Η δική μας τούρτα ombre είναι, η τούρτα από το σχολικό πάρτυ γενεθλίων του Στέφανου το οποίο είδες εδώ.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα καλά σχόλια που μου αφήσατε παντού! Τα μουστάκια τελικά αρέσουν σε όλους! 🙂
Τα παιδιά στο σχολείο τα λάτρεψαν και μαμά συμμαθητή μου μετέφερε τις εντυπώσεις του γιου της και καλύτερου φίλου του Στέφανου. Είπε ότι ήταν το καλύτερο πάρτυ που έχει γίνει στο σχολείο! Τι άλλο να ζητήσω! 🙂
Αυτή την τούρτα λοιπόν, άνετα μπορείς να την φτιάξεις και για τα γενέθλια ενός ενήλικα. Ούτως ή άλλως, δεν ήταν η παραδοσιακή παιδική τούρτα σε εμφάνιση. Έτσι γίνεται όταν ο εορτάζων γίνεται ένα μικρό αντράκι 5 χρονών 🙂
Εξηγούμαι ότι οι φωτογραφίες την αδικούν πολύ. Την τελείωσα νύχτα και δε μπορούσα να βγάλω μια καλή εικόνα. Επίσης, δεν ήμουν παρούσα στο κόψιμό της και στις φωτογραφίες που έλαβα βρήκα μόνο αυτή.
Κρίμα που δεν μπορώ να σου δείξω το εσωτερικό της, αφού το ντεγκραντέ των χρωμάτων έχει γίνει στα παντεσπάνια, αλλά κάτι θα καταλάβεις παρακάτω.
Χρωστάω τη συνταγή. γι’αυτό είμαι εδώ σήμερα… και να ξέρεις ότι είναι πολύ πολύ νόστιμη. Η δασκάλα μου έγραψε ότι ήταν “θεσπέσια” αν θυμάμαι καλά. Ή κάτι τέτοιο! 🙂
Τα παντεσπάνια
Η περσινή συνταγή ήταν απλά θεϊκή. Δεν υπήρχε κανένας, μα κανένας λόγος να δοκιμάσω κάτι νέο στο παντεσπάνι, δεδομένου ότι ο χρόνος μου λόγω μωρού ήταν περιορισμένος.
Δες τις οδηγίες εδώ.
Το διαφορετικό που έκανα είναι στα χρώματα. Δηλαδή χώρισα το μίγμα μου σε 5 μέρη-μπολ και χρωμάτισα το καθένα από αυτά με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μπλε.
Όμως κάθε μπολ είχε λίγο παραπάνω ποσότητα χρώματος κάθε φορά. Έτσι δημιούργησα το ombre ή ντεγκραντέ, όπως προτιμάς. Από πολύ ανοιχτό γαλάζιο μέχρι σκούρο μπλε.
Η γέμιση
Αποφάσισα να κάνω μια γέμιση που να θυμίζει cheesecake. Μια ελαφριά γεύση δηλαδή, την οποία όμως ήθελα να “παιδικοποιήσω” (νέα λέξη). Είχα μια μικρή αμφιβολία αν θα άρεσε σε όλα τα παιδιά μια τέτοια επιλογή και ψάχνοντας για καμιά ιδέα, έπεσα πάνω στο ωραιότατο ελληνικό blog που μου έδωσε τη λύση. Γιαούρτι φράουλα!
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. γιαούρτι με γεύση φράουλα
350 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σαντιγύ
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Χτύπησα στο μίξερ τα υλικά μου, εξαιρώντας την σαντιγύ
Αφού ομογενοποιήθηκαν κι έγινε μια ωραία σφιχτούλα κρέμα, έκλεισα το μίξερ
Τότε πρόσθεσα το τελευταίο υλικό. Ανακάτεψα με μια σπάτουλα απαλά, από τις άκρες προς τα μέσα, έως ότου έγινε ένα με το υπόλοιπο μίγμα
Tip! Κράτησα λίγη ποσότητα γέμισης για αργότερα 😉
Το μυστικό σε αυτό το βήμα είναι η σαντιγύ! Τι άλλο;
Η τέλεια σαντιγύ ξέρεις πώς γίνεται;
Καταρχάς λίγη ώρα πριν τη φτιάξεις, βάλε στην κατάψυξη το μπολ (μεταλλικό απαραίτητα) και τα εξαρτήματα του μίξερ
Βγάλε την κρέμα γάλακτος (πάντα με πολλά λιπαρά) από το ψυγείο, τη στιγμή που θες να ξεκινήσεις τη διαδικασία και όχι νωρίτερα. Θέλουμε δηλαδή να είναι κι εκείνη παγωμένη
Την βάζεις στον κάδο-μπολ και ξεκινάς να τη χτυπάς στη μεσαία ταχύτητα
Μόλις αρχίζει να πήζει, προσθέτεις ζάχαρη άχνη (στα 250γρ. κρέμας που είναι περίπου η συσκευασία, θες περίπου 30γρ. )
Χτυπάς πλέον στην πιο υψηλή ταχύτητα, έως ότου τη δεις να στέκεται αφράτη
Θέλει περίπου 5′. Χρειάζεται όμως παρατήρηση, διότι αν τη χτυπήσεις παραπάνω θα γίνει βούτυρο!
Η επικάλυψη
Για την επικάλυψη αποφάσισα να κάνω βουτυρόκρεμα
Δοκίμασα συνταγή που βρήκα σε επίσης ελληνικό ιστότοπο, την οποία όμως “πείραξα”. Έτσι είχα μια επικάλυψη σταθερή που βοηθούσε στη διακόσμηση, μειώνοντας όμως σημαντικά την πιο γλυκιά και βαριά γεύση που μου βγάζει συνήθως η βουτυρόκρεμα
Επίσης, γευστικά “έδεσε” ιδανικά με την γέμιση της τούρτας μου! Είχα πλέον μια ανάλαφρη, φραουλένια γευστική επικάλυψη 😉
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 βανίλια
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. από τη γέμιση της τούρτας ( που είχε περισσέψει)
Χτύπησα τη ζάχαρη και το βούτυρο στη χαμηλή ταχύτητα , μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταδιακά αύξησα την ταχύτητα και συνέχισα να χτυπάω για 3′
Πρόσθεσα τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτύπησα στη μεσαία ταχύτητα για 1′
Στο τέλος με μια σπάτουλα πρόσθεσα τη γέμιση και ανακάτεψα να πάει παντού
Το στήσιμο & η διακόσμηση
Ξεκίνησα από το πιο σκούρο μπλε παντεσπάνι να δημιουργήσω τη βάση της τούρτας μου
Συνέχισα με μια στρώση γέμισης
Ακολούθησε το παντεσπάνι με το ακριβώς επόμενο χρωματικό τόνο μπλε κ.ο.κ.
Στο τέλος, δηλαδή στην πάνω πλευρά της τούρτας, έβαλα ξανά γέμιση.
Με μια σπάτουλα, ξεκίνησα την επικάλυψη της με τη βουτυρόκρεμα.
Αφού τελείωσα, σε ένα μικρό μπολ έριξα λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έριξα σταγόνες λευκής σοκολάτας και με ένα κουταλάκι άρχισα να ανακατεύω.
Έτσι προέκυψαν τα γαλάζια…macarons! χαχα Mα, έτσι δε μοιάζουν; Όπως ενώθηκαν τυχαία, θυμήθηκα το γαλλικό πειρασμό!
Πανέμορφο το γαρνίρισμα με αυτά.
Για το τέλος άφησα τη διπλή γιρλάντα 🙂 Little man αναγράφει και την αγόρασα από το etsy.
Εκτύπωσα δηλαδή το σχέδιο και έκοψα.
Άνοιξα τρύπες με έναν διακορευτή, απ’ όπου πέρασα ένα χρωματιστό σπάγγο.
Για κάθε μία από τις λέξεις, δημιούργησα μια γιρλάντα.
Με ξύλινα καλαμάκια χειροτεχνίας έδεσα τις δύο άκρες.
Τέλος, στερέωσα στην τούρτα.
Ό,τι μπορείς να δεις από το εσωτερικό της είναι σε αυτή την εικόνα.
Εντάξει, μπορεί να μην έκανα υπερπαραγωγή αυτή τη φορά, αλλά ήταν μια χαρά πεντανόστιμη και φέτος!
Μη σου πω και ακόμη καλύτερη!
Αναμείνατε στο…πληκτρολόγιό σας για το κανονικό μας πάρτυ που έχει πάρει αναβολή, αλλά πλησιάζει 😉
Με εντελώς διαφορετικό θέμα από τα μουστάκια και επίσης πολύ μοδάτο! Παραγγελιά από τον Στέφανο 😀
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥