Το μωσαϊκό ανήκει στη λίστα “αγαπημένα γλυκά” αν όχι όλων, των περισσοτέρων ανθρώπων που ξέρω. Συμπεριλαμβάνομαι φυσικά σε αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν εύκολα σε ένα κομματάκι ακόμη! #yummy

Λίγο παλιότερα είχα μοιραστεί αυτή την ιδέα στο περιοδικό Cook, Craft, Create και σήμερα είπα να τη μοιραστώ μαζί σου και μέσα από το blog με αναλυτικές τις οδηγίες. Έτσι, για μεγαλύτερη ευκολία 😉

Είναι μια ιδέα, εμπνευσμένη από το παραδοσιακό μωσαϊκό αν και πολύ, μα πολύ διαφορετική. Η σοκολάτα είναι λευκή, τα μπισκότα εδώ είναι marshmallows…αλλά καλύτερα,να τα πάρω με τη σειρά!

ανοιξιατικο μωσαικο με marshmallows3_syl

Με 3 βασικά υλικά, ελάχιστο χρόνο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αυτή η ιδέα μπαίνει σοβαρά στις υποψήφιες λύσεις για δωράκι σε πάρτι, στο σχολείο ή κέρασμα σε μια γιορτή! Βάλε τα σε διάφανα σακουλάκια, δέσε με λίγο σπάγγο και ετοιμάσου να δεις τα πλατιά χαμόγελα των παραληπτών.

Μάζεψέ τα στον πάγκο:

  • 300γρ. νιφάδες λευκής σοκολάτας
  • 3 κούπες μίνι marshmallows σε διάφορα χρώματα
  • 1κ.σ. μαργαρίνη
  • Χρωματιστά sprinkles για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

ανοιξιατικο μωσαικο με marshmallows_υλικα συνταγήςΈτσι θα τα φτιάξεις:

  1. Καλύπτεις με λαδόκολλα ένα πυρεξάκι ή ταψάκι (20 χ27 το δικό μου).
  2. Λιώνεις τις νιφάδες σοκολάτας σε μπεν μαρί, μαζί με το βούτυρο.
  3. Μόλις έχει λιώσει καλά η σοκολάτα, τη ρίχνεις στο μπολ που έχεις ήδη τα marshmallows και ανακατεύεις απαλά, αλλά καλά, να πάει παντού.

ανοιξιατικο μωσαικο με marshmallows_συνταγή_syl

Καλό είναι να μην καθυστερήσεις, γιατί θα αρχίσουν να λιώνουν τα ζαχαρωτά και δεν το θέλουμε.

  1. Μεταφέρεις το μίγμα στο πυρέξ, απλώνοντας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από άκρη σε άκρη. Ρίχνεις από πάνω τα sprinkles.
  2. Βάζεις το γλυκό στην κατάψυξη για 20’.
  3. Το βγάζεις και το αφήνεις, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το κόψεις για το σερβίρισμα.

ανοιξιατικο μωσαικο με marshmallows4_sylTips! 1.Αν χρησιμοποιήσεις κουπ πατ όπως εγώ, είναι προτιμότερο, να τα έχεις πρώτα ελαφρώς βουτυρώσει στο εσωτερικό τους. Έτσι θα ξεφορμαριστούν ευκολότερα.

  1. Τα μίνι marshmallows τα βρήκα σε γνωστό Δανέζικο κατάστημα με είδη για το σπίτι και τρόφιμα. Αν δε μπορείς να τα προμηθευτείς, πάρε αυτά που ευρέως πωλούνται στα καταστήματα και κόψε τα σε μικρότερα κομμάτια.

 

ανοιξιατικες πεταλουδες με marshmallows2_1_syl

Για ψάξε στα κουπ πατ σου… με ποιο θα ξεκινήσεις; Ή θα κοπούν σαν μπάρες 😉

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!