Σήμερα έχω γενέθλια και την 10η επέτειο του γάμου μου.
Την τελευταία βδομάδα σκεφτόμουν οτι οι περσινές ευχές μου έπιασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σκέφτηκα τότε ότι δε θέλω, να ζητήσω τίποτα παραπάνω από τη ζωή.

Είμαι ευγνώμων για αυτά που έχω κι ας μην είναι συναρπαστική και με ανέσεις η καθημερινότητά μου. Τώρα τελευταία έφερνα συχνά και έντονα στο κεφάλι μου την ευγνωμοσύνη που νιώθω. Δε λείπουν το άγχος, οι στεναχώριες και οι απογοητεύσεις, όμως νιώθω κάθε μέρα, έστω για λίγο ευτυχισμένη. Κι αυτό το έχω κερδίσει. Κι όταν έχεις παλέψει για κάτι και το έχεις κατακτήσει, είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις όπως του αξίζει.

via montereybayholistic.wordpress.com

via montereybayholistic.wordpress.com

Πριν λίγες μέρες, ένα γεγονός με έκανε να νιώσω πολλαπλάσια την ευγνωμοσύνη. Αυτή τη φορά γιατί βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κίνδυνο.

Από τον οποίο ξέφυγα χάρη σε τρεις συνιστώσες. Την ψυχραιμία μου, την “εικόνα” των παιδιών μου, την θέληση για ζωή χωρίς εκπτώσεις. Αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα,  χάρη στην προστασία που ένιωσα εκείνες τις στιγμές ότι είχα. Αυτό που λέμε ” είχα  Άγιο”.
Μπορεί ακόμη να μην έχω συνέλθει, μπορεί σήμερα να μην μου επιτρέπει η ψυχολογία μου να γελάσω ανέμελα, αλλά θα γελάσω!

Με “χαλάει” που τέτοια μέρα δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια για λίγο, να αφεθώ και να νιώσω πανέμορφα και γαλήνια, έτσι… για να στείλω με έναν τρόπο λίγη νεραιδόσκονη στον εαυτό μου για τον νέο χρόνο της ζωής μου.

Μου τη δίνει που αυτή τη μέρα δεν μπορώ να την απολαύσω ούσα μαμά δυο παιδιών για πρώτη φορά, έτσι όπως την ονειρευόμουν.

Που δεν μπορώ να γράψω εδώ μέσα σήμερα αυτό που επιθυμούσα, που θα μου τηλεφωνήσουν για χρόνια πολλά και στην ερώτηση “τι κάνεις;”,  δεν θα απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια το “είμαι μια χαρά”.
Όμως μπορώ να γιορτάσω το ότι είμαι εδώ καλά, στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου, στις φίλες που με βοήθησαν κάποιες τόσο πολύ αυτές τις μέρες!

Μπορώ να σβήσω τα κεράκια μου, με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φύλακα άγγελό μου.

Ευχαριστώ για όσα είχα την προηγούμενη χρονιά και κουβαλώ ακόμα, για όλα αυτά που ήρθαν και με πλημμύρισαν ευτυχία, για εκείνα τα καλά που θα έρθουν.

Κι αν χαμογελάσω λιγότερο από το συνηθισμένο μου σήμερα, οκ. Κι αύριο μέρα είναι 😉

Θα το ξαναπώ παρεάκι…πάρε το τίποτα και κάντο κάτι. Η ζωή είναι μικρή κι απρόβλεπτη. Είναι όμως στο χέρι σου να δημιουργήσεις στη ζωή σου το οτιδήποτε, να αγαπάς και να χαμογελάς! Μια απόφαση γαμώτο είναι!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!