Κάθε παιδί τρυπώνει κρυφά στη ντουλάπα για να ανακαλύψει τον κόσμο της μαμάς και του μπαμπά. Μπορεί τη δόξα σε αυτά τα θέματα να την έχουν τα κορίτσια με τις πρόβες με τα τακούνια της μαμάς και πάει λέγοντας, όμως έχω τρανές αποδείξεις ότι και τα αγόρια δοκιμάζουν ό,τι βρουν.

Όχι αυτή τη φορά δε θα σου πω για το γιο μου-όπου και έχω σχετικές σπαρταριστές ιστορίες- αλλά θα σου πω για τον μικρό αδερφό μου με τον οποίο έχω 18 χρόνια διαφορά.

Όταν λοιπόν επρόκειτο να δώσουμε λόγο με τον άντρα μου, ο αδερφός μου ήταν μικρούλης, μάλλον γύρω στα 7. Τον τσάκωσα στην ντουλάπα να ψάχνει τις γραβάτες του πατέρα μου πολύ σκεπτικός. Όταν τον ρώτησα τι έψαχνε μου είπε με ύφος τύπου έχω πολλές σκοτούρες και η ζωή είναι δύσκολη  “ε, δε μπορεί να έρχεται ο γαμπρός στο σπίτι κι εγώ να είμαι έτσι. Πρέπει όταν έρχεται τα απογεύματα να φοράω γραβάτα”. 😀 😀

Τον πήγα σε κατάστημα παιδικών ρούχων και αγοράσαμε γραβάτα, καθώς επίσης και “μαγκίστικο” πουκάμισο. Δική του ατάκα στην πωλήτρια 😀

Αυτά θυμήθηκα και είπα να ενισχύσουμε την εξωτερική εμφάνιση των παιδιών μας με γραβατάκια και βραχιολάκια που θα φτιάξουν μόνα τους τα λίγο μεγαλύτερα και με λίγη βοήθεια δική σου τα μικρότερα.

Τα γραβατάκια είναι απλό χαρτονάκι ζωγραφισμένο με λίγα κουμπιά και με μια κορδέλα κολλημένη στην πίσω όψη για να περαστεί στο λαιμό. Εναλλακτικά, αντί για κορδέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίσω όψη μια βάση καρφίτσας, σαν αυτές που έχουμε οι γυναίκες στις δικές μας.

Τα βραχιολάκια είναι από χαρτόνι και μάλιστα από ρολό χαρτιού. Πάντως οποιοδήποτε σταθερό χαρτόνι σου κάνει. Τα υπόλοιπα είναι φαντασία και κόλλα!

via marthastewart.com

Κι αυτός είναι ο Στεφανάκος μου με το δικό του γραβατάκι στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σταθμού 🙂 Το πιο όμορφο καλικαντζαράκι! (κουκουβά κουκουβά…)

Δεν είναι απλά υπέροχες ιδέες; Όχι μόνο για να απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί οποιαδήποτε στιγμή στο σπίτι, αλλά και για να οργανώσεις το πιο δημιουργικό πάρτυ! Ετοίμασέ τους μια γωνιά με τα υλικά και τα υπόλοιπα άστα πάνω τους! 🙂

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!