Για την οικογένειά μας, θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι μια λέξη που μας χαρακτηρίζει, είναι η λέξη… θέατρο. 😀 Μπορώ να πω με σιγουριά για τον εαυτό μου και για τα παιδιά μου, ότι “πέφτει” μέσα ο χαρακτηρισμός. Οι ατάκες σαν να παίζουμε σε ταινία δίνουν και παίρνουν, το ανάλογο ύφος, τα χορευτικά και τα αυτοσχέδια  τραγούδια λες και ανεβάζουμε μιούζικαλ στο μεγαλύτερο θέατρο της πόλης και άλλα τέτοια, είναι καθημερινότητα.

Οπότε μια αγάπη για κοστούμια, photo props και οτιδήποτε άλλο που μας βοηθά στα δημιουργικά “καραγκιολιζίκια” μας- με την καλή έννοια πάντα-, την έχουμε! Βάλε και το ένα από τα δύο σχολεία μέχρι πέρσι, που κατά καιρούς μας ζητούσε θεματικές αμφιέσεις- χωρίς να διανύουμε περίοδο Αποκριάς-και έχεις μια μαμά Σοφία που δικαιολογία ψάχνει για μεταμφιέσεις.

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes 9

Φυσικά και τα δικά μου τα παιδιά ζητούν, ό,τι ζητούν και τα δικά σου. Διάσημους ήρωες, προβλέψιμες επιλογές, συχνά κακόγουστα σχέδια ή πανάκριβα ή μερικές φορές υπέροχες, χαριτωμένες στολές.

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes

Και αποκτούν αυτό που ζητάνε, δε λέω. Αλλά μου αρέσει να φτιάχνω και κάτι εγώ, έτσι για αλλαγή, για πλάκα, για να βγουν έξω από τον εαυτό τους λίγο παραπάνω.

Να ράβω, τα έχουμε πει, δεν ξέρω. Αλλά δεν με πολυαπασχολεί κιόλας. Αλλιώς θα μάθαινα.

Υπάρχουν ένα σωρό ιδέες,πρωτότυπες, αστείες, έξυπνες, φανταστικές, έτοιμες να γίνουν πραγματικές στολές μεταμφίεσης, χωρίς ράψιμο, με τόσο απλά υλικά που ενδεχομένως να μην χρειάζεται καν να βγεις για αγορές υλικών. Και να σου πω και το άλλο; Αυτή εδώ δεν έχει ούτε 5€ κόστος, για κάποιον που δεν έχει κανένα βασικό υλικό.

diy apokriatiki stoli_wand

Οι σαπουνόφουσκες είναι αγαπημένο δικό μου παιχνίδι της παιδικής ηλικίας, μεταξύ μας… και της ενήλικης. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μου. Αλλά θα μου πεις, ποιο παιδί δεν λατρεύει να κυνηγάει σαπουνόφουσκες;

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes 8

Αυτή την ιδέα την είχαμε επιλέξει πέρσι. Στολή μπουκάλι σαπουνόφουσκας! Χε χε! Φαντάζεσαι νομίζω ότι είναι εύκολο, να τη φτιάξεις κι εσύ. Αλλά δε θα αφήσω τη φαντασία σου να κουραστεί. Κοίτα πώς την έκανα.

diy_apokriatiki stoli sapounofouskes

Τι χρειάστηκα:

χαρτόνι ελαφρύ και εύκαμπτο

χαρτόνι κραφτ, πιο σταθερό

χρωματιστό χαρτί (εγώ προτίμησα αυτοκόλλητο χαρτί, αλλά δεν είναι απαραίτητο)

ψαλίδι

μπαλόνια λευκά ή ροζ

κορδέλα

συρραπτικό

κοπίδι

πιστόλι σιλικόνης

στέκα μαλλιών

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes 7

Τι έκανα:

step1

step2

Για το μπουκάλι:

  1. Τύλιξα τον κορμό του μοντέλου μου (aka Δωροθέας) με το μαλακό χαρτόνι, αφήνοντας περιθώριο γύρω από το σώμα της. Κάτω από τις μασχάλες δηλαδή. Έτσι υπολόγισα το μήκος του χαρτονιού που χρειάζομαι. Ήθελα να μην είναι κολλημένο πάνω της, αλλά και να μην έχει τόσο χώρο, ώστε να ενοχλεί τα μπρατσάκια της. Υπολόγισα και το ύψος, φροντίζοντας να τελειώνει το χαρτόνι λίγο πάνω από τα γόνατα.
  2. Έκοψα με το ψαλίδι μου το χαρτόνι στην επιθυμητή διάσταση.
  3. Εφάρμοσα πάνω του το χρωματιστό χαρτί της επιλογής μου. Μου άρεσε το κίτρινο, είναι πολύ χαρούμενο χρώμα. Ήταν αυτοκόλλητο, αλλά αν το δικό σου δεν είναι, απλά προφανώς χρησιμοποιείς σε αυτό το βήμα και μια κόλλα.
  4. Τύλιξα το χαρτόνι κυλινδρικά και ασφάλισα από πάνω μέχρι κάτω με κόλλα σιλικόνης. Για επιπλέον κράτημα, έπιασα τις δυο άκρες και με ένα συρραπτικό.
  5. Στην πλευρά που θα χρησιμοποιούσα ως μπροστινή, στόλισα στο κέντρο με τη φράση “Είσαι για σαπουνόφουσκες; (OH YES!)” μέσα στο άλλο bubble… αυτό της σκέψης! 🙂 Το έφτιαξα στον υπολογιστή, το εκτύπωσα σε γυαλιστερό χαρτί και το κόλλησα. Αλλά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και χωρίς αυτό. Ή με αυτό ακριβώς, αν κάνεις κλικ εδώ στο αρχείο για κατέβασμα και εκτύπωση. (κόψε με το ψαλίδι και κράτα μόνο το πλαίσιο με το bubble σκέψης).
  6. Σειρά είχαν οι ράντες της στολής/ μπουκαλιού. Χρησιμοποίησα μια χρυσή, λεπτή, υφασμάτινη κορδέλα που είχα. Απλά πράγματα. Έκανα δοκιμή πάνω στην κόρη μου για να δω πώς θα καθόταν καλά, πού θα την τοποθετούσα και τι μήκος χρειαζόταν. Στερέωσα τις ράντες με κόλλα σιλικόνης.
  7. Φούσκωσα κάποια μπαλόνια, σε διαφορετικά μεγέθη και ξεκίνησα να τα κολλάω πάνω στο μπουκάλι, αλλά και μεταξύ τους, έτσι ώστε να μοιάζουν με σαπουνόφουσκες. Προτίμησα κόλλα σιλικόνης, αν και θα μπορούσα και με ταινία διπλής όψεως. Για να γλιτώσεις τις απώλειες, την ζεστή κόλλα την φέρνεις σε επαφή μόνο με το κομμάτι του δεσίματος του μπαλονιού, αλλιώς μπαμ! Μην πεις ότι δεν στο είπα! 🙂 Αφησα για το τέλος μερικά μπαλόνια, για την στέκα και το ραβδάκι.

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes 6

Για το…μαγικό ραβδί που σχηματίζει φούσκες:

Αρχικά το σχεδίασα πάνω στο χοντρό χαρτόνι με ένα μολύβι. Έκοψα με το κοπίδι και το ψαλίδι. Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και για το χαρτί με το οποίο θα το έντυνα. Κόλλησα. Τελευταίο μπήκε το μπαλόνι.

wanddd

Για τη στέκα:

Έδεσα απευθείας πάνω στη στέκα τα μπαλόνια. Έτσι κάνε κι εσύ.

diy sapounofouskes_apokries_2

Extra tips: Για αυτή τη στολή, απλά σου δείχνω την πιο απλή και οικονομική πρόταση. Αλλά, αναλόγως με κάποιες διαιτερότητες ή επιθυμίες, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Για παράδειγμα:

1. Θα μπορούσες αντί για μπαλόνια, να χρησιμοποιήσεις μπάλες χειροτεχνίας από φελιζόλ σε διάφορα μεγέθη. Ειδικά στην περίπτωση που το παιδάκι είναι αρκετά μικρό και θεωρείς ότι μπορεί να τρομάξει, αν κάποιο μπαλόνι σκάσει.

2. Αν θες, να μπορεί να κάθεται ο μεταμφιεσμένος, αντί για χαρτόνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφρώδες υλικό ή αν έχεις κανένα παλιό στρωματάκι από αυτά που είναι για γυμναστική ή κάμπινγκ… σκέψου έξυπνα, κοίτα γύρω σου. Κάτι μαλακό, ελαφρύ και εύκαμπτο 😉

3. Κάτω από τη στολή καλό είναι να φορά το παιδί, απλά και μονόχρωμα ρούχα, σχεδόν αόρατα. Ώστε να αναδειχθεί η εικόνα. Αλλά αν δεν είναι εφικτό, δεν έγινε κάτι. Πρωταρχικός σκοπός είναι να περάσετε καλά!

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes 2

diy_apokriatiki stoli_sapounofouskes 10

Έτοιμη, διασκεδαστική, διαφορετική και θα το δεις…στα παιδιά σου αξέχαστη! Θα έχουν να λένε μεγαλώνοντας, τι έφτιαξες κάποτε για αυτά…και ξέρεις τι θα έχεις διαθέσει για μια τόσο όμορφη ανάμνηση; Λίγα χαρτόνια, λίγα μπαλόνια και κάτι από τον χρόνο σου… 😉 Have fun κι εσύ μεγάλο παιδί! 😀

wand

diy stoli

Και θες να σου πω και κάτι άλλο, να σε “στείλω” εντελώς; 1 χρόνο μετά ακόμη παίζει με αυτή την στολή η κόρη μου! Απλά ανανεώνουμε κατά καιρούς τα μπαλόνια! Δεν θέλει να την πετάξουμε! 😉
sapounofouskes
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥