Τελικά, πραγματικά η ομορφιά βρίσκεται στη φύση. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Άργιλος είναι θαυματουργή, έχει καταπληκτικές ιδιότητες και έχει γίνει απαραίτητος σύμμαχός μου, σίγουρα από σήμερα και δικός σου! 🙂

 

Η άργιλος έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τη θερμότητα με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραιμία, οπότε τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε συνταγές home spa αφού:

καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, αποτοξινώνει,απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, την περιττή λιπαρότητα, τις πανάδες, τα μαύρα στίγματα και μειώνει τις ρυτίδες. Ξεκουράζει και τονώνει την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, αλλά ιδανική για το λιπαρό και το μικτό δέρμα, αποτελεσματική σε περιπτώσεις με τάση ακμής.

Οι ευαίσθητες επιδερμίδες χρειάζεται να περιορίσουν τη χρήση της σε 1 φορά την εβδομάδα.

Πάμε να εφαρμόσουμε τα μαγικά της;

Για την κυτταρίτιδα και το αδυνάτισμα

Σε μπανιέρα που θα γεμίσεις ρίξε 3 κουταλιές της σούπας άργιλο και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Για 20′ απόλαυσε το μπάνιο σου. Όταν τελειώσεις θα ξέρεις ότι μόλις απέβαλλες τις τοξίνες, το δέρμα σου απέκτησε σφρίγος και ευεξία. Επανέλαβε 3 φορές τη βδομάδα.

Χαλάρωση στήθους: Άγνωστες λέξεις για την καρτέλα 🙂

Επανέλαβε ό,τι σου πω 3-4 φορές την εβδομάδα και η άργιλος εγγυάται καταπληκτικό αποτέλεσμα. Σε 3 κουταλιές της σούπας πρόσθεσε νερό μέχρι να γίνει πολτός. Άπλωσε στο στήθος ομοιόμορφα με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και αναμένεις 15′ μέχρι να ξεπλύνεις. Φυσικά με κρύο νερό 🙂

Μια μάσκα προσώπου, μα τι μάσκα!

Για λιπαρό δέρμα ή με τάσεις ακμής: 3 κουταλιές σούπας άργιλο σε ένα μπολ τις ανακατεύεις με 1 κουτάλι γλυκού νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει πολτός. Απλώνεις στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και περιμένεις για 20′. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Για ξηρό δέρμα: Αντικαθιστάς απλά το λεμόνι με λίγο μέλι.

Για κανονικές επιδερμίδες: Σε ένα μπολ αναμιγνύεις 3 κουταλιές σούπας άργιλο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό με λίγο γάλα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει πολτός. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία, όπως παραπάνω.

“Έσκασε μύτη” σπυράκι; Ας πρόσεχε!

Βάλε πριν κοιμηθείς τοπικά μια μάσκα από άργιλο. Το πρωί θα έχει ξεραθεί! χιχι

Άργιλο θα βρεις σε σκόνη στα φαρμακεία, αλλά μπορείς να παραγγείλεις και διαδικτυακά μαζί με άλλα καλούδια που θα βρεις μέσω του herb.gr