Παρεάκι, κάτσε να ξεμπερδευτούμε! 🙂

Το ντόνατ είναι ντόνατ.

Η βάφλα είναι βάφλα.

(Μιλάμε για μεγάλα συμπεράσματα, όχι αστεία!).

Αλλά το ντόνατ που γίνεται βάφλα, να το πούμε βόνατ; 🙂 Να το συμφωνήσουμε;

PartyParty

Το Πάσχα έφτιαξα για πρώτη φορά ένα γρήγορο γλυκό με βάση τα ντόνατς το οποίο φαγώθηκε στο πι και φι! Χρωστάω, γιατί τώρα συνειδητοποίησα, ότι ποτέ δεν στο έδειξα. Υπόσχομαι την επόμενη βδομάδα, να επανέλθω με εκείνη την συνταγή.

Πριν όμως λίγες μέρες, είδα αυτό το βίντεο και ξεσηκώθηκα.

Μην το δεις τώρα. 🙂 Διάβασε πρώτα την ανάρτηση, γιατί με το μέρος σου είμαι, να ξέρεις!

Ξεσηκώθηκα που λες, αλλά μετά με έπιασε μια βαρεμάρα. Αυτό που καμιά φορά λες, «Α, τι τέλειο! Αλλά πρέπει πρώτα να φτιάξω το χ για να φτάσω στο ψ.» Ε, όταν είναι για γλυκά, το παραδέχομαι, καμιά φορά βαριέμαι τα πολλά πολλά. 

Το βίντεο λοιπόν δείχνει πώς να φτιάξεις ζύμη για ντόνατς που όμως ψήνονται σε βαφλιέρα και τελικά να μην στα πολυλογώ, προκύπτει κάτι καινούργιο που το έχουν ονομάσει στο εξωτερικό wonut. Από το donut και το waffle.

Κυκλοφορούν πολλές σχετικές συνταγές, αν το ψάξεις κι αν δε βαριέσαι να μπεις στη διαδικασία.

Εγώ λατρεύω βάφλες, λατρεύω! Έχω βαφλιέρα, αλλά δε φτιάχνω τόσο συχνά όσο θα ήθελα. Βλέποντας λοιπόν τα wonuts, μου μπήκαν ιδέες. Αποφάσισα να το κάνω πιο εύκολο όλο αυτό και πολύ καλά έκανα νομίζω. 🙂

Προμηθεύτηκα έτοιμα ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα, τα έψησα στη βαφλιέρα και έτοιμο το νέο γλυκό! Το βόνατ! 🙂

  • Ζεσταίνεις τη βαφλιέρα.
  • Τοποθετείς τα ντόνατς στην πλάκα.

wonut_step1

  • Κλείνεις αρχικά ελαφρά το καπάκι. Μετά από λίγο πιέζεις λίγο παραπάνω.

Προτείνω να μην το αφήσεις για πολύ. Ίσα ίσα να δεις ότι μοιάζει λίγο με βάφλα. Ένα λεπτό αρκεί νομίζω.

wonut_step2

Αν το αφήσεις παραπάνω, πάλι ωραίο είναι, απλά θα γίνει πιο τραγανό και σκληρό. Επειδή το δοκίμασα κι έτσι, εμένα μου θύμισε λίγο εκείνες τις μικρές συσκευασμένες καραμελωμένες βάφλες, που πουλά γνωστή αλυσίδα καφέ. Προτιμώ όμως με διαφορά την πιο αφράτη λύση.

wonut_step3

wonut_final

  • Καταναλώνεις άμεσα έτσι όπως είναι ή σερβίρεις με παγωτό, φρούτα, σιρόπια, μέλι… οτιδήποτε σου αρέσει. Τη βάφλα σου πώς θα την έτρωγες; Το ίδιο σκέψου.

wonut_βάφλα_ντόνατ

Επειδή τα ντόνατς έχουν ήδη από πάνω είτε ζάχαρη άχνη, είτε είναι γλασαρισμένα, όταν ψηθούν όλο αυτό καραμελώνει. Οπότε έχε στο μυαλό σου, ότι δεν είναι ένα γλυκό που θα το ψήσεις τώρα και θα το φας μετά από μισή ώρα. Θα έχει σκληρύνει αρκετά μέχρι τότε. Είναι το γλύκισμα «από την παραγωγή στην κατανάλωση».

Αν ανήκεις σε αυτούς που τους αρέσει στο πρωινό να τρώνε κάτι γλυκό, σαν εμένα, το καλό είναι ότι δεν ασχολείσαι πρωινιάτικα αρκετή ώρα στην κουζίνα. Αλλά, είναι εξίσου εξαιρετική πρόταση όταν έχεις επισκέπτες στο σπίτι και δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι πιο χρονοβόρο.

βάφλα_ντόνατ_γρήγορο γλυκό

Βόνατ cheers παρεάκι! 🙂 Δεν είναι κυριολεκτικά μια γλύκα η σημερινή ιδέα; Α! Και μη μου πεις για θερμίδες, γιατί ένα ατομικό μικρό ντόνατ με φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα το επιτρέπει και η δίαιτά σου. Ε, δεν είναι κι ολόκληρη βάφλα! 😉

ντόνατ+βάφλα=βόνατ_cover

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+