Θυμάσαι που σου είχα δείξει τι είχα φτιάξει με το γιο μου λίγο παλιότερα.

Αυτή η ιδέα είναι βασικό στοιχείο στο χώρο μας και δεν περνά απαρατήρητη από κανέναν! 🙂

Τώρα που όλο στολίζω και ξαναστολίζω χριστουγεννιάτικα, σκεφτόμουν μήπως έβγαζα τις καραμελίτσες και έβαζα μέσα ψεύτικο χιόνι και τίποτα στολίδια να γίνει μούρλια…αλλά πού θα βάλω πάλι τις καραμέλες…ουφ! και τότε ανάβει εκείνο το λαμπάκι στον εγκέφαλο με τη νέα ιδέα!

Γιατί να μην φτιάξω μια χιονόμπαλα κατά τον ίδιο τρόπο που έφτιαξα τη fake μηχανή για τσίχλες;

Έβαλα τα ρουχαλάκια μου, πήγα μέχρι το Praktiker, πήρα μια γυάλα και μια γλάστρα και νταν νταν νταν νταααααααννννν!!!!

Μα, δεν είναι κουκλίστικη; 🙂

Η αλήθεια είναι ότι τα στολίδια δεν τα έβαλα από την πρώτη μέρα γιατί είχα διάφορες σκέψεις. Η μία σκέψη ήταν επειδή η γλάστρα είχε μια τρύπα στη μέση, να έβαζα μια από εκείνες τις υπέροχες παραστάσεις που δουλεύουν με ρεύμα. Θα ήταν απλά τέλειο να βλέπεις μέσα στη χιονόμπαλα ένα σκηνικό που να γυρίζει! Όμως αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος με ένα παιδί στο σπίτι αφού θα αναγκαζόμουν να το είχα κάπου χαμηλά για να μην κρέμονται καλώδια όπου να’ναι. Οπότε με λύπη το απέρριψα.

Μετά σκέφτηκα να φτιάξω ένα μπισκοτόσπιτο και να το βάλω μέσα στη γυάλα, αλλά οι μέρες πέρασαν και δεν είχα προλάβει να φτερνιστώ, πόσο μάλλον να φτιάξω αυτό. 😀

Κάπως έτσι κατέληξα στο “καλά, στόλισέ το όμορφα τώρα χωρίς υπερπαραγωγές και άλλη φορά να σκέφτεσαι νωρίτερα γλυκό μου” 🙂

Για να τη φτιάξεις η λογική είναι η ίδια με αυτή της μηχανής για τσίχλες.Εδώ απλά δε χρειάζεσαι το πιατάκι της γλάστρας και η γυάλα είναι με το άνοιγμα προς τα κάτω!

Ho ho hooooo!!!! Santa is coming to town και ποιο λες να είναι το ομορφότερα στολισμένο σπίτι; Το δικό σου! 😉

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!♥