Επιτέλους! Μοιράζομαι σε τούτο το λατρεμένο μου παιδί (το blog εννοώ), μια λατρεμένη συνταγή! Συνταγή για να φτιάξεις βάφλες από πουρέ. Αλήθεια, γιατί το είχα αργήσει τόσο πολύ να τις φτιάξω κι εγώ; Οέο;;

Την πρώτη φορά που τις ετοίμασα, ο Στέφανος έφαγε κόλλημα! Τόσο που μου τις ζήτησε για το μεσημεριανό του στο ολοήμερο του σχολείου. Όσο ετοιμαζόταν ο μαθητής το πρωί, φώναζε «Μιααααααμμμμμ! Το καλύτερο φαγητό θα φάω σήμερα!».

Η Δωροθέα που είναι πιο δύσκολη στις γεύσεις…-ποιες γεύσεις, από την εμφάνιση μπορεί να αρνηθεί δοκιμή η μικρή-, μόλις τις ετοίμασα, άπλωσε χεράκι και είπε «Αυτή με τη σοκολάτα θέλω!». Σοκολάτα πουθενά στο μεταξύ, έτσι; 😀

Έβλεπα σε ξένα blogs την ιδέα του πουρέ σε βάφλα, αλλά σε κάποιες συνταγές έβλεπα και σχόλια που ανέφεραν αποτυχίες και την είχα αφήσει στην άκρη την ιδέα. Ξέρεις, πολλές φαίνονται yummy, αλλά δεν βγαίνουν καθόλου. Ε, σε αυτή εδώ την περίπτωση, ξέρω με σιγουριά ότι ούτε μία βάφλα δεν μου απέτυχε.  Αναζήτησα διάφορες συνταγές, πειραματίστηκα όπως νόμιζα και δεν έχασα 🙂

Σου παρουσιάζω βέβαια μια απλή εκδοχή. Εσύ, μπορείς να πειραματιστείς με περισσότερα ή διαφορετικά υλικά τόσο στο μίγμα, όσο και στο σερβίρισμα.

waffles glykopatatas 6

Μπορείς να τις φτιάξεις με όποια γεύση πουρέ θες. Εγώ χρησιμοποίησα τον πουρέ γλυκοπατάτας του Μπάρμπα Στάθη. Είναι νέο προϊόν! 100% λαχανικό! Βρασμένη, τεμαχισμένη και κατεψυγμένη γλυκοπατάτα. Να πω την αλήθεια ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή με πουρέ αρακά, τρελαινόμαστε όλοι στο σπίτι για αρακά! Αλλά, δεδομένου ότι πρώτη φορά θα έφτιαχνα τέτοια βάφλα, δεν ήθελα να ρισκάρω να επηρεαστούν τα παιδιά από το πράσινο χρώμα. Την επόμενη φορά!

Λοιπόν, μην το καθυστερώ! Πάμε για την πανεύκολη συνταγή, την έξυπνη, την νόστιμη, την διαφορετική! Συν ότι γίνεται με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι. Έχει όλα αυτά τα στοιχεία που αγαπώ στις συνταγές που μοιράζομαι μαζί σου 😉

waffles glykopatatas1Τι υλικά χρειάστηκα:

Για τον βελούδινο πουρέ

1 συσκευασία πουρέ γλυκοπατάτας Μπάρμπα Στάθη

120 ml γάλα (ή νερό αν προτιμάς)

αλάτι, πιπέρι

1κ.σ. βούτυρο

Για τη βάφλα

200γρ. τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα μίγμα τεσσάρων)

2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο

7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εδώ έβαλα ολικής)

1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα

ελάχιστο ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ψιλοκομμένη ντομάτα

γιαούρτι στραγγιστό

σως μελιού (μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο)

waffles glykopatatas 2Βήμα βήμα η παρασκευή:

1. Πρώτα φτιάξε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε 5′ είναι έτοιμος, βελούδινος, αφράτος ο πουρές σου

2. Μετέφερε τον πουρέ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα τυριά, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, το μπέικιν και τη σόδα και 4-5 κουταλιές από το αλεύρι.

TIP! Εμένα πήρε 7-8 κουταλιές αλεύρι, αλλά για ασφάλεια σου προτείνω να ξεκινήσεις με 4-5 και να προσθέτεις σταδιακά τις επόμενες, μέχρι να δεις ότι είναι όπως πρέπει η υφή. Αν κάτι πάει στραβά και γίνει πολύ στεγνό το μίγμα, πρόσθεσε αυγό. (Αλλά δε θα έχεις πρόβλημα, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου)

Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά

3. Ζέστανε τη βαφλιέρα και άλειψε τις πλάκες με λίγο ελαιόλαδο

4. Βάλε με το κουτάλι στο κέντρο ποσότητα, σαν αυτή που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία

5. Κλείσε τη συσκευή και άφησε περίπου 5′ να ψηθεί καλά η βάφλα σου

Κι άλλα TIPS: Είναι σημαντικό να μην ανοίξεις τη βαφλιέρα πριν ετοιμαστεί. Πώς θα ξέρεις ότι είναι έτοιμη; Θα βγαίνουν πολύ λιγότεροι ατμοί συγκριτικά με την αρχή του ψησίματος. Όταν υποψιάζεσαι ότι είναι οκ, δοκίμασε σιγά σιγά να ανοίξεις κ να δεις σε τι κατάσταση είναι το μίγμα. Οι πρώτες που θα ψηθούν θέλουν γύρω στο 5λεπτο, ενώ οι επόμενες μπορεί και στα 3′ να είναι σούπερ.

Βλέπεις τι καλή που βγαίνει; 🙂

waffles glykopatatas 3

Και δεν κολλάει καθόλου όταν έχει ψηθεί σωστά!

waffles glykopatatas 46. Σέρβιρε (προαιρετικά βέβαια) με λίγο γιαούρτι, ψιλοκομμένη ντομάτα και την τόσο ταιριαστή σε αυτή τη συνταγή σως μελιού!waffles glykopatatas 5

Θα μπορούσες επίσης, να πασπαλίσεις με τριμμένη φέτα αντί για γιαούρτι.

Με τη γλυκοπατάτα ταιριάζει πολύ και το δεντρολίβανο (αντί για κρεμμυδάκι ίσως), το μπέικον, το κοτόπουλο, το σπανάκι….πάει με πολλά, πάρα πολλά!
waffles glykopatatas 7

Και θες να σου πω με τι άλλο τις δοκίμασα εγώ αυτές τις βάφλες και ήταν υπέροχες; Με κανέλα και ζάχαρη, με μπανάνα και κανέλα, με γιαούρτι, μέλι και μπανάνα… ! waffles glykopatatas 8

Δηλαδή, φτιάξε αυτές τις βάφλες και χρησιμοποίησέ τες για αλμυρή ή γλυκιά απόλαυση! Κράτα τη λέξη απόλαυση πάντως 😉 Για το πρωινό, το brunch, το κέρασμα ή το ορεκτικό! Σύμφωνα με τον γιο μου είπαμε…! Έγιναν και μεσημεριανό φαγητό! waffles glykopatatas 9

Μπον απετίτ μανούλες, μπαμπάδες και παιδάκια 🙂

Φτιάξε Βάφλες Από Πουρέ. Αλήθεια...!
 
Τύπος: Πρωινό, Brunch, Ορεκτικό
Υλικά
  • Για τον βελούδινο πουρέ
  • 1 συσκευασία φυσικός πουρές γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης, 600γρ.
  • 120 ml γάλα (ή νερό αν προτιμάς)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1κ.σ. βούτυρο
  • Για τη βάφλα
  • 200 γρ. τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα μίγμα τεσσάρων)
  • 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εδώ έβαλα ολικής)
  • ¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένη τομάτα
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • σως μελιού (μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
  1. Πρώτα φτιάξε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε 5' είναι έτοιμος, βελούδινος, αφράτος ο πουρές σου.
  2. Μετάφερε τον πουρέ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα τυριά, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, το μπέικιν και τη σόδα και 4-5 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
  3. TIP! Εμένα πήρε 7-8 κουταλιές αλεύρι, αλλά για ασφάλεια σου προτείνω να ξεκινήσεις με 4-5 και να προσθέτεις σταδιακά τις επόμενες, μέχρι να δεις ότι είναι όπως πρέπει η υφή. Αν κάτι πάει στραβά και γίνει πολύ στεγνό το μίγμα, πρόσθεσε αυγό. (Αλλά δε θα έχεις πρόβλημα, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου)
  4. Ζέστανε τη βαφλιέρα και άλειψε τις πλάκες με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Βάλε με το κουτάλι στο κέντρο ποσότητα, σαν αυτή που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία.
  6. Κλείσε τη συσκευή και άφησε περίπου 5' να ψηθεί καλά η βάφλα σου.
  7. Κι άλλα TIPS: Είναι σημαντικό να μην ανοίξεις τη βαφλιέρα πριν ετοιμαστεί. Πώς θα ξέρεις ότι είναι έτοιμη; Θα βγαίνουν πολύ λιγότεροι ατμοί συγκριτικά με την αρχή του ψησίματος. Όταν υποψιάζεσαι ότι είναι οκ, δοκίμασε σιγά σιγά να ανοίξεις κ να δεις σε τι κατάσταση είναι το μίγμα. Οι πρώτες που θα ψηθούν θέλουν γύρω στο 5λεπτο, ενώ οι επόμενες μπορεί και στα 3' να είναι σούπερ.
  8. Σέρβιρε (προαιρετικά βέβαια) με λίγο γιαούρτι, ψιλοκομμένη τομάτα και την τόσο ταιριαστή σε αυτή τη συνταγή σως μελιού!

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! 

 

Η συνταγή αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο μαμαδοblog του Δέλταmoms.

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+