Το όνομά του Riomaggiore και αυτή η φωτογραφία με έκανε να ερωτευτώ έναν προορισμό τον οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα καθόλου.

Αυτό το υπέροχο βορειοδυτικό χωριό της Ιταλίας είναι ένα από τα πέντε μιας ακτογραμμής και όλα μαζί, μας κάνουν το Εθνικό Πάρκο Cinque Terre, το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα πολύχρωμα σπιτάκια είναι βεβαίως, βεβαίως το χαρακτηριστικό της περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς της, αφού μοιάζει να βγήκε από πίνακα ζωγραφικής.

Στο Riomaggiore το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, τα οικήματα είναι χτισμένα με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της φύσης, ενώ όλες οι βεράντες κοιτούν στη θάλασσα. Εδώ ο χρόνος “μαγεύτηκε” και σταμάτησε. Η γοητεία της περιοχής ενισχύεται, από την ευαισθησία των ντόπιων για την προστασία του τόπου από κάθε μοντέρνα παρέμβαση, που θα μπορούσε να αλλοιώσει την ταυτότητά του.

Τα χωριά συνδέονται μεταξύ τους με τρένα, πλοία και μονοπάτια (τέλεια πρόταση για ταξιδιώτες που λατρεύουν την πεζοπορία). Το αυτοκίνητο για το Εθνικό Πάρκο είναι άγνωστη λέξη για την καρτέλα.

Αν σκοπεύεις να επισκεφθείς την περιοχή, ετοιμάσου να πιεις άφθονο υπέροχο φημισμένο κρασάκι και να γευτείς καταπληκτικές τοπικές νοστιμιές.

Μπες στο tripadvisor.com για να μάθεις περισσότερα και μοιράσου με τους φίλους σου αυτό το post…Πες τους ότι αυτή η 5άδα χωριών είναι η Dream Team της Ιταλίας. Το μεσογειακό της ταμπεραμέντο είναι που κάνει τη διαφορά 😉