Όταν το ημερολόγιό σου δείξει 19 Ιουνίου, σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε στην 3η Κυριακή του μήνα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα έχει φτάσει η Γιορτή Του Πατέρα! Μην την ξεχάσεις!

Πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι “ριγμένη” αυτή η μέρα, αδίκως. Το παράπονο του μπαμπά σου ότι για τη μαμά σου ” ξηλώνεσαι” τον Μάιο, αλλά για κείνον δε θυμάσαι ούτε ένα “χρόνια πολλά μπαμπά” να του πεις, φέτος δεν πρέπει να βρει χώρο.

Γι’ αυτό λέω να σου δείξω μερικούς τρόπους, να του προσφέρεις ένα δώρο που θα φτιάξεις κυρίως με τα χεράκια σου, τη φαντασία  και την καλή σου διάθεση.

Για καλοφαγάδες μπαμπάδες:

Αν το μυαλό του είναι στις λιχουδιές, αιφνιδίασέ τον με αυτές! Προμηθεύσου εκείνα τα τρόφιμα ή ποτά που τους έχει αδυναμία και άλλαξε τις ετικέτες!

  1. Τύπωσε από εδώ κάποια έτοιμα πρότυπα από τη Martha Stewart. Μεγέθυνση ή σμίκρυνση, it’s up to you!
  2. Κόλλησέ τα στις συσκευασίες με ταινία 2πλής όψεως ή με πιστόλι θερμοκόλλας, ανάλογα με την επιφάνεια που έχεις στη διάθεσή σου

Για μπαμπάδες που λατρεύουν τις αφιερώσεις:

Κυρίως αν είναι νέος ο μπαμπάς, πρόσφερέ του ένα T-shirt στο οποίο θα έχεις τυπώσει το πιο αγαπησιάρικο μήνυμα αγάπης. Αυτή την αφιέρωση, θα την καμαρώνει φορώντας την!

Για μπαμπάδες που αγαπούν τις φωτογραφίες:

Φτιάξε με όποιες ψηφιακές φωτογραφίες επιλέξεις, το πιο τέλειο photobook!

Πανεύκολα, κατεβάζοντας στον υπολογιστή σου τη δωρεάν εφαρμογή από εδώ, εισάγεις φωτογραφίες, λεζάντες, επιλέγεις το εξώφυλλο, το φόντο και voila! Έτοιμο για παραγγελία, ένα πραγματικά καλό και οικονομικό δώρο που θα κρατήσει μια ζωή ο μπαμπάς σου. Δες πώς θα το φτιάξεις εδώ. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις ημερολόγιο ή μια ιδιαίτερη κάρτα.

Για μπαμπάδες που θέλουν να τους λες συχνά πόσο super είναι:

Αν ο δικός σου μπαμπάς, έχει κοινά στοιχεία με τον Νικηφόρο της τηλεοπτικής σειράς 50-50, τότε αυτό το δώρο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.

Πάρε ένα βάζο με καπάκι, σαν αυτά που έχεις για να τα γεμίζεις με καραμέλες. Γράψε σε χαρτάκια με διαφορετικά χρώματα, σχέδια, μεγέθη, μηνύματα αγάπης. Κλείσε τα μηνύματα αυτά στο διάφανο θησαυρό!

Κάθε φορά που θα νιώθει ότι του λείπεις, ότι είναι πεσμένος ψυχολογικά ή ότι απλά θα χρειάζεται μια γλυκιά δήλωση αγάπης, θα το ανοίγει και θα τα ξαναδιαβάζει. Ρίξε και καμιά καραμελίτσα μέσα, διακόσμησέ το αν έχεις έμπνευση! Τόσο απλό, μα τόσο γλυκό!

Για μπαμπάδες που κυκλοφορούν με μια εφημερίδα στο χέρι:

Θα τον “τρελάνεις”  αν του φτιάξεις το πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας, αφιερωμένο σε εκείνον!

Δεν είναι δύσκολο καθόλου, οπότε δώσε προσοχή…

  • Άνοιξε στον υπολογιστή σου ένα word. Στο πάνω μέρος της σελίδας, πληκτρολόγησε το όνομα αυτής π.χ. “Τα Νέα Του Πατέρα”
  • Κάτω από τον τίτλο τράβηξε 2 οριζόντιες και παράλληλες γραμμές και ανάμεσά τους, βάλε την ημερομηνία του φύλλου
  • Χώρισε το υπόλοιπο της σελίδας σε 4 στήλες
  • Όλος αυτός ο διαθέσιμος χώρος θα γεμίσει από τα άρθρα σου. Μπορείς να συμπεριλάβεις αναμνήσεις, το πρόγραμμα της εβδομάδας, κάτι σημαντικό που έγινε πρόσφατα ή θα ακολουθήσει, τα νέα της ομάδας που υποστηρίζει… σκέψου οτιδήποτε αφορά τους 2 σας αλλά και το υπόλοιπο οικογενειακό περιβάλλον και τα ενδιαφέροντά του.
  • Αφού τελειώσεις, εκτύπωσε το φύλλο και άφησέ το στο κομοδίνο του μαζί με τον πρωινό καφέ του.

Φυσικά, αν το επιθυμείς φτιάχνεις παραπάνω από ένα φύλλα και τα ενώνεις μεταξύ τους.

Εύκολα δεν είναι; Επέλεξε το καλύτερο για τον μπαμπά σου και χρόνια του πολλά! 🙂

Ιδέες, φωτογραφίες από: Martha Stewart, artistshelpingchildren.org, greekbooks.gr