via thegirlofthesun.blogspot.com

via thegirlofthesun.blogspot.com

Τώρα το συνειδητοποίησα! Θυμάσαι πέρσι που άλλο γλυκό ξεκίνησα να φτιάχνω -για κέρασμα του Στέφανου στο σχολείο λόγω ονομαστικής γιορτής- και αλλού κατέληξα;

Ε, το ίδιο έπαθα και φέτος! Πρεπει να το ψάξω αυτό χιχι.

Το θέμα που μου δημιούργησε όμως ένα προβληματάκι εξτρά ήταν ότι, α.είχα πολύ μωρό στο σπίτι και το πρόγραμμά μου δεν είναι δικό μου αν με πιάνεις…ένα τοσοδούλικο πλασματάκι κανονίζει τους ρυθμούς μου, β.όταν το γλυκό απέτυχε, ήταν η ώρα να υποδεχτώ αγαπημένους φίλους στο σπίτι. Ήταν και αργία, δηλαδή κλειστά καταστήματα. Που σήμαινε no time για νέο γλυκό.

Τι έκανα λοιπόν η μάνα-Βέγγος for this year;

Πήγα σε καλό ζαχαροπλαστείο, πήρα μια τούρτα σοκολάτα- γκοφρέτα που θα άρεσε σε όλα τα παιδιά και το στόλισα  με γλειφιτζουράκια μπαστουνάκια περιμετρικά του γλυκού που κόλλησα με μια γκανάζ.  Στο πάνω μέρος στόλισα με χρωματιστές τρούφες και τριμμένο γλειφιτζούρι. Κατά τις 01.00 άφησα το κορμί μου να ισιώσει στο κρεβατάκι μου.

glyko

Αποτέλεσμα: Το γλυκό έγινε παιδικό.Τα παιδιά ξετρελάθηκαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της δασκάλας.

Φυσικά, εγώ και ο Στέφανος θέλαμε να προσφέρουμε και ένα μικρό δωράκι στους συμμαθητές και φίλους του.

Έπρεπε μέσα στον πανικό των ημερών, μια θηλάζουσα χωρίς ωράρια και όρια να σκεφτεί μια απλή ιδέα, οικονομική γιατί μιλάμε για περίπου 30 δωράκια και χριστουγεννιάτικη λόγω ημερών.

Βρέθηκα στα Jumbo για άλλο λόγο και τη στιγμή του μεγάλου ποδοπατήματος είδα κάτι πράσινα χάρτινα ποτηράκια. Εκεί στη μέση του διαδρόμου, με υπαλλήλους και πελάτες να σπρώχνουν, “γεννήθηκε” η ιδέα 😛

Ποτηράκια ταρανδάκια γεμάτα με λιχουδιές και μικρά δωράκια. Τίποτα πρωτότυπο δηλαδή, απλά όμορφο και φουλ στο χρώμα.

tarandakia collage

Βρήκα σε 2′ κάποια σχολικά σετ με χριστουγεννιάτικο θέμα (μολύβια, γόμες, ξύστρες, χάρακες), κάποια ματάκια, κουδουνάκια, κάποια αφρώδη χριστουγεννιάτικα στοιχεία και σύρμα πίπας και έφυγα για το σπίτι.

Το ξενύχτησα με καλή μουσική, πιστόλι θερμοκόλας και καφέ, αφού η γοργονίτσα δε θα άλλαζε το πρόγραμμά της για χάρη του αδερφού 😛

tarandakia

Κάθε λοιπόν ποτηράκι γέμιζε με 2 αντικείμενα από το σχολικό σετ (π.χ. χάρακας και γόμα χιονάνθρωπος), λίγα Lactaκια, καραμελίτσες κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών και ένα σπιτικό μελομακάρονο τραγανό σα μπισκότο, τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη.

Κάθε ποτηράκι είχε τη δική του διακόσμηση. Άλλα είχαν πάνω τους κολλημένα ματάκια, πομ πομ που ήδη είχα στο σπίτι για μυτούλα και σύρμα πίπας κολλημένο στην εσωτερική πλευρά του ποτηριού για κερατάκια.

Άλλα στη μυτούλα είχαν μια μικρή χρωματιστή από αφρώδες υλικό χιονονιφάδα.

Και κάποια άλλα είχαν μια έτοιμη φατσούλα ταράνδου από το ίδιο υλικό και πρόσθετα στο ένα αυτάκι ένα κουδουνάκι Γκλιν γκλιν!

Το αποτέλεσμα ήταν πλούσιο και ιδιαίτερα χρωματιστό!

dwrakia

Και του χρόνου! Nα είμαστε καλά, να φτιάχνω γλυκά και δωράκια για το γιόκα μου, χωρίς παρατράγουδα στην προετοιμασία του γλυκού παρακαλώωω 😀

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!