Ιδέα για κέρασμα στο σχολείο, μαμάδες! Ξέρω ότι τις λατρεύετε αυτές τις προτάσεις και λύσεις. Σε καταλαβαίνω μάνα! Τρέχεις και δε φτάνεις και θες μια λιγότερη έγνοια την ημέρα της γιορτής ή των γενεθλίων του παιδιού σου. Έτσι κι εγώ!

Τι, επειδή είμαι δημιουργική blogger, νομίζεις δε χρειάζομαι κι εγώ να δω πού και πού μια ιδέα έτοιμη και απλά να την υλοποιήσω, χωρίς να στίψω το κεφάλι μου; “Έπεσα” πάνω στην ιδέα του ohhappyday και δεν το σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω.

Η Δωροθέα γιορτάζει 5 Ιουνίου, αυτή ήταν η αφορμή. Ως γνωστόν είναι πολύ ανέμελο, χαρούμενο πλάσμα. Ελεύθερο πνεύμα, όμορφο κοριτσάκι-ακόμη και φαφούτικο ♥ – και αεικίνητο! Πρόσθεσε στις σημειώσεις σου, ότι όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει χορεύτρια στο Παρίσι.

Μου “κούμπωσε” αμέσως η ιδέα της χούλα χορεύτριας σαν θέμα στο κέρασμα του σχολείου για την ονομαστική της γιορτή. Προς το παρόν Δωροθεάκι, hula χορεύτρια στη Χαβάη θα είσαι! 😀

kerasma sto sxoleio_afrata cupcakes_hula xoreytries

Συνταγές για cupcakes όλες έχουμε, έχουμε και τις προτιμήσεις μας. Ακολούθησα τη συνταγή του αγαπημένου μου- λέγε με αδυναμία- Άκη Πετρετζίκη για cupcakes βανίλιας με βουτυρόκρεμα. Ακολούθησε, αν θες, το link για τις οδηγίες βήμα βήμα, έχουν φανταστική γεύση, αλλά πρώτα διάβασε την υπόλοιπη ανάρτηση, εντάξει; Εντάξει 🙂

Η μόνη αλλαγή που έκανα στα υλικά, είναι ότι δεν έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής. Διότι την κρίσιμη ώρα, είδα ότι μου είχε λήξει το προϊόν! Φτουυυ! Ευτυχώς, σκέφτηκα εναλλακτικά και άμεσα. Πήρα λίγες φράουλες, τις πολτοποίησα και έτσι προέκυψε το απαλό ροζ χρώμα που εξαρχής ήθελα. Ούτε παραγγελία να το είχα κάνει. Άσε που έτσι,νοστίμισε κι άλλο η βουτυρόκρεμα. 😉

[ Δες αν χρειάζεται να αγοράσεις υλικά για τη συνταγή. Αν ναι, κλικ εδώ]

Νωρίτερα, είχα προμηθευτεί μαλλί της γριάς– μοσχομύριζεεεε!-, μου ήρθε ιδέα μόλις το είδα μπροστά μου και μαζί αγόρασα και λίγα όμορφα, καλοκαιρινά ζαχαρωτά.

hawaian party_idea gia kerasma_toppers gia cupcakes_tourta

Σε κάθε cupcake ανάμεσα στη βουτυρόκρεμα και στην hula Χαβανέζα χορεύτρια, μεσολαβούσε ένα συννεφάκι από μαλλί τη γριάς. Προσθέτει μια ανεμελιά παραπάνω η εικόνα του, μια παιδικότητα και εννοείται μια γεύση αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους! Έκλεψα λίγο στο ενδιάμεσο, εννοείται…! 😀

xavaneziko party_xoreytries xavanezes_toppers

Έκανα και κάτι εξαιρέσεις και αντί αυτού, έβαλα κάτι υπέροχα ζαχαρωτά. όπως αυτό που ήταν σαν ταξίδι πάνω σε ουράνιο τόξο! Η Δωροθέα λατρεύει τα ουράνια τόξα. Όλοι μας δηλαδή. Ελπίζω δηλαδή. 😛

kerasma sto sxoleio_hula xoreytries_ouranio tokso

Ξεκίνησα λίγο αργά τις ετοιμασίες, οπότε το ξενύχτησα και μου βγήκαν λίγο τα ματάκια, όταν ετοίμαζα τα toppers με τις χορεύτριες. Αλλά άξιζε τον κόπο!

  1. Εκτύπωσα το template και ξεκίνησα να κόβω μία μία κάθε χορευτριούλα, αφήνοντας ένα λευκό περιθώριο περιμετρικά.
  2. Ζωγράφισα στοιχεία των ρούχων και αξεσουάρ της. Θα το έκανε η Δωροθέα, αλλά πέρασε η ώρα και ανέλαβα εγώ. Με μαρκαδοράκια, απλά πράγματα.
  3. Τις χαβανέζικες φούστες τις ετοίμασα με γκοφρέ χαρτί. Διάλεξα πορτοκαλί για κάποιες, αλλά για τις περισσότερες αυτό το υπέροχο λευκό μπλε πουά που βρήκα αναπάντεχα τις προάλλες στο βιβλιοπωλείο. Το λάτρεψα με το πρώτο eye contact λέμε! (για ένα χαρτί αυτός ο ενθουσιασμός…χα χα)
  4. Το επόμενο κομμάτι είναι η δημιουργία κάθετων λωρίδων με το ψαλίδι, γνωστό ως fringe.
  5. Λίγη κόλλα στην οριζόντια πίσω όψη του χαρτιού, μια οδοντογλυφίδα και ξεκίνησα να τυλίγω γύρω από τη hula φιγούρα. Προσέχοντας να κολλήσει και η οδοντογλυφίδα που ήταν ανάμεσα στα δύο στοιχεία (φιγούρα και φούστα).

Όχι, πες! Δε σου έρχεται να “ρίξεις” ένα χαβανέζικο πάρτι; 😀

idea gia xavaneziko party_cupcakes

afrata cupcakes_akis petretzikis_xavanezes toppers

Αυτά για σήμερα. Αλλά τώρα ξεσηκώθηκα με τόσο καλοκαίρι και θέλω θάλασσες, καρύδες και hula χορούς σε ανάλογο mood! #daydreaming

Για περισσότερες ιδέες για πάρτι, ρίξε μια ματιά εδώ. Σε φιλώ, σε χαιρετώ και θυμήσου να μπεις στη σελίδα μου στο facebook, γιατί έρχεται ένα νέο video και διαγωνισμός!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!