μια σίγουρη λύση ευχαρίστησης του ουρανίσκου κάθε παιδιού ονομάζεται σοκολάτα. 🙂 Ποιο παιδί δεν αγαπάει τη σοκολάτα;!

Αλλά μια ιδέα φουλ στη σοκολάτα που έχει χρώμα, που έχει ακανόνιστα κομμένα κομμάτια, που θυμίζει κονφετί, παίρνει πόντους γιατί κερδίζει εκτός από τον ουρανίσκο και το μάτι!

Βαθμό δυσκολίας δε θα βρεις εδώ, βαθμό ευκολίας το πιθανότερο 🙂

chocolate bark_plakes sokolatas gia kerasma

Τι υλικά χρειάστηκα:

1000 γρ. κουβερτούρα με λευκή σοκολάτα

450 γρ. επιπλέον κουβερτούρα με λευκή σοκολάτα που χώρισα σε 3 μέρη

3 χρώματα ζαχαροπλαστικής (τα δικά μου ήταν το κίτρινο, το ροζ και ένα γαλαζοπράσινο)

διάφορα κας κας (χρωματιστές τρούφες και ζαχαρωτά δηλαδή), κουφέτα γεμιστά με πραλίνα που θύμιζαν κονφετί, χρωματιστά βοτσαλάκια γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος

θρυμματισμένα φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης

κράνμπερις

plakes sokolatas_chocolate bark

plakes sokolatas_spitikes_me cranberrries k ksirous karpous

Πώς τις έφτιαξα:

Με λίγα λόγια έλιωσα τη σοκολάτα, ανακάτεψα με λίγα υλικά ακόμη και άφησα το μίγμα να κρυώσει σε ένα ταψί.

Αλλά λίγο πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά…

  1. Έλιωσα σε μπεν μαρί τη σοκολάτα (τα 1000 γρ.), αλλά χώρισα την ποσότητα σε δύο μέρη. Ένα των 750γρ. και ένα των 250γρ. Ο λόγος ήταν ότι θα χρησιμοποιούσα μετά ένα ταψί και ένα τετράγωνο πυρέξ, ώστε να φτιάξω περισσότερες σοκολάτες.
  2. Στο ταψί και το πυρέξ είχα τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Άδειασα αντίστοιχα τα 750γρ. λιωμένης σοκολάτας και τα 250 γρ. και την άπλωσα με μια σπάτουλα από άκρη σε άκρη
  3. Παράλληλα έλιωσα τα 450γρ. σοκολάτας και τα χώρισα σε μπολ (από 150γρ. δηλαδή). Ανακάτεψα κάθε μπολ με ένα χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανάλογα με το πόσο παλ ή έντονο, θέλουμε να βγει το χρώμα προσθέτουμε σταγόνες χρώματος. Γενικά, προτιμώ τα χρώματα σε τζελ μορφή για έντονο χρώμα.
  4. Με ένα κουτάλι της σούπας έβαζα σε τυχαία σημεία του ταψιού, πάνω από τη λευκή σοκολάτα τη χρωματιστή πλέον σοκολάτα
  5. Με ένα μαχαίρι άρχισα να αναμιγνύω απαλά τις σοκολάτες. Όσο περισσότερο «παίξουμε» σε αυτό το σημείο, τόσο περισσότερο θα αναμιχθούν τα χρώματα. Συμβουλή: μην το παρακάνεις
  6. Η ώρα της νόστιμης διακόσμησης! Κάλυψα την επιφάνεια με τα κας κας, τα βοτσαλάκια, τους ξηρούς καρπούς, τα κράνμπερις και τα κουφέτα, κάποια από τα οποία τα έσπασα στα δύο μόνο και μόνο για να φαίνεται η γέμισή τους
  7. Άφησα να κρυώσει στο ψυγείο (1-2 ώρες είναι σούπερ)

syntagi gia spitikes plakes sokolatas

Αντίστοιχα, την ίδια διαδικασία ακολούθησα και στην ποσότητα σοκολάτας στο πυρέξ.

Διευκρινίζω και πάλι ότι εγώ χώρισα σε δύο μέρη τα υλικά μου, επειδή δεν ήμουν σίγουρη ότι το ταψί θα μου έβγαζε όσες σοκολάτες χρειαζόμουν. Εσύ μπορείς να αρκεστείς στο ένα ταψί , άρα στα 750γρ. σοκολάτας.

plakes sokolatas syntagi_chocolate bark

Το τελευταίο βήμα ήταν να κόψω με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα. Φαίνεται στις φωτογραφίες το ακανόνιστο του πράγματος και αυτό είναι ένας λόγος που φαίνονται τόσο λαχταριστές αυτές οι σκολάτες!

idea gia kerasma sto sxoleio h to party

Extra tips: Εκτός φυσικά από το αυτονόητο, ότι τα υλικά που καλύπτουν την επιφάνεια της σοκολάτας είναι όποια θες και έχεις εσύ, μπορείς να δημιουργήσεις τμήματα διαφορετικών γεύσεων. Εννοώ, ότι αν π.χ. κάποιοι έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς ή κάποιος αγαπά ιδιαίτερα τα αποξηραμένα φρούτα, μπορείς να καλύψεις για παράδειγμα, ένα τρίτο της συνολικής επιφάνειας με κας κας και κουφετάκια, άλλο με ξηρούς καρπούς και άλλο με αποξηραμένα φρούτα. Έτσι προσαρμόζεις δηλαδή και τις ιδιαιτερότητες των καλεσμένων. Επίσης, αν δε θες μόνο λευκή σοκολάτα, γιατί να μην απλώσεις στο μισό ταψί τη λευκή και στο άλλο μισό τη σκούρα σοκολάτα της προτίμησής σου! 😉

spitiki sokolata_kerasma se party

Θα επανέλθω πολύ άμεσα με ιδέα για τούρτα ή τέλος πάντων γλυκό για κάθε γιορτινή περίσταση. Αν με παρακολουθείς, ξέρεις ότι αγαπώ εναλλακτικές τούρτες, κυρίως όταν δε μιλάμε για ένα μεγάλο πάρτι, αλλά για μια μικρή συγκέντρωση. 😉 Soon παρεάκι, soon!

idea gai kerasma_sokolata_chocolate bark

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! 

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+