Καλή βδομάδα θα σου ευχηθώ παρεάκι μου, αλλά μην περιμένεις να ευχηθώ καλή κυβέρνηση. Όχι επειδή είμαι απαισιόδοξη, αλλά ρεαλίστρια.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα σκέφτηκα αρκετά, αν θα έπρεπε να γράψω για όλα αυτά που νιώθω από χθες το βράδυ για τους συμπολίτες μου, το παρόν και το μέλλον ή αν είναι καλύτερα να αρκεστώ στο να μοιραστώ μαζί σου μια υπέροχη συνταγή με βερίκοκα.

Προτιμώ τελικά το δεύτερο, διότι αυτό το blog φτιάχτηκε για να μου θυμίζει καθημερινά, ακόμη κι αν καίγεται ο κόσμος όλος (που καίγεται και σήμερα και χθες και προφανώς αύριο), ότι η ζωή κρύβει πάντα και παντού ομορφιά και ελπίδα. Βεβαιότητα ότι μπορώ από το τίποτα να φτιάχνω κάτι. Και αυτές οι λέξεις απλά δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο, όταν μπλέκεται το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας, της σημερινής Ευρώπης και η νοοτροπία των Ελλήνων-τουλάχιστον- ψηφοφόρων.

Ας ασχοληθώ λοιπόν με τα υπέροχα νοστιμότατα που λέει κι ο γιος μου βερίκοκα και μια φανταστική συνταγή. Σίγουρη απόλαυση για τον ουρανίσκο!

Πήρα που λες λίγα βερίκοκα και τα άνοιξα στα 2.

Τα έβαλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού πρώτα είχα ανάψει τον φούρνο στους 250, αέρα.

Πρόσθεσα από πάνω τους μαύρη ζάχαρη και έτσι απλά και απέριττα τα έβαλα στο φούρνο στην πιο ψηλή θέση.

Μόνο για 10′-15′. Μέχρι να καραμελώσει λίγο το βερίκοκο.

Στο μεταξύ ανακάτεψα σε ένα μπολ κατσικίσιο τυρί με τυρί κρέμα. Τόσο απλά κι απέριττα 😛

Όταν τα βερίκοκα βγήκαν από το φούρνο -και ζεματίστηκα…άουτς!- τα γέμισα με το μίγμα τυριού.

Όταν διαπίστωσα ότι στο ντουλάπι μου δεν είχα φυστίκια Αιγίνης όπως νόμιζα, σχεδόν εκνευρίστηκα. Έκανα την καρδιά μου πέτρα και έβγαλα το άχτι μου πάνω σε κάτι φουντούκια που βρήκα. Τα θρυμμάτισα τσακ μπαμ 😀

Τα έστειλα πάνω από κάθε βερίκοκο με τυρί και στο τέλος, έριξα παντού μέλι.

Σέρβιρα ζεστό αυτό το υπέροχο έδεσμα και η βραδιά ξαφνικά …νοστίμισε 😛

Την επόμενη μέρα έφτιαξα ένα εξπρές παγωτό, μετά από την προτροπή της Άσπας. Το λέει “παγωτό με ένα συστατικό”, αλλά εγώ τα έκανα 3 τα συστατικά.

Ώριμες μπανάνες σε φέτες είχαν μπει στην κατάψυξη από την προηγούμενη. Την επόμενη όταν ο μικρός ζήτησε παγωτό, βγήκαν οι μπανάνες από το τάπερ, μπήκαν στο multi, παρέα με λίγο γάλα και λίγο μέλι και μετά από κάποια λεπτά της ώρας, έγιναν παγωτό!

Αν είχα κουράγιο θα είχα προσθέσει κι άλλα υλικά μέσα, αλλά βαριόμουν…ανεξέλεγκτα! 🙂

Φοβερή ιδέα για γρήγορο,αθώο παγωτό. Αν βέβαια το συγκρίνω με το nutelloμπανανοπαγωτό σε 2′, της ίδιας φιλοσοφίας, εννοείται ότι κερδίζει το δεύτερο!!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!