Ένα από τα αγαπημένα μου e-shops είναι όπως πιθανώς ήδη έχεις καταλάβει από προηγούμενες αναφορές μου, το www.etsy.com

Μου αρέσει να το χαζεύω με τις ώρες, μάλιστα τότε που μου έκαναν τις συστάσεις και ήρθε ο έρωτας κατακούτελα και με χτύπησε, το έτερόν μου ήμισυ με άκουγε συνέχεια να λέω “καλά! τέλειοοοο!!!!” 😀

Από τότε 3-3 1/2 χρονάκια έχουν περάσει, αλλά η φλόγα δε λέει να σβήσει.

Αν δε γνωρίζεστε ήδη να σου πω ότι είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ηλεκτρονικά καταστήματα παγκοσμίως. Έχει ένα μαγικό συνδυασμό που δε μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν…σχεδόν.

Είναι ο παράδεισος του χειροποίητου και του vintage.

Είναι το μέρος που συναντιούνται οι δημιουργοί handmade αντικειμένων όλου του κόσμου, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με όλους τους δυνητικούς αγοραστές των δημιουργιών τους.

Είναι το μέρος που μπορείς να κάνεις απεριόριστο shopping therapy, που μπορείς να βρεις να αγοράσεις ό,τι μπορεί να είναι χειροποίητο σε αυτό τον κόσμο και να μην το έχει κανένας άλλος εκτός από σένα! Πολλά κομμάτια, τα περισσότερα δηλαδή, είναι μοναδικά! Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Επαναλαμβάνω και τονίζω…όλου του κόσμου! Που σημαίνει ότι φτιάχνει κάτι η Ελληνίδα κοπέλα που ζει στα Άνω Δολιανά και αγοράζει εκστασιασμένη η Γιαπωνεζούλα στο  Chihayaakasaka! Μη ρωτάς πού είναι αυτό…άλλο είναι το θέμα μας τώρα !

Σωστά…δε στο’πα ;P  Το θέμα μας είναι η ελληνική handmade παραγωγή που εξάγει προφανώς με επιτυχία, αλλά κυρίως με έμπνευση και μεράκι και χρειάζεται τη στήριξή μας.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά…σας παρουσιάζω μερικά ελληνικά “etsy, γιατί γουστάρουν” καταστήματα με χειροποίητα είδη.

MariaDumas

Ξέρεις τι λένε για όσες κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη; Ότι η αισθητική τους και το γούστο προδίδουν την καταγωγή τους. Η Μαρία εκτός από το etsy δίνει προϊόντα της σε διάφορα καταστήματα όπως το Fena Fresh

CUTE + BROKE

Η Αναστασία σπούδασε ψυχολογία αλλά η μόδα είναι κάτι σαν το οξυγόνο της. Όπως λέει η ίδια στο βιογραφικό της ήθελε να δημιουργήσει μια σειρά από basics κομμάτια της γκαρνταρόμπας που όμως παραμένουν luxurious. Ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και έχει διάθεση να αναπτυχθεί γρήγορα. Θα τη βοηθήσεις;


milloo

Να κι ένας άντρας! Ο Κωνσταντίνος λοιπόν έχει ένα σωρό προτάσεις για τη μανία των γυναικών..τσάντες δηλαδή! Δε μπορεί να μη βρεις τουλάχιστον 10 τσάντες που θα ήθελες να κάνεις δικές σου. Ξεκίνα τη συλλογή!

sweetcase

sweetcase.. a journey to happiness a suitcase full of cheerful clothing and accessories with emphasis on small details that make everyday life a sweet case ♥

Δεν ήθελα να στα πω εγώ…τα λέει η ίδια πολύ ωραία. Με “κέρδισαν” τα floral τσαντάκια της.Εσένα;

10amshop

Η Όλγα είναι πρωινός τύπος! Έτσι και τα βαφτίσια του μαγαζιού 🙂 Μου αρέσει το στυλ της, μπες και δες

stephmel

Η Στεφανία είναι φωτογράφος και πραγματικά αξίζει όχι μόνο να δεις, αλλά και να αποκτήσεις τα δικά της έργα τέχνης. Εκείνη αιχμαλωτίζει εικόνες και το αποτέλεσμα της δουλειάς της εσένα!

ericosmicgirl

Η Έρη μαμά ενός 4χρονου γιου μεταξύ πολλών άλλων ρόλων, έφτιαχνε κοσμήματα και τα χάριζε σε όποιον της χαμογελούσε. Κάποια στιγμή χαμογέλασε πιο πλατιά εκείνη και είπε “ναι, γιατί όχι; etsy κι αλλιώς, το’χω!” .Έχει πολύ ιδιαίτερο στυλ το συγκεκριμένο κατάστημα, θα δεις νεκροκεφαλές, ghost girls και πάει λέγοντας, θα δεις όμως και κάτι ρομαντικές υπέροχες πεταλούδες!! Πολλαπλή προσωπικότητα; Όχι, απλά είναι θηλυκές δημιουργίες 🙂

sevenkeys designs

Την άφησα για το τέλος, αλλά όπως λέμε και στην Ελλάδα…last but not least 🙂

Τη Μαρία δεν τη γνωρίζω προσωπικά, αλλά νιώθω ότι την ξέρω. Πριν περίπου 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, αγόρασα μέσω του etsy κάποιες δημιουργίες της. Ενθουσιάστηκα! Παράδειγμα προς μίμηση η Μαρία. Φιλική, συνεπής, έστειλε την παραγγελία μου και δε με απογοήτευσε καθόλου. Η διαφορά της Μαρίας είναι κυρίως η λεπτομέρεια στην λεπτομέρεια! Από το packaging μέχρι την εξυπηρέτησή σου σε οτιδήποτε θελήσεις.

Εκείνη την εποχή οργάνωνα τη βάφτιση του γιου μου. Τα έφτιαχνα όλα μόνη μου και είχα πήξει. Επίσης, ήθελα μεταξύ άλλων να φτιάξω γυναικεία καθρεφτάκια, από αυτά που βάζουμε οι γυναίκες στην τσάντα.Αλλά δεν ήξερα να ζωγραφίζω…τότε σκέφτηκα τη Μαρία. Ευτυχώς!

Ήταν τόσο οκ σε όλα της που δεν είχα άγχος που είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου σε μια άγνωστη που είχαμε πει μέσω μηνυμάτων τι θέλω, τι προτείνει, πόσο κάνει, πότε τα θέλω. Άψογη σε όλα της!!!

Αυτή τη στιγμή που γράφω είδα ότι λείπει διακοπές, οπότε φωτογραφίες των προϊόντων της μπορείς να δεις στη σελίδα της στο flickr ή στο dawanda (σαν το etsy) ή στο blog της. Αν δεις το όνομα kiss the frog μην παραξενευτείς…με αυτό το όνομα είχε ξεκινήσει

Ψάξε το etsy και θα βρεις πολλά ταλαντούχα πλάσματα! Κι αν ανήκεις σε αυτούς που δημιουργούν, σίγουρα θα βρεις απεριόριστη έμπνευση. Επίσης, μπορεί να βρεις μια νέα δουλειά 🙂