Καλημέρα, καλό μήνα, καλό φθινόπωρο!

Κάθε μέρα θέλω να ασχοληθώ με το blogοσπιτάκι μου, να γράψω, να δημιουργήσω, να μοιραστώ και πώς έχω μπλέξει έτσι, δε βγαίνει το πράγμα.

Η ζωή με το πρωτάκι ξεκίνησε τόσο όμορφα, θυμάσαι! Αλλά η ατυχία, το σύστημα, η ακαταλληλότητα ανθρώπων σε μείζονος σημασίας θέσεις μας έχουν κάνει να τρέχουμε να σώσουμε οι γονείς καταστάσεις και να κάνουμε τη δουλειά της πολιτείας και των οργάνων της. Μεγάλη ιστορία. Ελπίζουμε και παλεύουμε να λήξουν σύντομα τα προβλήματά μας.

Ο Σεπτέμβρης τα είχε όλα και κυρίως είχε οργάνωση! Καλά δεν τελείωσε αυτό το κομμάτι, αλλά ήταν ο μήνας που άρχισαν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια σειρά. Συρτάρια άδειασαν και ξαναγέμισαν διαφορετικά, ράφια αναδιοργανώθηκαν, ντουλάπες το ίδιο… νοικοκυροχαμός! 🙂

Μέσα σε όλα αυτά, η νέα σεζόν για τις mama colada στο παιδικό internetικό ραδιόφωνο ifeelkid ξεκίνησε και να που πάλι πιάσαμε κουβέντα για το πώς μπορούμε να κάνουμε τα σπίτια μας να…τρίζουν από καθαριότητα! 😀

mamacolada_trizounapoka8ariotita

Ένα σωρό συμβουλές, έξυπνες, λιγότερο γνωστές ιδέες. Άλλες δοκιμασμένες από εμάς με επιτυχία και άλλες προτεινόμενες για τα σπίτια μας και τα σπίτια σας, αφού μας εντυπωσίασαν! Για όλα τα δωμάτια του σπιτιού, το τζάκι, τον κήπο και τη βεράντα. Για χαλιά και κάτι από…George Clooney! 😀 Ε, είπαμε καθαρίζουμε, καθαρίζουμε αλλά βλέπουμε κιόλας, ε; 😛 Δε λέω περισσότερα για να τα ακούσεις (αν δεν άκουσες).

Αν θες πολλά μικρά μυστικά, άκου την εκπομπή! Το πρώτο μέρος, αλλά και το δεύτερο!

Πώς λοιπόν να γλιτώσει το πληκτρολόγιό μου από tips της νοικοκυράς που δεν πρόλαβα σε 2 εκπομπές να πω;

Για την κουζίνα

  • Αν σου έχει τελειώσει το απολυμαντικό απορρυπαντικό και θες να καθαρίσεις τον πάγκο της κουζίνας, τρίψε στην επιφάνειά του μισό λεμόνι.

Για το μπάνιο

  • Αν δεν βάζεις την κουρτίνα του μπάνιου στο πλυντήριο, ένας απλός τρόπος για να αποφύγεις τη μούχλα και τους λεκέδες είναι η πρόληψη. Πώς; Επάλειψε την κουρτίνα με baby oil!

Για το γραφείο

  • Οργάνωσε τα καλώδια και ξέγνοιασε μια για πάντα με μικρά κομμάτια αυτοκόλλητης ταινίας. Δες πώς σώθηκα! 😉

Για το αυτοκίνητο!

  • Τώρα που πλησιάζει ο καιρός για εκείνη την ημέρα που θα θολώσουν τα τζάμια, σου έχω λύση που το άγχος αυτό θα λύσει. 😛 (έκανα και ομοιοκαταληξία! ). Πάρε την κρέμα ξυρίσματος και άπλωσέ την στην εσωτερική πλευρά των τζαμιών. Σκούπισε με ένα κομμάτι ύφασμα και αποχαιρέτησε την ενοχλητική θολούρα για εβδομάδες! 😉

Αυτά για σήμερα! Για δοκίμασέ τα παρεάκι και πες μου! Έχω κι άλλα! Θα επανέλθω μου φαίνεται με πολλές τέτοιες και άλλες ιδέες που διευκολύνουν τη ζωή μας στο σπίτι (και όχι μόνο!).

Βέβαια, θα μου πεις…χαμένος κόπος. Χμμμ….:D 😀 😀

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!

Υ.Γ. Αν άκουσες την χθεσινή εκπομπή, αναφέρθηκα σε μια ανάρτηση που είχα κάνει με αφορμή το τραγούδι lemon tree! 🙂 (ακούω τώρα από mix cloud, γι’αυτό το θυμήθηκα). Να’τη λοιπόν, διάβασέ την 😉