Εξαρτάται! Αν φοράς άσπρη ρόμπα και έχεις ένα πράσινο σταυρό έξω από τη δουλειά σου, βάλε μέσα σε αυτό το συρτάρι φάρμακα.

Αν όμως είσαι από τους άλλους, βάλε μερικά από τα φο μπιζού που διαθέτεις.

Ναι, είναι παλιό συρτάρι φαρμακείου, το έχω κρεμάσει σε ένα χώρο του σπιτιού μου. Εδώ και αρκετά χρόνια κάνει παρέα σε κάτι μπιχλιμπίδια μου αυτός ο ξύλινος θησαυρός και γι’ αυτό θα του αφιερώσω τούτο εδώ το post 🙂

Στους δρόμους γύρω από το Μοναστηράκι και το Θησείο, μπορεί κι εσύ να βρεις κάτι παρόμοιο. Είχα “φάει” τον κόσμο να βρω κι εγώ ένα, αλλά δεν. Ένα ωραιότατο μεσημεράκι στο Θησείο και ενώ απολάμβανα το γλυκό μου καφεδάκι, “έσκασε” μπροστά μου ένας κυριούλης με την πραμάτεια του. 5-6 τέτοια συρτάρια.Ο επιμένων νικά δε λένε;

Αν θες να κάνεις κάτι ανάλογο, αφού το καθαρίσεις προσεκτικά, πέρασε τις επιφάνειές του με κάποιο βερνίκι ώστε να αποκτήσει μια γυαλάδα και ανανέωση. Αν θες μπορείς να γίνεις πιο δημιουργική, βάφοντάς το ή καλύπτοντάς το με ό,τι φανταστείς, π.χ. ακολουθώντας τη τεχνική της χαρτοπετσέτας. Εγώ προτίμησα τη φυσικότητά του.

Τοποθέτησε σε αυτό διάφορα μικροπράγματα, ώστε σε συνδυασμό με τα αξεσουάρ σου να δώσεις ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Προσωπικά, εκτός από κάποια αξεσουάρ που χρησιμοποιώ έχω εκεί βάλει λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, “ξετρύπωσα” κάτι πλαστικά δαχτυλίδια που φορούσα στο γυμνάσιο και ήταν πολύ της μόδας-αλλά με τίποτα τώρα!- σε έντονα χρώματα και εκκεντρικές γραμμές. Πρόσθεσα χρωματιστά χαρτιά περιτυλίγματος τα οποία έκανα μπάλες σε μέγεθος ανάλογο με το επιλεγμένο πλαίσιο. Η αγαπημένη μου πινελιά σε αυτό είναι ένα παλιό φωτογραφικό φιλμ που είχα ανοίξει. Δες το αριστερά στη φωτό.

Θες κι εσύ; Φτιάξτο! Είναι τόσο εύκολο! 😉