Είναι μια απλή φωτογραφία πάνω σε τελάρο ζωγραφικής.

Οκ, αν δεν είσαι ακόμη μαμαδομπαμπάς θα σκεφτείς ότι στο “πουλάω” καλά με το καλημέρα σας, γιατί το κορίτσι αυτό είναι απίστευτη γλύκα! Αλλά όποια ή όποιος κι αν είναι η έμπνευσή σου, η ιδέα παραμένει καταπληκτική!

Στολίζει υπέροχα το σπίτι σου αλλά κυρίως μπορείς να δημιουργήσεις την πιο όμορφη και συγκινητική ιδέα δώρου!

Θα το φτιάξεις με τα χεράκια σου, θα το ευχαριστηθείς, θα το απολαύσεις και νομίζω θα εθιστείς! Θα θες να φτιάξεις κι άλλα κι άλλα κι άλλα!

Θα χρειαστείς:

φωτογραφία της επιλογής σου

τελάρο ζωγραφικής αντίστοιχο σε μέγεθος με τη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσεις

ματ κόλλα κατάλληλη για scrapbooking ή decoupage (ή απλά μια ατλακόλ)

χαρτί scrapbook ή οποιοδήποτε άλλο σε εξυπηρετεί και σου αρέσει

ακρυλικό χρώμα ζωγραφικής

Πώς θα το φτιάξεις:

Αρχικά κόψε σε λωρίδες το χαρτί, ώστε να καλύψεις κάθε πλαϊνή πλευρά του κάδρου

via thisismeinspired.blogspot.com

via thisismeinspired.blogspot.com

Αμέσως μετά κόλλησε την φωτογραφία πάνω στο κάδρο και άφησε λίγη ώρα να στεγνώσει.

Άπλωσε πάνω από τη φωτογραφία κόλλα με ένα πινέλο. Μη φοβηθείς ότι μόλις χάλασες τη δημιουργία σου. Σε 10′ η κόλλα θα έχει γίνει διαφανής και θα εξαφανιστεί αυτή η δυσάρεστη εικόνα του τύπου…”έκανες μούσκεμα τη φωτογραφία”.

via thisismeinspired.blogspot.com

Με ένα σφουγγαράκι που θα βουτήξεις στο ακρυλικό χρώμα, ταμπόναρε τις γωνίες του κάδρου, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν κενά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε λοιπόν ένα χρώμα που να λειτουργήσει ως συνέχεια της φωτογραφίας , ώστε να περνά σχεδόν απαρατήρητο. Εδώ, έχει χρησιμοποιηθεί μαύρο και δες τι ωραία υφή δίνει!

via thisismeinspired.blogspot.com

Extra Tip!

  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς εικόνες που το χαρτί τους έχει κάποιο βάρος. Αν π.χ. χρησιμοποιήσεις μια εικόνα από περιοδικό, είναι δύσκολο να πετύχεις ομοιομορφία στην εφαρμογή του χαρτιού στον καμβά.
  • Αν έχεις φωτογραφίες που θες να χρησιμοποιήσεις, αλλά ο καμβάς είναι μεγαλύτερος σε διάσταση, μπορείς να παίξεις με παραλλαγές.

Κάποτε, δημιούργησα το παρακάτω κάδρο με φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας από ένα περιοδικό, μια σβούρα και πολύ μικρά κομμένα χαρτάκια για διακόσμηση. Μετά από τόσα χρόνια και αφού είχε μείνει στην αποθήκη κάμποσο καιρό μαζί με άλλα, ταλαιπωρήθηκε το καημένο 😛 Επειδή ήταν χαμένος χρόνος να προσπαθώ να αποφύγω τα “φουσκώματα” που λέγαμε, τα έκανα άποψη! Εντονότερα, σα να τσαλακώνεται σε κάποια σημεία 😉