Ένα τελάρο ζωγραφικής το έκανα έργο τέχνης. Όχι τώρα…το 2002-2003, κάπου εκεί.

Ήταν τότε που μείναμε μαζί με τον Δημήτρη και λίγο καιρό μετά παντρευτήκαμε. Επιτέλους, ήμουν στο σπίτι μου και δε ρωτούσα μαμά, μπαμπά και αδέρφια για να βάλω κάτι στο χώρο. Ήθελα σώνει και καλά, στο σαλόνι να υπάρχει καβαλέτο. Αλλά, ούτε σκόπευα να το στολίσω με έναν έτοιμο πίνακα ζωγραφικής, ούτε είμαι του…αθλήματος.

Τότε μου ήρθε η ιδέα! Αγόρασα ένα τελάρο ζωγραφικής και έφυγα για Χυτήρογλου.

Όταν εξήγησα στον υπάλληλο τι έψαχνα, ενθουσιάστηκε. Του έκανε τρομερή εντύπωση που του είπα “θέλω να βρω ένα σχέδιο το οποίο θα στολίσω κυρίως με χάντρες και ό,τι άλλο του ταιριάξει και θα το κάνω να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής”. Το βρήκε τόσο ενδιαφέρον που ασχολήθηκε για ένα τόσο δα κομμάτι ύφασμα, για πολλή ώρα! Οι ερωτήσεις του “έπεφταν” βροχή 🙂 Να είναι καλά εκεί που βρίσκεται!

Αν σου θυμίζει κάτι, ίσως το έχεις ξαναδεί σε κάποια φωτογραφία εδώ μέσα, σίγουρα πάντως το είδες λίγο  εδώ.

Αυτό το floral ύφασμα, ήταν ό,τι έπρεπε για αυτό που ήθελα. Τα μεγέθη των λουλουδιών, τα χρώματα, το πάχος του υφάσματος ήταν όλα υπέρ του να προκύψει κάτι όμορφο.

Δεν ξέρω πώς σου φαίνεται, αλλά εγώ ακόμη δεν το έχω βαρεθεί!

Κι ας αναγκάστηκα όταν περπάτησε ο Στεφανάκος μου, να κρύψω το καβαλέτο (κλαψ κλαψ) και να βάλω το κάδρο πάνω στη συρταριέρα της κρεβατοκάμαρας 🙂 Πάλι στολίζει όμορφα το χώρο!

Κι όποιος το βλέπει για πρώτη φορά, πάει από κοντά και το αγγίζει, προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι 🙂 Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι το έχω ζωγραφίσει.

Για να το φτιάξω, απλά κόλλησα το ύφασμα στο τελάρο. Προσεκτικά, ώστε να είναι καλά τεντωμένο το ύφασμα και να μη δημιουργεί κενά. Επίσης, έδωσα προσοχή στις γωνίες, δεν έπρεπε να μου κάνουν “μπόλικα”.

Στη συνέχεια, άρχισα να καλύπτω στοιχεία του σχεδίου, όπως τα πέταλα των λουλουδιών με χάντρες και παγιέτες, τις οποίες είχα προσεκτικά επιλέξει, ώστε το σχήμα τους να ταιριάξει όσο γίνεται περισσότερο με την καλυπτόμενη επιφάνεια.

Τα κλαδάκια για παράδειγμα τα χρωμάτισα. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα χρώματα TULIP τα οποία έχουν πολύ λεπτή μύτη, είναι κατάλληλα για ύφασμα και 3D υφή.

Κάποια αλλά κλαδιά στολίστηκαν με αυτή τη μωβ κορδέλα που κάνει ξέφτια και λίγο γυαλίζει. Αχ, πόσα πράγματα είχα φτιάξει με αυτή την κορδέλα. Ήταν πραγματικά καταπληκτική!

 

Είναι μια πολύ εύκολη δημιουργία στην υλοποίησή της. Το δύσκολο είναι να βρεις το κατάλληλο σχέδιο, χρειάζεται ένα συνδυασμό πραγμάτων ανάλογα πάντα με το γούστο σου και τις ταιριαστές χάντρες φυσικά!

Συμβουλή-απωθημένο: Αν φτιάξεις κάτι τέτοιο και μπορείς, μην το κρεμάσεις! Βάλτο σε καβαλέτο. Επιμένω. Θα δείξει τόσο υπέροχο! 😉

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!