Ναι, ναι! Έγινε 3 ετών το τσαχπίνικο, αξιαγάπητο κορίτσι μας! Φροντίσαμε να το γιορτάσουμε για τα καλά, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές ( και ), είχε σβήσει κεράκια εντελώς οικογενειακά.

Φέτος λοιπόν, έκανε την ημέρα των γενεθλίων της ένα πάρτι στον παιδικό σταθμό με τους συμμαθητές της και ένα δεύτερο πριν λίγες μέρες με την οικογένεια και τους φίλους της και φίλους μας.

Αυτό το δεύτερο ήταν χριστουγεννιάτικο, οπότε θα ξεκινήσω από αυτό λόγω επικαιρότητας, αλλά θα επανέλθω -σύντομα ελπίζω -και με το άλλο, γιατί ήταν αρκετά πρωτότυπο το θέμα και πολύ διασκεδαστικό! :)

 

Ο χώρος

Το πρώτο ζητούμενο για αυτό το πάρτι ήταν να μη γίνει σπίτι μας. Ο λόγος εντελώς πρακτικός και σχεδόν απαραίτητος. 40-45 άνθρωποι σε ένα σαλόνι/τραπεζαρία δε χωράγαμε με τίποτα. Τα προηγούμενα χρόνια έχω κάνει αρκετές ερωτήσεις σε χώρους για γενέθλια και με εξαίρεση το μουσείο πειραμάτων (δες πάρτι εδώ), όλοι οι άλλοι μου είχαν φανεί εξωφρενικά ακριβοί. Αυτή τη φορά πήγα κατευθείαν στην περιοχή μας, σε ένα γνωστό χώρο δημιουργικής απασχόλησης (στο τέλος της ανάρτησης πληροφορίες) και αποφασίσαμε ότι εκεί θα γιορτάζαμε το Δωροθεάκι.

Το concept και τα χρώματα

Το δεύτερο πράγμα που είχα αποφασίσει, είναι ότι αυτό το πάρτι ναι θα ήταν χριστουγεννιάτικο, αλλά χρωματικά δεν θα ακολουθούσε το κλασικό κόκκινο-λευκό-πράσινο συνδυασμό. Όχι επειδή δε μου αρέσει, αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Στα πρώτα της γενέθλια εξάλλου, το κόκκινο πρωταγωνιστούσε.

Όλο το concept στο μυαλό μου ξεκίνησε από το background. Ήθελα να έχω ένα ασπρόμαυρο φόντο-σαν μαυροπίνακα-, ήθελα να παίξω πολύ με τα χιονισμένα τοπία και ήθελα σε όλο το σκηνικό να προστεθούν παλ λεπτομέρειες από ροζ και από το χρώμα της μέντας. Ήθελα να δοθεί λίγη λάμψη με ασημί, χρυσό και όλα αυτά κάπως μεταξύ τους δεμένα και ισορροπημένα. Λίγο κόκκινο επιτρεπόταν. 🙂

mpoufes party_shareyourlikes_christmas

Αν κάποιος σκεφτεί ότι ίσως δεν ήταν πολύ παιδικό το αποτέλεσμα, να πω ότι είχε τόσο πολύ χρώμα ο χώρος που έκαναν δραστηριότητες, παιχνίδια και χορό που πραγματικά, καθόλου δεν έχανε το πάρτι από την παιδικότητά του. 😉

Οι παιδαγωγοί που θα απασχολούσαν τα παιδιά, μου είχαν προτείνει να αναπτύξουν μέσα από παιχνίδια ένα αγαπημένο παραμύθι του παιδιού στο πάρτι. Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι μας, αγαπάμε τρελά τη Φρικαντέλα. Τη Μάγισσα Που Μισούσε Τα Κάλαντα. 🙂 Αλλά επιλέξαμε ένα άλλο αγαπημένο παραμύθι. Την Eγγονή του Άη Βασίλη, ένα βιβλίο της Αμάντα Μιχαλοπούλου εικονογραφημένο από την πολύ ταλαντούχα Σοφία Τουλιάτου (την είχα αναφέρει πάλι εδώ). Εξάλλου, το Δωροθεάκι είχε τόσους καλεσμένους! Θα τους έδινε δωράκια, αγάπη, όμορφες στιγμές, πράγματα ταιριαστά και με κάποια από τα μηνύματα του βιβλίου.

Ας πούμε λοιπόν, ότι εκείνο το απόγευμα το παιδάκι μου έγινε για λίγο η εγγονή του Άη Βασίλη. Είναι σκανταλιάρικο και δοτικό παιδί, οπότε της ταιριάζει. 😀

party Dorotheas_3

Ο μπουφές & η διακόσμηση

Η μαμά που λέτε της εγγονής (χιχι) έγινε κι αυτή για λίγο συγγενής του. Δηλαδή, έγινα η κόρη του Άη Βασίλη. Δούλευα που λέτε στο εργαστήριο μου μέρες και μέρες! Όλη μέρα και μέχρι αργά τη νύχτα ετοίμαζα, αγόραζα, έψηνα, σχεδίαζα για αυτό το πάρτι. Η κόρη του Άη Βασίλη, εγώ δηλαδή,  δεν είχα κανένα ξωτικό για βοηθό κι έτσι η ημέρα του πάρτι με βρήκε με λουμπάγκο στην πλάτη. Και τότε βρέθηκε ένα ξωτικό να με βοηθάει. Χαχα. Αλλά, δεν το έβαλα κάτω, γιατί βλέπεις, το DNA μίλησε παρεάκι μου. Θα έφερνα εις πέρας την αποστολή, ακόμη και με μικρές απώλειες.

Πρώτα στο χώρο μπήκε το background. Να σταθώ εδώ και να πω, ότι επειδή τα πάρτι έχουν συνήθως αρκετά έξοδα, αυτό δε σημαίνει ότι δε γινόμαστε εφευρετικοί, ώστε να εξοικονομήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Το φόντο αυτό μου στοίχισε κάτι ανάμεσα σε 6-7€.

Μπορεί οι φωτογραφίες να το αδικούν (όπως και όλο το σύνολο, για να είμαστε ειλικρινείς) εξαιτίας του χαμηλού φωτισμού στο χώρο, αλλά δεν πειράζει. 🙂

yeti_background gia paidiko party

Πώς φτιάχτηκε το φόντο:

  • 2 μαύρα χαρτόνια, 3 λευκά χαρτόνια, κηρομπογιά μαύρη, κιμωλία λευκή, ψαλίδι και μολύβι, χρώμα ροζ και χρώμα της μέντας, ένα πινελάκι. Αυτά χρειάστηκε για να φτιαχτεί.
  • Πάνω στο μαύρο χαρτόνι σχεδίασα με τη λευκή κιμωλία.
  • Πάνω στα λευκά χαρτόνια σχεδιάστηκαν με το μολύβι ένας σκίουρος, ένα yeti και ένα δέντρο. Εντάθηκαν τα περιγράμματά τους με τη μαύρη κηρομπογιά. Κόπηκαν με το ψαλίδι. Βάφτηκαν λεπτομέρειες με τα χρώματα της επιλογής μας.
  • Τα κολλήσαμε πάνω στο μαύρο χαρτόνι.

fonto mpoufe gia party

Η διακόσμηση του τραπεζιού

Πάνω στο τραπέζι στρώθηκε ένα λευκό καλό τραπεζομάντηλο και μια γιορτινή, όμορφη κόλλα περιτυλίγματος.

Ξύλινα αστεράκια, κόκκινοι φο καρποί, και μικροσκοπικά κουκουναράκια που είχα βάψει σε ροζ και mint (δες εδώ), είχαν σκορπιστεί σε όλο το τραπέζι.

diakosmisi trapeziou_giortino

Μπροστά μπροστά και στο κέντρο είχε τοποθετηθεί η ξύλινη welcome επιγραφή. Δεξιά και αριστερά της ξύλινα ταρανδάκια που έχεις σίγουρα δει σε παλιότερες διακοσμήσεις μου.

Όπως και αυτά τα χιονισμένα δέντρα πάνω σε κορμό.

diakosmisi xristougenniatikou giortinou trapeziou

Μικρά κεράκια με ζωάκια και στυλ είχαν κάτσει πάνω σε μικρά ξύλα.

kerakia_diakosmisi gia xmas party

Δυο λευκές μπάλες που πολύ αγάπησα και πήρα φέτος μπήκαν και αυτές στις δυο άκρες του τραπεζιού.

Τρία πανέμορφα ξύλινα δεντράκια στα χρώματα του πάρτι, ήταν κι αυτά μέρος του στολισμού. Για αυτά σας έχω έτοιμο tutorial πάρα, μα πάρα πολύ σύντομα! (update: κλικ εδώ)

ksylina dentrakia_diakosmisi party

Ένα συρμάτινο mint σπιτάκι φιλοξενούσε ένα φίλο του δάσους. 🙂

Τρία ολόλευκα δεντράκια με πέρλες και χιονονιφάδες ήταν μέρος της διακόσμησης, αλλά αρκετοί ήθελαν να φάνε! 🙂 Σου έδειξα εδώ στην προηγούμενη ανάρτηση, πώς να τα φτιάξεις!

dentrakia vrwsima_idea gia xristougenniatiko trapezi

leyka dentrakia xionismena_vrwsima

Μπροστά από το τραπέζι, στο πάτωμα, υπήρχε κι εκεί ένα σκηνικό.

xristougenniatiko party_idees gia diakosmisi

Ένα γλαστράκι με ελατάκι, ντυμένο με ροζ χαρτί, πάνω στο οποίο είχαν κρεμαστεί ένα διακοσμητικό μπαστουνάκι γλειφιτζουράκι κι ένας μαυροπίνακας σε σχήμα δέντρου.

diakosmisi gia paidiko party_idees_xristougenna_

Δίπλα του υπήρχαν honeycombs σε λευκό και κόκκινο που βρήκα σε μεγάλο κατάστημα με είδη σπιτιού κι ένα χάρτινο floral φαναράκι. Ένα σπιτάκι με κουκουνάρια και χειμωνιάτικο σκηνικό, συμπλήρωνε την όμορφη εικόνα.

Τα φαγητά & γλυκά

Εδώ είχα κάποιες απώλειες, λόγω του λουμπάγκο που λέγαμε παραπάνω. Αλλά δεν νομίζω να πεινάσαμε. 🙂

Πρώτη και καλύτερη ήταν η τούρτα μας! Μια naked τούρτα να θυμίζει χιονισμένο τοπίο με ένα μπισκοτόσπιτο γλυκό, ρομαντικό, χιονισμένο και αγαπησιάρικο. Αυτό ζήτησα από την Μαριάννα (aka Design your cake), με την οποία έχουμε ξανασυνεργαστεί εδώ και εδώ και εδώ. Carrot cake– δεν υπάρχει καλύτερο κέικ από αυτό του καρότου για μένα- με κρέμα βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι. Επιτέλους, ξεφύγαμε από την ζαχαρόπαστα. Το θέμα με βοηθούσε πολύ και αρκετοί από τους ενήλικες καλεσμένους το εκτίμησαν. Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς την έφαγαν με χαρά κι εννοείται ότι αγαπούν μπισκοτόσπιτα!

tourta carrot cake me gingerbread mpiskotospito

Τα μπισκότα κι αυτά παραγγελία στη Μαριάννα ,έγιναν έτσι όπως τα ήθελα! Γαντάκια, μποτάκια, χιονισμένες βουνοκορφές, χιονονιφάδες ρομαντικά στολισμένες. Δεν είναι μόνο πεντανόστιμα. Είναι και κομψά!

mpiskota_xionismena_gingerbread_party

Κουταλάκια σοκολατένια, φτιαγμένα από εμένα. Μπήκαν σε βαζάκια και πολύς λόγος γινόταν για αυτά. Είναι πανεύκολο να γίνουν αν πάρεις μια θήκη σιλικόνης σε αυτό το σχήμα.

sokolatenia koutalakia_idea gia party

Μιλώντας για σοκολάτα να μην ξεχάσω, τα βαφλάκια με σος σοκολάτας που είχα ετοιμάσει για…βούτες!

Όπως και την υπέροχη τάρτα σοκολάτας με Bailey’s. Συνταγή της φίλης Αναστασίας από το sundayspoon. Την δοκίμασα πρώτη φορά πέρσι, είναι πανεύκολη και αρέσει σε όλους.

tarta sokolatas_baileys_party

Ντόνατς γεμιστά με λευκή κρέμα ή σοκολάτα και τα περιποιήθηκα extra με λευκό γλάσο. Έτριψα ένα μπαστουνάκι γλειφιτζουράκι και πασπάλισα. Θεέ μου τι μυρωδιά! Αχ!

donuts glasarismena xristougenniatika_party idea

Τριγωνάκια Ρουντολφάκια! Εντάξει, φαίνεται πόσο εύκολα ήταν, έτσι; Ποιος δε θα τα λάτρευε;

Trigwnakia Rudolfakia_xmas party

happiness a piece of cake

Ψωμί με μπανάνα και cranberries, συνταγή εδώ.

Αλμυρά muffins. Δυο συνταγές. Η μία από τη φίλη Ερμιόνη aka The one with all the tastes και το βιβλίο της και η άλλη από την Θεσσαλονικιά Μαρία, aka bread and tea.

muffins almyra gia party

Διάφορα σφολιατοειδή και πιτοειδή που αρέσουν κλασικά σε όλους.

party kerasmata

Μια πίτσα αλλιώτικη από τις άλλες. Σε σχήμα δέντρου και φτιαγμένη μπαλάκι μπαλάκι. Απλά κόβεις τη ζύμη σε 36 κομμάτια και πλάθεις μπάλες. Όλοι ρωτούσαν τι είναι. Την είχα πρωτοδεί εδώ, μου την υπενθύμισε στα ελληνικά ένα νέο blog, εδώ.

dentraki pizza_idea gia fagito se party

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και προσούτο, που σου είχα ξαναδείξει. Link για τη συνταγή (και ιδέα και για άλλο πάρτι), θα βρεις εδώ. Εντυπωσίασε πάλι. 😉

Βάζα με γιορτινά καπάκια και mini marshmallows και σοκολατένιες μπάλες.

baza me marshmallows

Αλλά και στικς καραμέλας πάνω στην mint φόρμα ζαχαροπλαστικής.

Είχαμε και delivery πίτσας. Αμέ. 🙂

Κανονικά, εκτός των υπόλοιπων ροφημάτων,θα προσφέραμε και φρέσκο γάλα για τα παιδιά. Γι’αυτό και είχα προμηθευτεί διάφανα μπουκαλάκια και κάτι σοκολατένια καλαμάκια που βρήκα τυχαία σε κατάστημα με είδη σπιτιού και τμήμα τροφίμων. Είναι διάφανα πλαστικά καλαμάκια, γεμιστά με σοκολατένια μικροσκοπικά μπιλάκια. Καθώς πίνεις το γάλα, αποκτά ελαφριά σοκολατένια γεύση! Αλλά ξεχάσαμε σπίτι μας το γάλα. Χαχα. Πάντα κάτι ξεχνάμε για το γούρι. 😛

Εννοείται ότι χρειάστηκα και δεύτερο τραπέζι για να χωρέσουν όλα κι έτσι ευτυχώς εκτός από διακοσμητικά και εδέσματα, υπήρχε χώρος και για τα όμορφα πιάτα, ποτήρια κλπ. 😀 😀 😀

mpoufes party_happy teapot

Οι μικροί πρωταγωνιστές & τα δωράκια τους! 

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά πάρτι χωρίς παιδιά και τα χαμόγελά τους, δεν είναι πάρτι! Για αυτά γίνονται τα περισσότερα.

Σαν οικοδέσποινα θέλω να είμαι όσο γίνεται καλύτερη, να τιμήσω την παρουσία μικρών και μεγάλων. Φυσικά, πάνω από όλα θέλω τα παιδιά μου, που για αυτά κάνω τα πάρτι, να ζήσουν με τους φίλους πανέμορφες και γιατί όχι, αξέχαστες στιγμές. Εμείς οι μεγάλοι ακόμη συζητάμε πάρτι που ζήσαμε ως παιδιά και ήταν πολύ πιο απλά όλα τότε. Πόσο μάλλον υποθέτω, αν έχουμε ασχοληθεί και τους έχουμε προσφέρει οι σημερινοί γονείς, ό,τι παραπάνω μπορούμε.

image512

Στο πρόγραμμα των παιδαγωγών υπήρχε ευελιξία, οπότε κατά τον σχεδιασμό, ζήτησα να εντάξουμε δύο δραστηριότητες.

  1. Ετοίμασα και πήγα έτοιμα χαρτονένια τρισδιάστατα δεντράκια, τα οποία θα στόλιζαν τα παιδιά εκεί με υλικά.

xartino dentraki_idea gia party xristougenniatiko

Το διασκέδασαν τα πιτσιρικάκια και γέμισαν με γκλίτερ και χρώμα. Τι πιο γιορτινό! 🙂 Θα έρθω με ανάρτηση για αυτά τα δεντράκια και ωραίες ιδέες. 😉

party xristougenniatiko_drastiriotita_xartino dentraki

2. Έψησα…2οο, ναι 200 gingerbread μπισκότα. Τα οποία έκανα αστεράτα δεντράκια. Ένα για κάθε παιδί. Ετοίμασα και γλάσο, πήγα και ζαχαρωτά, πήγα και πλαστικές θήκες για χρώματα για να μπουν εκεί μέσα τα ζαχαρωτά. Μετά ξεκίνησε ο πιο όμορφος δημιουργικός χαμός! Τα παιδικά χεράκια έβαλαν γλάσο και ξεκίνησαν τον στολισμό!

mpiskotenia dentrakia_christmas party shareyourlikes

mpiskotenia dentrakia_ party shareyourlikes

Η στιγμή των επιφωνημάτων! "Ωωωωω, τι φτιάχνετε παιδιά!"

Η στιγμή των επιφωνημάτων! “Ωωωωω, τι φτιάχνετε παιδιά!”

Θα έρθω με tutorial και για αυτό. Είναι εύκολο να γίνει και στολίζει υπέροχα ένα γιορτινό τραπέζι!

Αρχικά, ήθελα να κάνω gingerbread σπιτάκια. Αλλά, δεν ήμουν σίγουρη ότι θα προλάβω, αφού έχουν πολλή περισσότερη δουλειά από τα δεντράκια. Επιπλέον, θα ήταν αρκετή δουλειά για τα παιδιά και κάποια ήταν μικρά για να στολίσουν ένα ολόκληρο σπιτάκι μόνα τους. Με τα δεντράκια χρειάστηκα συνολικά λιγότερα υλικά, άρα μείωσα και το κόστος. 😉

Όπως φαντάζεσαι, αυτές οι δραστηριότητες ήταν και τα δωράκια των παιδιών. Ένα χάρτινο δεντράκι για το παιδικό δωμάτιο κι ένα βρώσιμο, μπισκοτένιο δωράκι για όλη την οικογένεια. <3 Τους φίλους μας!

Στο τέλος βέβαια, έπαιρναν κι ένα ευχαριστήριο φάκελο τα πιτσιρίκια. Με σφραγίδες βάλαμε μαζί με τη Δωροθέα το Thank you και το σκιουράκι. Είχα εκτυπώσει και κόψει σε κάρτες που χωρούσαν στο φάκελο ένα χάρτινο στολίδι. Για να φτιαχτεί, θέλει και καρφάκια brads (δε θυμάμαι την ελληνική ονομασία, στο βιβλιοπωλείο θα τα βρεις). Η μικρούλα μου έδινε τα περιεχόμενα του φακέλου, εγώ γέμιζα, τσάκιζα για το κλείσιμο κι εκείνη έβαζε το αυτοκόλλητο. ♥

ektipwsimo stolidi gia to dentro_party idea_syl

Το υπέροχο, πολύ καλαίσθητο και παιχνιδιάρικο εκτυπώσιμο στολιδάκι, μπορείς να το βρεις δωρεάν εδώ

Εγώ το στόλισα σε διάταξη δέντρου και έκανα τσαχπινιές στην κάμερα. 😛

party favor_idea_Shareyourlikes

Η ροή του πάρτι

Εκτός από τις παραπάνω δραστηριότητες τα παιδιά το διασκέδασαν και με το παραπάνω. Οι δυο κοπέλες που τα απασχόλησαν, η Χαρίκλεια και η Διονυσία, είχαν ετοιμάσει χορούς, τραγούδια και πολύ παιχνίδι αγκαλίτσα με γνώσεις για τον κόσμο ολόκληρο. Διάβασαν το παραμύθι, έπαιξαν παιχνίδια με χούλα χουπ, κράτησαν φωτεινά αστέρια στα χέρια τους και δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα στο χώρο, όταν έκλεισαν τα φώτα. Με οδηγίες για κινήσεις στο χώρο, δημιούργησαν την θάλασσα των αστεριών. Πραγματικά, έτσι έμοιαζε! Έμαθαν για τις γιορτινές παραδόσεις και στολισμούς των διαφόρων κρατών του κόσμου και δεν ξέρω τι άλλο! Ήταν ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον το παιδιών και κέρδισε και εκείνα τα διστακτικά στην αρχή.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς εμάς τους μεγάλους που τα λέγαμε σε πηγαδάκια σε άλλο δωμάτιο του χώρου. 🙂

Ε, να δεις κάτι ξέχασα;! Χιχιχι…την ώρα που το κορίτσι μας έσβησε τα κεράκια του! Η πιο μεγάλη στιγμή. Η καλύτερη πάντα για το παιδάκι που γιορτάζει και την οικογένειά του. ♥

shareyourlikes_party xristougenniatiko

Έκατσε λοιπόν στο κέντρο του μεγάλου τραπεζιού και γύρω της σαν μεγάλη αγκαλιά, στηθήκαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Της είπαμε το τραγουδάκι στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα κινέζικα. Τέτοιοι είμαστε! 🙂

tourta_tragoudaki_shareyourlikes

O αδερφός της έκανε τρέλες και αυτό βγαίνει προς τα έξω! 😀 😀

party fun_shareyourlikes

Το έθιμο, εκεί οι υπεύθυνοι μας είπαν, ότι απαιτεί από την εορτάζουσα βουτιά με τα χεράκια στην τούρτα. Κι αντί να πέσει με τα μούτρα η Δωροθέα, με το ζόρι έβαλε λίγο το δαχτυλάκι της και μου ζητούσε να την σκουπίσω. Χαχα!

party_ shareyourlikes_blog

 

Το κοριτσάκι μας έγινε 3! Τρία χρόνια μαθαίνουμε τι θα πει να μεγαλώνεις ένα έξυπνο, υπερδραστήριο, τρυφερό, παιχνιδιάρικο, τερατάκι, γοργονάκι, κοριτσάκι, μελισσάκι, νεραϊδάκι, πριγκιπισσάκι, ζουζουνάκι, γατάκι…μη συνεχίσω. Είμαι χαζομαμά. Μία για τον Στέφανο, μία για εκείνη. Για σήμερα που γράφω όλα αυτά, δυο φορές χαζομαμά για εκείνη. Το έχω ξαναπεί. Είναι πρότυπο μου αυτό το παιδί. Είναι τριών μόνο και της έχω εμπιστοσύνη ότι στη ζωή της θα τα καταφέρει. Είναι φτιαγμένη από ένα υλικό δύναμης, ενεργητικότητας και τρυφερότητας που το χαζεύω, το παρατηρώ και περιμένω να δω τι θα μου αποκαλύψει σιγά σιγά και μεγαλώνοντας. Μαθαίνω από εκείνη, αλλιώτικα πράγματα από αυτά που μαθαίνω από τον αδερφό της. Καθόλου πρωτότυπο, εντελώς αναμενόμενο, αλλά θα το γράψω, σαν να έβγαινα στους δρόμους να το φωνάξω. Την αγαπώ τρελά. 🙂

Περάσαμε ωραία! Είδαμε αυτούς που αγαπάμε και μάλλον κάποιοι στην οικογένεια…έκαναν όνειρα! 😀

image 777

image 125

Πριν κλείσω, να ενημερώσω πού θα βρείτε τι, γιατί πάντα με ρωτάτε νέοι και παλιοί αναγνώστες του blog. Οπότε, προτιμώ να διευκολύνω, έχοντας συγκεντρωμένη εδώ την πληροφορία.

  • Ο χώρος που έγινε το πάρτι είναι η Μαγεμένη Πυξίδα στον Πειραιά.
  • Τα πιατάκια, ποτηράκια, ο μαυροπίνακας δεντράκι, οι ευχαριστήριοι φάκελοι και οι σφραγίδες τους, το χάρτινο floral φαναράκι, τα μπουκαλάκια για το γάλα… όλα αυτά τα προμηθεύτηκα από το happyteapot.gr. Η Λευκή η ιδιοκτήτριά του έχει φανταστική εξυπηρέτηση και δεν το λέω μόνο εγώ.

Last but no least! Δεν τράβηξα ούτε μία φωτογραφία. Δεν κάνω πλάκα. Εγώ η μανιακή, ούτε μία. Είχα τόσα πολλά να κάνω και τελικά ζήτησα βοήθεια από τις φίλες μου. Κάποιες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τη φίλη μου τη Βέρα aka Owl mommy και οι περισσότερες του πάρτι, πραγματικά πολλές, της φίλης μας της Φωτεινής που είναι αξιολάτρευτη και πολυτάλαντη, δεν είναι blogger να σας στείλω εκεί, αλλά πολύ θα χαρώ να σας πω για εκείνη σε μια άλλη ανάρτηση μια άλλη φορά. Κορίτσια με σώσατε! Ευχαριστώ!!! ♥

image5_12

Υ.Γ. Μάλλον έρχεται και μια έκπληξη που κάπως συνδέεται με όλα αυτά. 😉 Συντονισμένοι όλοι στο ShareYourLikes παρακαλώ! 😉

Υ.Γ.2. Η φίλη η Λαμπρινή aka Λαμπρούκα, έκανε και εκείνη πάρτι χριστουγεννιάτικο για την κόρη της. Το οποίο διάβασα το βράδυ που έφτιαξα τα μπισκοτένια δεντράκια και γελούσα για τον κοινό τρόπο σκέψης σε σημεία! Στις 03:00! Χαχα. Έχει ομοιότητες και διαφορές με το δικό μας και αξίζει να το δεις, για να πάρεις, αν θες, extra ιδέες!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is hohohomagic!