Αλήθεια σου λέω! Βρέχει άντρες! Ειδικά τις Απόκριες. Μάρτυρές μου οι κάτοικοι και περαστικοί στην πλατεία του Μοσχάτου, όσοι κυκλοφορούσαν Σάββατο βράδυ στο Πασαλιμάνι και όσοι με είδαν στο μασκέ πάρτι που πήγα!

its raining men costumeΠρόσθεσε και τις μόνιμες συγκατοίκους στην τρέλα Βέρα και Κάλη, βάλε και τον φωτογράφο μας- τον ήρωα που έχει όμως κι αυτός κάτι από ωραία τρέλα- Γιώργο, μαζευτήκαμε πολλοί!

Όλα ξεκίνησαν όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα τη Βέρα να ξεκινάει να μιλάει, χρησιμοποιώντας τη λέξη “λοιπόν”. Ούτε καλημέρα, έτσι; Όταν το κάνει αυτό, ξέρω. Δεν έχω επιλογή να αρνηθώ, την πρόταση που έρχεται. Που όμως, δε θυμάμαι μια φορά έως σήμερα, να θέλησα να αρνηθώ! Καταλαβαίνεις! 😀

its raining men 2“Λοιπόν! Την τάδε μέρα θα έρθετε εσύ και η Κάλη σπίτι μου να φτιάξουμε αποκριάτικη στολή”. Δε με ρώτησε, δεν αρνήθηκα (φυσικά!), συμφωνήσαμε η τριάδα το θέμα και αυτό ήταν το πιο δύσκολο που είχαμε να κάνουμε. Γιατί όλα τα υπόλοιπα ήταν αγνή, αυθεντική απόλαυση! Που βαφτίσαμε “δουλειά για το blog”! :p #dreamjob

Αν και δεν είναι και πολύ εύκολο να επιλέξεις 10-15 κούκλους άντρες, να στολίσουν την ομπρέλα σου! Απαιτεί σοβαρότητα! Απαιτεί επαγγελματισμό! Απαιτεί και αναλυτική σκέψη (κυρίως αυτό!) ένα τέτοιο… casting! 😀

vrexei antres apokries

Δεν είμαι εγώ σοβαρή;! Δεν έχω τον επαγγελματισμό στο αίμα μου;! Και κυρίως δεν έχω εγώώώ αναλυτική σκέψη;;;;!!!! Μα, τους χίλιους κάβουρες που λέει κι ο γιος μου, έχω! Απόδειξη το pinterest board μου It’s Raining Men! που λέω να συνεχίσω να εμπλουτίζω. :p

Αφού άρχισα να σφουγγαρίζω τις καρδούλες που έφευγαν από τα μάτια μου μπροστά στην οθόνη και έλιωναν στο πάτωμα, είπα να τους εκτυπώσω τους εκλεκτούς. Δυο φορές τον καθένα!

Λογικό ήταν να παίξω λίγο στα σοσιαλμύδια και να ρωτάω…Εμμονική ή δημιουργική; Δεν πιστεύω να το σκέφτεσαι! 😛

Όταν είδε ο Στέφανος όλες αυτές τις φωτογραφίες αραδιασμένες στο πάτωμα, αναρωτήθηκε το παιδί τι έκανα.

Μόλις του είπα ότι φτιάχνω αποκριάτικη στολή με θέμα “Βρέχει άντρες!” γελούσε ασταμάτητα! Το it’s raining men δεν του λέει κάτι και η ελληνική μετάφραση έχει όντως πολλή πλάκα!

apokriatiki stoli asteia_ raining men

Εντάξει…τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Από αυτές που ξέρεις ότι δε θα ξεχάσεις με τα χρόνια, από αυτές που θα μπουν στο χρονοντούλαπο κι όταν γίνουμε 89 χρονών με τις άλλες δυο παλαβές, θα τρώμε παγωτό και θα λέμε γελώντας “Θυμάσαι που είχαμε ντυθεί κάποιες Απόκριες it’s raining men;Τότε που βγήκε ο Τραμπ πρόεδρος, δεν ήταν;”  🙂 Είναι ωραίο να έχεις φίλους, που μπορείς να μοιραστείς την ίδια παλαβομάρα! Ε, αυτά τα κορίτσια έχουν στη ζωή μου (και) αυτή την ιδιότητα. Δεν είναι λίγο!!

Ο Γιώργος που μας φωτογράφισε, είπε απευθυνόμενος στη Βέρα “Τώρα κατάλαβα, γιατί κάνετε παρέα”…Χαχαχα! Μας τραβούσε βιντεάκια και κάναμε τόοοσο γέλιο! Δες το boomerang στο instagram να γελάσεις!

vrexei antres_apokriatikh stoli_asteia_raining men

Για ένα ολοκληρωμένο θέμα “Βρέχει Άντρες” χρειαστήκαμε:

  • Μια ομπρέλα
  • Τους άντρες μας (τους εκτυπωμένους πάντα!)
  • Γαλότσες
  • Καπαρντίνα

Τα υπόλοιπα υλικά:

  • Χαρτί εκτύπωσης 160γρ.
  • Κόλλα stick
  • Ψαλίδι
  • Διακορευτή
  • Πετονιά
  • Συρραπτικό (προαιρετικά)

Για να γίνει It’s Raining Men η ομπρέλα τι έκανα:

  1. Εκτύπωσα 15-16 φωτογραφίες αντρών. Προτίμησα Α4 χαρτί με βάρος 160γρ. και αποδείχτηκε ότι έκανα καλά, γιατί και όμορφες δείχνουν αλλά και πιο σταθερές είναι σε κάθε κίνηση που έκανα με την ομπρέλα.
  2. Κάθε φωτογραφία εκτυπώθηκε 2 φορές αλλά προσοχή! Έχουν μεταξύ τους αντίθετη φορά, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να κολληθούν μεταξύ τους. Πρακτικά εκτύπωσα μια φορά κανονικά τη φωτογραφία και μετά στο πρόγραμμα επεξεργασίας που έχω, επέλεξα “flip horizontally” και εκτύπωσα ξανά.
  3. Κόλλησα μεταξύ τους τις ίδιες φωτογραφίες.
  4. Με ένα ψαλίδι ξεκίνησα χαρτοκοπτική! 🙂 Τι να το έκανα ολόκληρο το Α4; Το περίγραμμα του κάθε όμορφου ήθελα.
  5. Δημιούργησα με τον διακορευτή μία τρύπα σε κάθε εικόνα και πέρασα ένα κομμάτι πετονιάς. Όταν φτάσεις κι εσύ σε αυτό το βήμα, θυμήσου να μην έχουν ίδιο μήκος όλες οι εικόνες, ώστε να δημιουργηθεί οπτικό ενδιαφέρον όταν κρεμαστούν και να ξεχωρίζουν η μία από την άλλη.
  6. Με ένα συρραπτικό έπιανα πάνω στην ομπρέλα κάθε εικόνα κι έκανα ένα κομπάκι. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι εικόνες που αποφάσισα να κρεμάσω εσωτερικά στις ακτίνες της ομπρέλας.

raining men costume_apokries

Αυτό ήταν όλο! Να πω ότι αντί για το συρραπτικό, μπορείς να δέσεις τις πετονιές στις ακτινωτές άκρες. Τα άλλα κορίτσια αυτό έκαναν. Μια χαρά κρατήθηκαν όλες στη θέση τους. Εγώ ήθελα έναν πιο γρήγορο τρόπο, επειδή είχα πολλές φωτογραφίες.

Extra tips: 1. Η πετονιά επειδή είναι σχεδόν αόρατη, δηλαδή ιδιαίτερα λεπτή, έχει την τάση να μπλέκεται με κάθε άλλη πετονιά που συναντά. Οπότε, να έχεις υπ’ όψιν ότι καλό είναι να μην ανοιγοκλείνεις κάθε λίγο και λιγάκι την ομπρέλα σου… θα έχεις μπλεξίματα! Κυριολεκτικά! 🙂 2. Αν σκοπεύεις να κυκλοφορήσεις στη βροχή κανονικά, θα χρειαστείς βέβαια μια πλαστικοποίηση στις φωτογραφίες.

Extra ιδέα/παραλλαγή: Έλεγα στα κορίτσια ότι μια ωραία παραλλαγή, είναι να κρεμάσεις όλες αυτές τις φωτό πάνω στα ρούχα σου, παραλείποντας την ομπρέλα, οπότε είναι σαν να λες “Βρέχει άντρες και με έκαναν μούσκεμα!”. Χαχαχαχα…καλό, ε;

apokries idea gia stoli_vrexei antres_raining men

Μα, πόσο ωραία περάσαμε! ♥ Χορέψαμε, κάναμε πασαρέλα, χοροπηδούσαμε. Καλά αυτό δεν είναι πρωτότυπο για εμάς!  Μας ρωτούσαν οι περαστικοί τι κάνουμε… άλλοι κρυφογελούσαν με τις παλαβομάρες μας, άλλοι περνώντας με τα αυτοκίνητα, μείωναν ταχύτητα και χάζευαν. Είχε πολλή πλάκα! Και ο Γιώργος, δεν υπήρχε! Ήταν απίθανος σε όλα του.

Μέχρι και ο καιρός βοήθησε την ημέρα που βρεθήκαμε! Είχε βρέξει λίγο πριν, οπότε δημιουργήθηκε όλο το κατάλληλο σκηνικό για ένα τέτοιο θέμα. Αυτά είναι!

raining men costume for girlsΣτο πάρτι που πήγα το Σάββατο, εννοείται ότι “έκλεψε” τις εντυπώσεις το θέμα, ότι ο DJ έβαλε 2 φορές το σχετικό τραγούδι και ότι εγώ φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να το χορέψω στη μέση της πίστας. Χάνονται αυτά;!

Last but no least… Εί-χα τα πιο ω-ραί-α  α-γό-ρια  α-συ-ζη-τη-τί! Αφήστε τες να λένε ό,τι θέλουν! Που δεν ξέρω τι λένε, πάω να τις διαβάσω τώρα. Το Βεράκι εδώ και την Καλίτσα εδώ. Πώς  λέμε τη Μαμά Κουκουβάγια και την Ανθομελένια; Ε, αυτές! 🙂 Σμουτς και κοιτάξτε να το διασκεδάζετε, όσο περισσότερο μπορείτε! Hallelujah! #yologirls #itsrainingmen #itsrainingfun

Υ.Γ. Κυκλοφορούμε ΚΑΙ σε video clip! ⇓ #γέλιο

Φωτογραφίες: Ο συμπαθέστατος Γιώργος aka Oskar -> grfx, photos τον οποίο βρίσκεις στο Facebook & στο Instagram. Αξίζει να δεις δουλειά του σε αυτά τα δύο μέσα και να ξέρεις ότι, αν τύχει να σε φωτογραφίσει θα αισθανθείς άνετα μαζί του στο λεπτό! Ευχαριστούμε Γιώργοοοο!!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!