Λαμπάκια, γκλίτερ, στολίδια που αστράφτουν, χρυσές και ασημένιες λάμψεις…ό,τι λάμπει, χωράει στη ζωή του Δεκέμβρη. Η πιο όμορφη λάμψη όμως από όλες, είναι αυτή της χαράς, της έκπληξης, της συγκίνησης! Είναι αυτό το άνοιγμα ψυχής που κάνουμε πιο πολύ αυτές τις μέρες ίσως από τις άλλες. Τα δωράκια βοηθούν στο κλίμα.Ειδικότερα τα χειροποίητα δωράκια είναι μια υπέροχη διαδικασία και ακόμη πιο υπέροχη προσφορά αγάπης. Ακόμη όμως και αν δεν έχεις τη διάθεση ή το χρόνο να ασχοληθείς, μπορείς να δημιουργήσεις με την οικογένειά σου μοναδικά περιτυλίγματα με πολύ απλά υλικά.

Ό,τι χρειάζεσαι για αυτά, βρίσκεται ήδη στο σπίτι σου. Λίγη φαντασία θέλει και δημιουργικό παιχνίδι ένα χαλαρό απόγευμα!

xmas gifts 1

Θέλω να “τσιγκλίσω” λίγο μέσα σου, αυτή την παιχνιδιάρικη, δημιουργική πλευρά σου και σου δείχνω 4 τρόπους για να πείτε οικογενειακώς το “σε αγαπώ” σε φίλους και συγγενείς, πριν καν δουν το περιεχόμενο του δώρου τους. 🙂

Υλικά:

Ρολό χαρτιού

Ακρυλικά χρώματα

Μελάνι για σφραγίδες

Πινέλο

Σφραγίδα μπισκότων

Πιρούνι

Γόμα με σχέδιο

Κουπ πατ

xmas_gifts 2

Βήμα-βήμα: 

Πρώτο περιτύλιγμα

Παίρνουμε τη γόμα με σχεδιάκι και τη βουτάμε στο μελάνι. Πιέζουμε στο χαρτί, αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε στην επιφάνεια του χαρτιού.
xmas gifts 3
xmas gifts 4Αφήνουμε να στεγνώσει.
xmas gifts 5

Δεύτερο περιτύλιγμα

Περνάμε με χρώμα τη σφραγίδα των μπισκότων. Αποτυπώνουμε στο χαρτί. Αφήνουμε να στεγνώσει.

xmas gifts 6xmas gifts 7

xmas gifts 7_1

Τρίτο περιτύλιγμα

Περνάμε χρώμα στο πίσω μέρος του πιρουνιού. Εφαρμόζουμε μία κάθετα, μία οριζόντια εναλλάξ πάνω στο χαρτί και αφαιρούμε με προσοχή. Αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν παίξεις με παραπάνω από ένα χρώμα. Αφήνουμε να στεγνώσει.

xmas gifts 8xmas gifts 9
xmas gifts 10

Τέταρτο περιτύλιγμα

Επέλεξε ένα κουπ πατ με γιορτινό σχέδιο και γέμισε το κενό του στο χαρτί με χρώμα. Αφήνουμε να στεγνώσει.

xmas gifts 11xmas gifts 12Είναι πανεύκολα, είναι μοναδικά, είναι τα δικά σας σπιτικά περιτυλίγματα, φτιαγμένα με παιδικά χεράκια. 🙂

Διασκεδάστε το, λερωθείτε, χρωματίστε και γεμίστε τα δώρα με homemade αγάπη και μαγεία! Καλές γιορτές με υγεία, χαρά και πολλή, μα πολλή αγάπη!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is hohohomagic!