Τα φετινά γενέθλια του Στέφανου ήταν πλήρως ανατρεπτικά! 🙂 Από τη μια η θάλασσα, ο ανανάς και οι εορτασμοί για την τελευταία μέρα που ήταν 7 ετών, από την άλλη η εντελώς εναλλακτική τούρτα που έσβησε κεράκια ανήμερα των γενεθλίων του.

Τόσο εναλλακτική και τόσο εύκολη, πιο εύκολη κι από αυτές τις σχεδόν έτοιμες των πακέτων στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αυτή θα σου δείξω σήμερα!

 

Βλέπεις, μόλις είχαμε γυρίσει από τις διακοπές του Πάσχα και μια έλλειψη πρώτων υλών την είχαμε! Δε μπορούσα να του φτιάξω εγώ λοιπόν τούρτα, αλλά έλα που δεν ήθελα, να του πάρουμε μια τυχαία από το ζαχαροπλαστείο! Είμαι πεισματάρα και τη βρήκα τη λύση. Όχι, που θα μου γλίτωνε! 🙂

Αρχικά, σκέφτηκα να φτιάξω 3-4 μεγάλα σε διάμετρο μπισκότα, τύπου 20 εκ. να βάλω ενδιάμεσα νόστιμο, ωραιότατο παγωτό από το ζαχαροπλαστείο και μια χαρά! Ευτυχώς όμως, στρόφαρε το μυαλό και γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν θα χώραγε στην κατάψυξή μου. Γιατί κατεψυγμένα βλέπεις, είχα πολλά!

Άρα, για να μην τα πολυλογώ και χωρίς περιστροφές, έφτιαξα την τούρτα παγωτό της τεμπέλας. 😛

Πήρα από το σούπερ μάρκετ εκείνα τα αγαπημένα μας μαλακά μπισκότα, πήρα και το φαντάστικ παγωτό που λέγαμε και έφτιαξα 4 μίνι τούρτες.

tourta pagwto sandwich2

Ελάχιστες χρήσιμες οδηγίες για να τη φτιάξεις κι εσύ!

Κάθε μίνι τούρτα ήταν φτιαγμένη από 4 μπισκότα και ανάμεσά τους παγωτό διαφορετικές γεύσεις παγωτού. Εγώ έβαλα φυστίκι, φράουλα, βανίλια!

Διευκολύνει να μην είναι πολύ σκληρό το παγωτό, αλλά όχι και πολύ μαλακό! Λιώνει βλέπεις. 😛

Το παγωτό απλώνεται εύκολα με μια σπάτουλα πάνω από το μπισκότο. Βάλε όσο πλούσια στρώση θες.

Κάθε τούρτα που τελειώνει τη βάζεις αμέσως στην κατάψυξη!

Μπορεί να χρειαστεί να διακόψεις λίγο, για να μπει και το παγωτό στην κατάψυξη. Μέχρι να ξανασφίξει λίγο.

Οι μίνι τούρτες έχουν το πλεονέκτημα ότι χωρούν στην κατάψυξη.

Επίσης, αναλογούσε μία στον καθένα μας.  Δε μας χάλασε. 🙂

Μπορούν να βγουν μετά από 10′ για να το γιορτάσετε ή να μείνουν έτσι ακόμη και για την επόμενη μέρα!

Αν δε θες να την κόψεις για να τη φας, μπορείς απλά να απολαύσεις ένα ένα τα μπισκότα με την πλούσια στρώση παγωτού. 😉 Δηλαδή, ούτε κουτάλι!

Τα κεράκια…χμ… δεν στεκόντουσαν πάνω στο μπισκότο. Διότι, εμείς την είχαμε για άμεση κατανάλωση. Επειδή λοιπόν ήταν σκληρό το μπισκότο, είχαμε μια δυσκολία. Οπότε, το πάθημά μας λέει. Αν δεν την αφήσεις στην κατάψυξη αρκετές ώρες, ώστε να πάρει υγρασία το μπισκότο, τότε κάνε το κόλπο μου. 🙂

Γέμισα ένα βαζάκι με χρωματιστά τρουφάκια και εκεί μπήκαν και τα κεράκια! Σούπερ;

tourta pagwto se skateboard

Ακόμη όμως πιο σούπερ ήταν η παρουσίαση της τούρτας. Εμείς βλέπεις, τις ξεπεράσαμε τις τουρτιέρες. 😛 Έχουμε skateboard! 😉

tourta panw se skateboard_gene8lia agori

Δε χρειάζεται να πω εγώ πόσο άρεσε στον Στέφανο. Δες το πρόσωπό του, δεν κρύβεται η χαρά του!

gene8lia_tourta_paneykoli

Μα, πόσο έκπληκτος ήταν όταν με είδε να τους πλησιάζω με το skateboard του και τα κεράκια και τις τούρτες. Είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό το παιδάκι!

Τελικά, τα παιδιά δεν χρειάζονται πάντα τρελά πράγματα με την έννοια της υπερπαραγωγής. Χρειάζονται κυρίως κάτι, που μπορεί να είναι αστείο ή τίποτα για εμάς, αλλά θα τους κλέψει την καρδιά.

tourta pagwto sandwich

Είναι νομίζω το στοιχείο της έκπληξης και της μοναδικότητας που έχει αξία να μεταφέρουμε στα παιδιά και γενικότερα σε αυτούς που αγαπάμε. Έκανα για σένα κάτι ξεχωριστό. Δηλαδή σκέφτηκα για σένα και μόνο για σένα. Ασχολήθηκα μόνο για σένα. Επειδή εσύ είσαι σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου.

Μπισκότα και παγωτό. Θα μπορούσαν να είναι σπιτικά. Δεν ήταν. Αλλά ξέρω 1000% ότι δε στέρησε καμιά χαρά από το παιδί και ακόμη και αν έγινε χωρίς δική μου πρόθεση να γλιτώσω χρόνο και ενέργεια, τελικά ήταν κι αυτή μια ευχάριστη αλλαγή για μένα. Είδα το παιδάκι μου να λάμπει, χωρίς να έχω κουραστεί για αυτό. ♥ Ευγνώμων και για τα τόσο απλά λοιπόν. 🙂

Φυσικά, εκτός από φο ζαχαροπλάστισσα, βιαστική αν και ευφάνταστη διακοσμήτρια και υποχρεωτική φωτογράφος, ήμουν κι αυτή που έλεγε “Πάμε γρήγορα να το πούμε και στα κινέζικα (το happy birthday βεβαίως) γιατί λιώνει καλέ το παγωτό!!!! Μη γελάτε! Πάμε! “. Μην σχολιάσω που με καθυστερούσαν και νύχτωνε και γκρίνιαζα για τις φωτογραφίες… τι τραβάμε κι εμείς οι bloggers! 🙂

Άντε και του χρόνου, του εύχομαι να κλείνει τα 9 σε ένα μεγάλο, ανοιχτό πάρτι με όλους τους φίλους του. Ευτυχισμένος και λαμπερός ξανά. ♥

tourta gne8liwn_grigori eykoli

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!♥