Θέλω να με νιώσεις σήμερα. Χάρη στο ζητάω!

Ο Δεκέμβρης -και κυρίως οι διακοπές του Στέφανου από το σχολείο- με βρήκε κάθε μέρα, όλη μέρα μαζί του. Καλό αυτό! Θα χόρταινα το παιδάκι μου!

Φανταζόμουν ένα σωρό πράγματα που θα συζητούσαμε και θα κάναμε παρέα. Αλλά, σαααααν να απέκτησε μεγάλο κομμάτι της “πίτας” ένα ενδιαφέρον. Ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον.

Κωδική ονομασία 😛 : Τεχνολογία/Προγραμματισμός/Υπολογιστές

Φυσικά και ήλπιζα, όταν δηλώσαμε συμμετοχή στο σεμινάριο προγραμματισμού της Microsoft, να ενθουσιαστεί. Φάνηκε ξεκάθαρα η χαρά του στο πρόσωπό του, έτσι που έλαμπε μετά την πρώτη του προγραμματιστική εμπειρία.

Ακόμη περισσότερο φάνηκε όταν έγραψε για πρώτη φορά στο blog Ο Στέφανος Προγραμματιστής Στη Microsoft! Για Λίγο 🙂 ) κι είχε αγωνία αν θα καταλάβαινες παρεάκι τον ενθουσιασμό του!

Αλλά αυτός, πήρε φόρα και δε λέει να σταματήσει! Ε, καλό είναι αυτό θα μου πεις! Αυτό ήθελα! Ε, ναι! Και μας έβαλε σε καλούς… μπελάδες, τόσο που δεν το περίμενα.

 

5 Reasons to Teach Kids to Code

Καλός μπελάς 1: Μοιράστηκε με τους φίλους του τις εντυπώσεις του. Είναι ωραίο αυτό γιατί και εγώ, ως μια “shareyourlikes” φάτσα, καμαρώνω που ήθελε να τους πει με τον δικό του τρόπο “δοκιμάστε το κι εσείς, είναι ενδιαφέρον και cool”.

Και η άλλη πλευρά: Οι επιστήμονες λένε ότι οι άντρες χρησιμοποιούν 7.000 λέξεις την ημέρα. Αν πάρουμε έστω ότι ο γιος μου λέει 3.500 λέξεις/μέρα, οι 2.178 λέξεις του, περιστρέφονται γύρω από την κωδική ονομασία (aka Τεχνολογία/Προγραμματισμός/Υπολογιστές). Πολλαπλασίασε με μέρες…

Καλός μπελάς 2: Μια μέρα μου ανακοίνωσε με καμάρι ότι θα ζητήσει από τον μπαμπά του να τον μάθει να προγραμματίζει! Εδώ μετράει διπλά η χαρά μου, διότι το είπε σε μένα προτού το πει στον μπαμπά του, με ύφος “καμαρώνω και μοιράζομαι μαζί σου το μυστικό μου!”. Σαν συνένοχοι σε ένα δημιουργικό “έγκλημα”! Θέλει να μάθει να προγραμματίζει! Το είδε σαν παιχνίδι, αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας.

Και η άλλη πλευρά: Δυσκολεύομαι περισσότερο πια να τον απομακρύνω από συσκευές τεχνολογίας. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι μετά από λίγο καιρό αυτό θα καταλαγιάσει. Στην αρχή δεν ξεκολλάς και μετά ισορροπείς σαν κανονικός αν και ερωτευμένος άνθρωπος. 🙂

via http://www.freepik.com/free-vector/web-programmer_761683.htm#term=programming language&page=1&position=0

via http://www.freepik.com/free-vector/web-programmer_761683.htm#term=programming language&page=1&position=0

Καλός μπελάς 3: Ο Στέφανος όταν μιλάει με παππούδες και γιαγιάδες είναι unstoppable για αυτά που αγαπά. Οι άνθρωποι έχουν ακούσει τόσα πολλά για νίντζα, δεινόσαυρους, καρτ και ό,τι κάθε φορά τον πορώνει! Κάααααθονται και τον ακούν όση ώρα θέλει. Τώρα πια η θεματολογία υπολογιστής, είναι περισσότερο γνώριμη στους περισσότερους, αν όχι και στους τέσσερις.

Καλός μπελάς 4: Μου ζήτησε να ξαναπάει στη Microsoft, έστω να ψάξω μαθήματα για να φτιάχνει sites. Δεν του φτάνει ο πατέρας του! Ε, καλά εγώ χάρηκα! Παρόλο που προς το παρόν, δε νομίζω να πάει. Μπορεί όμως σε λίγα χρόνια να μου φτιάξει στο blog όποια τρελή ιδέα μου κατέβει!

Καλός μπελάς 5: Τονώθηκε η αυτοπεποίθησή του! Ό,τι θέλει να μάθει ή να βρει, νιώθει μια σιγουριά πως θα το βρει online. Πιστεύω ακράδαντα ότι οτιδήποτε κάνει ένα παιδί να αισθανθεί ότι όλα είναι εφικτά, είναι καλή επιρροή!

Καλός μπελάς 6: Τα ακουστικά που του χάρισε η Microsoft εκείνη τη μέρα, με έχουν γλιτώσει από πολλές μουσικές επιλογές του, σε στιγμές που δεν είχα διάθεση να ακούσει 50 times in a row το ίδιο τραγούδι.

Καλός, πολύ καλός μπελάς 7: Αυτή ήταν μάλλον η πιο απροσδόκητη εξέλιξη! Για πρώτη φορά στη ζωή του ξεκίνησε αποταμίευση! Κάθε φορά ό,τι χαρτζιλίκι είχε το ξόδευε αμέσως σε κάποιο παιχνιδάκι. Αυτή τη φορά όμως πήγε με τον μπαμπά και αγόρασε ένα mp4 να ακούει τη μουσική του. Τα υπόλοιπα χρήματα τα φύλαξε και έχει βγάλει και πλάνο για να αγοράσει τον δικό του υπολογιστή ή  την κονσόλα (που εύχομαι να την ξεπεράσει πριν τα μαζέψει).

Κι ένας κακός μπελάς 🙂 : Έγραψε γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Παίρνω βαθιά ανάσα, ακόμη και σήμερα. Ξέρεις παρεάκι τι του ζήτησε; Εκτός από την κονσόλα παιχνιδιών που σχεδόν κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται στο γράμμα. Υπολογιστή! Μεγάλη χαρά βρήκε το σπιτικό μας! Μάλιστα, είχε αναζητήσει μόνος του στα e-shops τα μοντέλα της επιλογής του.

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις κι αφού ο Άγιος Βασίλης σκέφτηκε για λίγο να παραιτηθεί, πείστηκε να ζητήσει και κάτι άλλο. Ζήτησε tablet. Ολόδικό του, δεν του φτάνει αυτό που έχουμε. Μετά από κι άλλες διαπραγματεύσεις ζήτησε Minecraft. Εκεί είπε ο Άγιος Βασίλης να μην ζορίσει άλλο την τύχη του. Έπραξε τα δέοντα και όλα καλά. Τώρα παίζει Minecraft στο tablet κι όταν το κλείνει παίζει Minecraft στα τουβλάκια.

Εντάξει, τον βρήκαμε τον καλό “μπελά” μας τελικά! Μια σπίθα του έδωσε η ωραία εισαγωγή της Microsoft στον προγραμματισμό και μια φωτίτσα έχει ήδη ανάψει. Ένιωσα ότι ίσως τελικά να έκανα κάτι χρήσιμο για το μέλλον του, πηγαίνοντάς τον στη Microsoft.

Τώρα να σε αφήσω, ε; Ας πάω να μαγειρέψω κάτι θρεπτικό για το παιδί μου, γιατί πρέπει να κρατήσω το πνεύμα του και το σώμα του σε ακμαία κατάσταση. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα χρειαστεί δυνάμεις. Ακόμη δεν μου έχει φτιάξει συστηματάκι που θα σιδερώνει χωρίς τα μακριά, υπέροχα χέρια μου. Ούτε σύστημα που θα σκέφτομαι ποια υλικά έχω στην κουζίνα και χωρίς να σηκωθώ να μαγειρεύονται 😀 Προγραμμάτισε, αγόρι μου, επιτέλους! Έχει requests το business unit του σπιτιού!

Εγώ είμαι αυτό να ξέρετε παιδιά, η μανούλα. 😀

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!