Καλή βδομάδα γλυκό μου παρεάκι!

Από όπου κι αν με διαβάζεις, εφ’ όσον βρίσκεσαι Ελλάδα, είμαι σίγουρη ότι “ψήνεσαι”.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι σήμερα θα φτάσουμε τους 43 βαθμούς κ εγώ ήδη νιώθω ότι το μόνο που λείπει από δίπλα μου είναι οι πατατούλες φούρνου για να γίνω μούρλια.

Για να ξορκίσω τον καύσωνα, θα το ρίξω στο air condition και το καρπούζι.

Και για να καταλάβεις πόσο έγκυος είμαι, για πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτομαι να κάνω αυτό που έχω πει “εγώ, ποτέ”, να φάω δηλαδή φέτα και καρπούζι μαζί.

Το θεωρώ ιεροσυλία τόσο για την υπέροχη φέτα, όσο και για το δροσιστικό καρπουζάκι να ανακατευτούν αυτά τα δύο και τόσα χρόνια αρνούμαι να τα γευτεί ζευγαράκι ο ουρανίσκος μου. Μη με ρωτήσεις γιατί, ξέρω ότι συνηθίζεται, είμαι φανατική των ιδιαίτερων συνδυασμών, αλλά αυτό για κάποιο λόγο…όχι.

‘Ελα όμως που η γοργονίτσα με κάνει να το…λιγουρεύομαι.Θα λυγίσω, το ξέρω 😛

Για να ανοίξουμε ορέξεις!

Καρπούζι σάντουιτς

via vitaljuice.com

Κόψε φέτες καρπουζιού και βάλε πάνω σε καθεμιά φρέσκο κάρδαμο.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τυρί ρικότα, δυόσμο, χυμό από ένα λάιμ και το ξύσμα του.

Αυτό το μίγμα βάλτο πάνω στη μία φέτα καρπούζι και με την άλλη κλείσε για να γίνει σάντουιτς.

Σλουρπ! (Δεν με πιστεύω :D)

Tequila+ Παγωμένο Καρπούζι + Χοντρό Αλάτι=Φαγώσιμη Margarita!

via asofainthekitchen.com

Βούτα κυριολκετικά τη φέτα καρπουζιού σε tequila, ρίξε από πάνω χοντρό αλάτι και καλή απόλαυση!

Η margarita σου κινδυνεύει να…κλαπεί από τους διπλανούς σου! χιχι

Γρανίτα καρπούζι

via vitaljuice.com

Χοντροκόβεις σε φέτες το καρπούζι, το βάζεις στο μπλέντερ και το χτυπάς, προσθέτεις λίγο απλό σιρόπι και μαϊντανό και ξαναχτυπάς και μετά απλά γεμίζεις τις θήκες για γρανίτα.

Το πιο δύσκολο είναι που περιμένεις να παγώσει!

Ε, είπαμε λιώνουμε από τη ζέστη και θέλουμε γρήγορα κάτι παγωμένο και δροσιστικό 😛

Πληγούρι Με Καρπούζι Και Φέτα

Αυτό μου φαίνεται πολύ πολύ ωραίο και θα το έτρωγα άνετα και χωρίς τις υποδείξεις της γοργονίτσας. Πειραματίζομαι πάρα πολύ στα φαγητά ούτως ή άλλως και επειδή δεν είναι σκέτο καρπούζι με φέτα, χαλαρά μια τέτοια σαλάτα θα έμπαινε στο τραπέζι μου.

via annies-eats.com

Μουσκεύεις το πληγούρι ως συνήθως.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις καρπούζι σε κύβους, φέτα σε μικρά κομματάκια, μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις στο πληγούρι.

Για το τέλος, ετοιμάζεις το dressing το οποίο αποτελείται από 3 κ.σ. μηλόξυδο, 2κ.σ. χυμό λεμονιού, 1/3 κούπας ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι, 1/2 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Τούρτα Φρουτοσαλάτα!

via fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net

Καλό;;;;;

Αυτοσχεδίασε με τα αγαπημένα σου φρούτα και κουπ πατ για τα σχήματα.

Το καρπουζάκι ως βάση εγγυάται δροσιά και αν αναρωτιέσαι πού στο καλό πήγαν τα κουκούτσια να σου πω ότι φέτος είδα στο σούπερ μάρκετ καρπούζι χωρίς κουκούτσια! Αν πρόκεται να φτιάξεις κάτι τέτοιο, αξίζει η δοκιμή, τι λες;

Μπουκίτσες Με Βαλσάμικο

via showfoodchef.com

Πόσο απλό και ωραίο πριν ή μετά από ένα γεύμα με φίλους στο σπίτι;

Απλά κόβεις σε κύβους το καρπούζι, αφαιρείς με το ειδικό εργαλείο λίγο από το πάνω μέρος για να δημιουργηθεί ένα κενό μέσα στο οποίο θα βάλεις λίγη σως βαλσάμικου.

Διακοσμείς κάθε κύβο με ένα φύλλο δυόσμου ή μαϊντανού.

Λεμονάδα Από…Καρπούζι!

via frostedbakeshop.blogspot.gr

Ευχήσου να έχω λίγες φράουλες στο ψυγείο…κι αν δεν έχω δεν πειράζει, θα πειραματιστώ 😉

Όσο ξεροκαταπίνω, διάβασε πώς δημιουργείται η απόλαυση.

8 κούπες καρπούζι

1 κούπα φράουλες κομμένες στα 2

2 κούπες νερό ή Sprite

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα λεμονιού

Τα χτυπάς όλα μαζί στο μπλέντερ και στην υγειά σου!

Extra tip! Αν καταψύξεις για λίγη ώρα τα φρούτα σου, το αποτέλεσμα θα είναι μερικά “σκαλοπάτια ” απολαυστικότερο!

Είμαι βέβαιη ότι σου έβαλα ιδέες και κάτι από όλα αυτά θα το φτιάξεις αν όχι σήμερα, κάποια άλλη καλοκαιρινή μέρα.

Έλα μετά εδώ για καρπουζοιστορίες και άλλα να περάσουμε καλά, να μοιραστούμε εμπειρίες και ομορφιές! Συμφωνία; 🙂

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!

UPDATE: Μα τη βρήκα λίγο μετά τη δημοσίευση!

Είναι υπέροχη, είναι γλύκα! Είναι μια καρπουζένια χελωνίτσα και απευθύνεται σε δημιουργικούς ανθρώπους με χρόνο για αυτά τα απλά και ξεχωριστά του τραπεζιού! Like;;;

via suite101.com