Λοιπόν! Κάποιοι θα το διαβάζετε για πρώτη φορά, κάποιοι άλλοι το ξέρετε ήδη. Αν ακολουθείτε το ShareYourLikes στο facebook και αφού διαβάζετε και αυτές τις γραμμές, ίσως εκεί να το είχατε πρωτοδεί. Σε λίγο καιρό θα δοθούν κάποια βραβεία Διαδικτύου.

Ξαφνικά όλοι οι bloggers σου λέμε μέσω Facebook “αν σου αρέσω, ψήφισέ με” και μπορεί χαλαρά να σκεφτεί κάποιος “και γιατί εσένα;” .

“Και τι στο καλό είναι αυτά τα βραβεία διαδικτύου; Γιατί να ψηφίσω;” Και στο κάτω κάτω, κανείς μας ίσως δεν σου εξήγησε τι είναι αυτά τα βραβεία. Ας εξηγηθώ λοιπόν 🙂

Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο  και επί ελληνικού…εδάφους έχει γεμίσει μαγαζιά, portals, εφημερίδες, blogs…blogs…blogs! Άπειρα blogs! Ξαφνικά ο Έλληνας και η Ελληνίδα γράφουμε και δεν σταματάμε! 😀

via bloggertone.com

Μέσα σε αυτόν τον πανικό, αξίζει να ξεχωρίσουν αυτοί που κάτι προσφέρουν μέσω διαδικτύου. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν ο εκάστοτε γράφων έχει χιλιάδες ή δεκάδες επισκέπτες την ημέρα. Έχει να κάνει με την ουσία της προσφοράς του. Γι’ αυτό αξίζει να ψηφίσουμε.

Φτάσαμε να θέλουμε σχεδόν όλοι να γράφουμε. Και πολύ, μα πολύ καλά κάνουμε. Αλλά να αναδείξουμε αυτούς που μας πάνε ένα βήμα παραπέρα; Ή αυτούς που μας συγκινούν; Αυτούς που τους διαβάζουμε και αισιοδοξούμε; Εκείνους που μας κάνουν πιο δημιουργικούς και μας εμπνέουν; Πιο δυνατούς;

via brainstuck.com/2009/05/27/bloggers-meet-2/

Τα e-awards 2012 λοιπόν τι είναι;

Το maga.gr με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας MAGAZHN διοργανώνει τα “Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου e-awards”.

Τα “Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου e-awards” αφορούν στην αναγνώριση και διάκριση της προσφοράς ατόμων, ή οντοτήτων, που συμβάλλουν στο βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο κατά το χρονικό διάστημα του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.

Που σημαίνει ότι οι κατηγορίες αφορούν σε:

Blog 2011
Twitter acount 2011
Facebook account 2011
Hashtag 2011
Tweet 2011
Facebook quote (status) 2011
Ειδησεογραφικός ιστότοπος 2011
Σχόλιο 2011
Τεκμηρίωση 2011
Επιμέλεια 2011
Ιστότοπος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης 2011
Webradio –  Podcast 2011
WebTV –  Videocast 2011
Διαδικτυακό forum 2011
Διαδικτυακή παρουσία πολιτικού προσώπου 2011
Άρθρο* 2011
Βίντεο* 2011
Μουσικό έργο* 2011
Συγγραφικό έργο* 2011
Φωτογραφία* 2011
(*αποκλειστικής διαδικτυακής δημοσίευσης)
Καμπάνια στα κοινωνικά μέσα 2011
Εφαρμογή (application) 2011

Οι διοργανωτές στη σελίδα τους έχουν μια ενότητα που λέγεται Δείκτες Βέλτιστου Περιεχομένου και εξηγούν ποια είναι για αυτούς “προσόντα υποψηφιότητας & βράβευσης”. Ξεχώρισα τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου σημεία.

“Είναι σημαντικό να αναδειχθεί ο ανεξάρτητος λόγος στο Διαδίκτυο, δηλαδή η προώθηση ιδεών και κρίσεων που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις αυτονόητες επαγγελματικές εξαρτήσεις που δεσμεύουν καθένα και καθεμιά μας.

 

“Ενδιαφέρει δηλαδή η ανάδειξη της ποιότητας και όχι της δημοφιλίας ή της επαγγελματικής ή άλλης μορφής “επιτυχίας” τους στο Διαδίκτυο.”

 

“Το Διαδίκτυο έχει να επιδείξει σημαντικά έργα λόγους και τέχνης, τα οποία παράγουν καθημερινά άνθρωποι με μεράκι και δημιουργικό ύψος. Μέσα στον ορυμαγδό των αντιγραφών, της άκριτης αναπαραγωγής και του copy-paste, ας εντοπίσουμε τους ανθρώπους που επιμένουν να επικοινωνούν καταθέτοντας στη δημόσια σφαίρα το δημιουργικό τους ταλέντο.”

 

“Η διασταύρωση, η τεκμηρίωση, η λήψη της αντίθετης άποψης, ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η αποφυγή λόγου που προωθεί τις διακρίσεις εναντίον ευπαθών κοινωνικών ομάδων αποτελεί ένα σύνολο κανόνων που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε κάθε δημόσιο λόγο.”

Αναλυτικά μπορείς να το διαβάσεις εδώ

Οκ, θέλω να ψηφίσω! Πώς γίνεται;

Αρχικά, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς ως αναγνώστης/ρια μπορεί να μπει και να υποστηρίξει το έργο σε μια ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες για το 2011. Προσοχή…δεν ψηφίζει κανείς για βραβείο τώρα. Δηλώνει υποψήφιους!! Έως τις 24 Μαρτίου 🙂

Στη φόρμα που θα βρεις εδώ, συμπληρώνεις τα απαραίτητα πεδία επιλέγοντας βεβαίως κατηγορία υποψηφιότητας. Αν π.χ. θες να ψηφίσεις blog επιλέγεις πρώτα την αντίστοιχη κατηγορία, εκτός από τα στοιχεία σου βάζεις το url π.χ. http://shareyourlikes.wordpress.com και γράφεις λίγα λόγια για το λόγο που πιστεύεις ότι αξίζει καταρχάς υποψηφιότητας και κατ’ επέκταση βράβευσης.

Αντίστοιχα, αν θες να ψηφίσεις κάποιο άρθρο, επιλέγεις την αντίστοιχη κατηγορία βάζεις τη διεύθυνση του άρθρου π.χ. http://shareyourlikes.wordpress.com/2012/03/02/diy-%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-cocktails-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF/ κ.ο.κ.

Μετά τι γίνεται;

Η επιτροπή εξετάζει όλες τις προτάσεις και ορίζει 7 υποψηφίους ανά κατηγορία. Δεν παίζει ρόλο αν έχει ψηφίσει 1 ή 101 για κάποιο π.χ. blog. Δεν έχει να κάνει με τη δημοτικότητα η επιλογή υποψηφίων! (αυτό ενδιαφέρει κυρίως όσους και όσες “χτυπιούνται” κάθε μέρα, όλη μέρα “ψηφίστε με” χιχι)

Αφού λοιπόν οριστούν οι υποψήφιοι, τότε αρχίζει η ψηφοφορία για τα βραβεία. H διαδικασία ψηφοφορίας θα διαρκέσει έως 25 Απριλίου και η βράβευση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.


Μου λες να ψηφίσω το ShareYourLikes;

Τι να σου πω τώρα κι εγώ. Χαρά μου θα’ναι, μην τρελαθούμε κιόλας, αλλά δεν είναι τα βραβεία που μου αρέσουν. Δεν τα έχω κυνηγήσει ούτε στη δουλειά μου και θα μπορούσα, αυτό είναι σίγουρο. Η αναγνώριση σε κάτι ολόδικό μου όμως, με συγκινεί.

Εννοείται ότι τη λαμβάνω κάθε μέρα όταν βλέπω πόσοι διαβάζετε ή όταν λαμβάνω σχόλια και μηνύματά σας. Αλλά να μπει κάποιος στη διαδικασία να σε προτείνει, είναι διπλά ωραίο. Έχει νόημα όμως μόνο αν νιώθεις ότι εδώ μέσα σου προσφέρθηκε ή προσφέρεται κάτι ξεχωριστό για σένα.  Ό,τι κι αν είναι αυτό.

via oblioo.com

Για να πω την αλήθεια μου, όταν έμαθα για αυτά τα βραβεία σκέφτηκα ότι ωραιότερο είναι να είσαι υποψήφιος για άρθρο, παρά για το blog συνολικά. Πώς το εννοώ θα μου πεις…υπάρχουν αναρτήσεις που πέρα του τι πραγματεύονται έχουν τόσο πολύ τη σφραγίδα του γράφοντος που ξεπερνούν το θέμα και αφήνουν ένα στίγμα. Αυτό εννοώ. Αυτό το βρίσκω πιο συγκινητικό και σπουδαίο 🙂

Σκέφτηκα λοιπόν να κοιτάξω στα στατιστικά επισκεψιμότητας του 2011 και να σου παρουσιάσω τα 10 πιο αναγνωσμένα άρθρα μου. Μπορεί η δημοφιλία να μην μετράει για την επιτροπή, εδώ μέσα όμως, έχει ενδεχομένως νόημα τι διαβάσατε οι περισσότεροι. Τώρα εσύ μπορεί να έχεις κάποιο άλλο. Αντίρρηση δε φέρνω 🙂

Πολλά χριστουγεννιάτικα έβγαλαν από τη δεκάδα κάποια άλλα που ήταν πολύ ψηλά 🙂

1. Αυτό Το Blog Έχει Μια Ιστορία. Θα την Πω “Ο Ήλιος Βγαίνει Πάντα”

2. 17 Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα!

3. Όλα Αυτά Από…Παλέτες;;;

4.Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

5. Βάζα, Βαζάκια, Μπουκάλια, Μπουκαλάκια…Τι Θα Τα Κάνω Όλα Αυτά;;;;

6.Οι Πρωταγωνιστές Είναι Πινελιές! Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

7.Τα 20 Πιο Εμπνευσμένα Παιδικά Δωμάτια!

8.Πατουσάκια & Παλαμάκια Έργα Τέχνης!

9.DIY Πανεύκολο, Πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

10.Φοράς Με 25 Τρόπους Πασμίνες & Κασκόλ; Να Περπατάς Σε Τακούνια Ξέρεις;

Αν με προτείνεις σε ευχαριστώ πολύ! Αν δε με προτείνεις και πάλι σε ευχαριστώ. Πρώτον γιατί είσαι ούτως ή άλλως εδώ μέσα και δεύτερον γιατί θα με πεισμώσεις για τα επόμενα βραβεία 🙂

via gizmodo.com

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!