Χρόνια πολλά! Πω πω, 2 μέρες μας έμειναν για τα Χριστούγεννα βρε παιδιά! Έχω να παρουσιάσω σούπερ ιδέα, αλλά πρώτα μια μικρή εισαγωγή θα την κάνω, because i’m happy! Τα καλά νέα πρέπει να μοιράζονται. 😉

Πριν λίγο καιρό, είχα τη χαρά να δεχτώ μια πρόταση συνεργασίας που μου χάρισε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. 🙂 Γιατί τέτοια χαρά; Τι να σου πρωτοπώ… η πρόταση ήρθε από μια πολύ μεγάλη εταιρεία τη ΔΕΛΤΑ και συγκεκριμένα αφορούσε στο ηλεκτρονικό της σπιτάκι το www.deltamoms.gr. Οι άνθρωποι του δημιούργησαν μια ξεχωριστή ενότητα για τις μαμάδες με την ονομασία «μαμαδοblog». Εκεί κάθε μητέρα μπορεί να βρει άρθρα, ιδέες και συμβουλές που κάνουν ευκολότερη και ξεχωριστή την καθημερινότητά της. Όλα αυτά φτιαγμένα και μοιρασμένα από αγαπημένες bloggers, ανάμεσά τους κι εγώ. ♥ Αυτός ήταν ο δεύτερος λόγος που χάρηκα. Ότι ήξερα πως θα ανήκω σε μια ιδιαίτερα δημιουργική ομάδα με αισθητική και έμπνευση. Δίνω σημασία σε αυτά, όπως ξέρεις. 😉 Τρίτος λόγος χαράς ότι το «παρεάκι» που εγώ κι εσύ έχουμε φτιάξει, μεγαλώνει και μαζί του η διάθεση για έμπνευση, θετική ενέργεια και ιδέες για μια ομορφότερη ζωή!

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα λοιπόν, θα διαβάζεις άρθρα μου στο ΔΕΛΤΑmoms, σαν αυτό εδώ που ήταν το πρώτο μου. Αυτό που εγκαινίασε τη συνεργασία. Εορταστικό λοιπόν! 🙂

Σήμερα στο παρουσιάζω κι εδώ. Τι είναι η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο κουτί; Είναι μια πρωτότυπη DIY ιδέα για δώρο στις γιορτές! Δες βήμα βήμα, πώς να φτιάξεις μόνη σου χειροτεχνίες με γιορτινό χαρακτήρα. Δίνουν έμπνευση και δημιουργούν διάθεση ξεφαντώματος!

 

Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι προσκλήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων για τραπεζώματα και πάρτι είναι ολοφάνερα στο προσκήνιο.

Η σημερινή DIY ιδέα που μοιράζομαι μαζί σου, αφορά στην παραμονή Πρωτοχρονιάς και πιο συγκεκριμένα στις βραδινές ώρες που μαζευόμαστε για την αλλαγή του χρόνου!

Πόσο υπέροχο θα ήταν να υποδέχεσαι στο σπίτι σου τους καλεσμένους και για τον καθένα από αυτούς να έχει σχεδιαστεί ένα δικό του κουτί! Το πιο γιορτινό και γεμάτο χειροποίητα δωράκια κουτί!

Φαντάσου την αντίδρασή τους, όταν θα τους δίνεις με το καλησπέρα ή ακόμη καλύτερα όταν θα ανακαλύπτουν μόνοι τους στο γιορτινά στρωμένο τραπέζι ένα κουτί φτιαγμένο για εκείνους! Ένα απλό, αλλά γεμάτο εκπλήξεις κουτί.

Στοιχεία για να χρησιμοποιηθούν ως photo props στα «κλικ» της βραδιάς, κουδουνάκια για «φωνάξουν» τον Άγιο Βασίλη, καλαμάκια και διακοσμητικά στοιχεία για την ώρα του φαγητού, γλυκές ζαχαρένιες λιχουδιές και φυσικά ευχές! Εμπνευσμένες και αληθινές! ♥

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_Χριστούγεννα6

DIY: Παραμονή Πρωτοχρονιάς Στο… Κουτί!

Υλικά:


Στρογγυλό κουτί
Στέκα μαλλιών
Σπάγκος
2-3 σχέδια αυτοκόλλητης ταινίας (washi tape)
Γιορτινή κορδέλα με παγιέτες
Διακορευτής και περφορατέρ με σχέδια
Χαρτόνια μεταλλιζέ ή/και με γκλίτερ και χαρτόνι κόκκινο οντουλέ
Ψαλίδι, Μολύβι, Κοπίδι
Θερμοκόλλα και πιστόλι σιλικόνης
Λαδόκολλα
Κόκκινη κλωστή και βελόνα
Καλαμάκι σε κόκκινο λευκό
Εκτυπωμένο σημαιάκι
Ψεύτικο χιόνι
Ευχετήρια κάρτα
Στολίδι γιορτινό (κουδουνάκι ίσως)
Λευκό πλαστικό καλαμάκι
Λευκός πηλός

Πώς να:

  1. 1Φτιάξε κομφετί, χρησιμοποιώντας χαρτόνιασε διάφορα χρώματα και έναν απλό διακορευτήκατάλληλο για μεσαίο ή μεγαλύτερο βάρος χαρτιού. Αν έχεις στη διάθεσή σου περφορατέρ με γιορτινό θέμα, τα κομφετί θα γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα!

κομφετί_παραμονή πρωτοχρονιάς στο κουτί

  1. Σχεδίασε με μολύβι σε χαρτί λαδόκολλας 2 ανθρωπάκια, σαν αυτά που φτιάχνουμε σε μπισκότα! Ένα κουπ πατ ίσως σε βοηθήσει.
    Κόψε και με τα χέρια σου τοποθέτησε το ένα χαρτί πάνω από το άλλο.

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_χριστούγεννα

3. Με βελόνα και κλωστή ράψε τη δεξιά πλευρά του σχήματος.

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_κομφετί

4. Γέμισε με τα κομφετί το ανθρωπάκι. Κόλλησε το υπόλοιπο μισό σχήμα για να κλείσει. Στόλισε εξωτερικά με τη γιρλάντα από παγιέτες.

Πρωτοχρονιά στο κουτί_DIY_Χριστούγεννα
5. Σε ένα χρυσό χαρτόνι σχεδίασε μία τιάρα. Θυμήσου να δημιουργήσεις τρία “αυτάκια”. Στις δύο άκρες και στη μέση.

Πρωτοχρονιά στο κουτί_DIY_Χριστούγεννα_τιάρα
Με το περφορατέρ με σχέδιο τον τάρανδο δημιουργείς σχέδια κατά μήκος του καπέλου.

Πρωτοχρονιά στο κουτί_DIY_Χριστούγεννα_τιάρα2
6. Εφαρμόζεις το χαρτόνι πάνω στη στέκα, με τη βοήθεια της θερμοκόλλας.

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_χριστούγεννα2

 

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_χριστούγεννα3

 

Η υποδοχή του νέου έτους μόλις αναβαθμίστηκε! 🙂 Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που θα προσθέσουν έξτρα λάμψη χαράς, όταν θα μετράτε αντίστροφα για το 2015!

7.  Σχεδίασε σε κόκκινο οντουλέ χαρτόνι, ένα ισοσκελές τρίγωνο.

Κόλλησε στην πίσω όψη του ένα πλαστικό καλαμάκι ή ένα ξυλάκι (για σουβλάκια).

Στο μεταξύ δημιούργησε μια μικρή τετράγωνη βάση από πηλό. Όταν στεγνώσει, βάλε στην επιφάνεια λίγη κόλλα και στόλισέ τη με γκλίτερ.

Ένα μικρό δωράκι που ο καλεσμένος μπορεί να το διακοσμήσει μπροστά από το πιάτο του στο τραπέζι και φυσικά στο τέλος της βραδιάς να το πάρει μαζί του!

χριστουγεννιάτικο δεντράκι_diy

 

8. Αναζήτησε στο διαδίκτυο δωρεάν εκτυπώσιμα με γιορτινό θέμα. Στολίζουν πανέμορφα το καλαμάκι του καλεσμένου!

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_γιορτινό καλαμάκι

 

9. Κόψε ένα κομμάτι δίχρωμου (κατά προτίμηση) σπάγκου. Φτιάξε μια μίνι γιρλάντα με αυτοκόλλητες γιορτινές ταινίες (washi tape), αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως photo prop! Μη ξεχνάς ότι το παιχνίδι και ο αυθορμητισμός στις φωτογραφίες, μεταφέρει πάντα αυθεντικά το όμορφο γιορτινό κλίμα! 🙂

γιορτινή γιρλάντα_DIY_Χριστούγεννα_Πρωτοχρονιά

10. Γέμισε το κουτί κατά το ήμισυ περίπου με ψεύτικο χιόνι.

Πρωτοχρονιά στο κουτί_DIY_Χριστούγεννα4

 

Βάλε μέσα σε αυτό ό,τι έχεις φτιάξει μέχρι τώρα. Πρόσθεσε καραμέλες σε κόκκινο λευκό, κομφετί, κουδουνάκι ή ό,τι άλλο φανταστείς.

Πρωτοχρονιά στο κουτί_DIY_Χριστούγεννα5

11. Έφτασες στο τελευταίο βήμα. Κανένα δώρο δεν είναι αρκετό καλό, αν δεν περιέχει μια κάρτα με ευχές! Είναι μια επιπλέον σφραγίδα της όμορφης διάθεσης που μας χαρακτηρίζει, όταν προσφέρουμε.

Χειροποίητη ή όχι, θα είναι πολύ όμορφο να δημιουργήσεις μια ειδική θήκη για αυτήν στο κουτί σου. Ιδανικό σημείο είναι το εσωτερικό από το καπάκι. 

Υπολόγισε πόση κορδέλα (σταθερή) χρειάζεσαι, ώστε να τεντωμένη να χωράει την κάρτα. Κόλλησε τις δύο άκρες. Έτοιμο κι αυτό!

diy_πρωτοχρονιά στο κουτί_κάρται

 

Τι λες; Πείθεσαι ότι η φετινή θα είναι η πιο γλυκιά και φαντασμαγορική υποδοχή νέου χρόνου; 🙂

panorama-last2

 

Αυτό που κάνει ιδανική αυτή την ιδέα είναι η προσαρμοστικότητά της στο ύφος που θες να δώσεις, στο budget και το χρόνο που θες να διαθέσεις.

Άνετα, μπορεί να αποτελέσει βασική ιδέα για οποιοδήποτε δώρο! Τη διαμορφώνεις κάθε φορά ανάλογα με την περίσταση.

Μέχρι να τα ξαναπούμε, σε προσκαλώ να ακολουθήσεις το μότο μου. Πάρε το τίποτα και κάν’το κάτι! Είναι στάση ζωής. 😉 ♥

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is hohohomagic!