…(με βοηθητικές! μη βιάζεσαι…) τώρα κατάλαβα γιατί οι γονείς το θεωρούν επίτευγμα!

Το παιδί μου, το παιδί της γνωστής κουκουβάγιας :D, έμαθε πάνω σε αυτό το φανταστικό ρετρό τρίκυκλο να κάνει τις ρόδες να κινούνται!! WOOW! Θα μου πεις, ποιο είναι το big deal; Έλα όμως που είναι!

Διότι ο συντονισμός που χρειάζεται να ακολουθούν τα ποδαράκια τους, είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για τα μικρά μας και θέλει χρόνο.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι. Ο θείος του είχε κάνει δώρο ένα ποδηλατάκι, στο οποίο τα μικρά του ποδαράκια αρχικά δεν έφταναν. Οπότε η μαμά και ο μπαμπάς βοηθούσαμε να πάει παρακάτω.  Η εκπαίδευση για την κίνηση που πρέπει να κάνει το παιδί και τελικά να κόβει βόλτες μόνο του, αποδείχτηκε η δυσκολότερη δοκιμασία έως σήμερα! Περάσαμε ώρες ατελείωτες πάνω στο καθισματάκι προσπαθώντας να του δώσουμε να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Το αποτέλεσμα ήταν ο γιόκας μου να ξεκαρδίζεται με αυτά που έκανε η μαμά (δε με φαντάζεσαι πάνω σε baby ποδήλατο!)  ή να μας κοιτάει όλο απορία, θυμίζοντάς μου την ταινία Look Who’s Talking.

Φέτος, λίγες μέρες μετά τα 3α του γενέθλια, απέκτησε νέο ποδήλατο. Μάλλον του έδωσε νέο “αέρα” στην προσπάθειά του, γιατι σε πολύ λίγο χρόνο τα κατάφερε. Η στιγμή που απλά έκατσε στο κάθισμα, έβαλε τα πόδια του στα πετάλια και ξεκίνησε τη βόλτα του, δεν περιγράφεται! Εγώ χοροπηδούσα και ούρλιαζα “Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!!”, ο  μπαμπάς του έτρεξε από το άλλο δωμάτιο να καμαρώσει, οι γείτονες αναρωτιόντουσαν ποιος να έβαλε γκολ και ο μικρός είχε κόκκινα μαγουλάκια από την υπερβολική χαρά της στιγμής!! Φωτογραφία δεν έχω να σου δείξω, γιατί αυτές τις στιγμές δεν τις αποθανατίζεις με κάμερα…απλά τις ζεις όσο πιο όμορφα & αξέχαστα μπορείς!

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο τρίκυκλο δεν το λατρεύω μόνο επειδή είναι συνδεδεμένο πια με ό,τι σου είπα παραπάνω. Το πιστεύεις ότι έχει φλας με ήχο; Πεθαίνωωω, τρελαίνομαι που αναβοσβήνει το βελάκι κατεύθυνσης και ακούω αυτό το χαρακτηριστικό κλικ κλακ, κλικ κλακ…Α ναι, μάθε και αυτό για μένα. Έχω εμμονή με το φλας. Μπορώ απλά να κάνω κύκλους στα στενά της γειτονιάς σου.

Εσύ, αν έχεις μεγαλύτερο παιδάκι και θες να μάθει να κάνει ποδήλατο χωρίς τις βοηθητικές ρόδες, μπες στα http://www.cyclist.gr/article.php?id=1349 και http://www.planetbike.gr/articles/techniques/1156-o– Δίνουν συμβουλές και τεχνικές. Τις βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσες 🙂