#ΜένουμεΣπίτι ή #Μένουμε_Σπίτι ; #stayhome ή μήπως #staythefuckhome ;

Γέμισε η ζωή μας καινούρια hashtags. Αδιαμφισβήτητα τα μεγαλύτερα τωρινά trends σε έναν digital world. Πιο digital από ποτέ.

Αλλά το ανθρώπινο ενδιαφέρον, δεν είναι digital. Σε βρίσκω καλά; Ελπίζω ναι. Κι αν κάτι σε ταλαιπωρεί, σου εύχομαι να περάσει γρήγορα και όσο γίνεται πιο εύκολα.

Είχα ξεκινήσει και έγραφα τις σκέψεις μου για την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε παγκοσμίως λόγω του κορωνοϊού, αλλά αποφάσισα να το παρατήσω. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να μοιραστώ μαζί σου και απο την άλλη έχω τόση πολλή ανάγκη να απέχω από αυτές τις συζητήσεις, τα άρθρα, μερικές φορές ακόμη και από τα χιουμοριστικά που έχουν κατακλύσει τα inbox μας και τα feed μας στα social media. Θέλουμε λίγο χρόνο νομίζω να “κάτσει” όλη αυτή η κατάσταση μέσα μας.

Στο πρακτικό κομμάτι της καθημερινότητας, προσωπικά δε χρειάστηκα ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Σίγουρα παίζει ρόλο, ότι ήδη περνούσα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι. Ζω εδώ, δουλεύω εδώ, χρόνια τώρα. Μου είναι ιδιαίτερα αναγκαίο, να φεύγω έστω και λίγο από το σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, ακολούθησα από την πρώτη μέρα τις οδηγίες. Περισσότερο από όσο μας ζητούσαν, γιατί έβλεπα από μόνη μου λίγο πιο μπροστά. Δεν περίμενα να μου πει κάποιος άλλος, τι πρέπει να κάνω.

Ξέρω όμως, πολύ καλά, ότι η ζωή έρχεται τούμπα όταν από τη μια μέρα στην άλλη, ξαφνικά πρέπει όλα να τα κάνεις από το σπίτι σου. Χρειάστηκε να το βιώσω πριν χρόνια, χωρίς να το θέλω και ομολογώ ότι με επηρέασε με ποικίλους τρόπους σε βάθος χρόνου. Θετικούς και δύσκολους.

Θα προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι στη νέα πραγματικότητά σου, με όσα ήδη έχω ζήσει και γνωρίζω, αλλά και όσο μαθαίνω και προσπαθώ κάποια νέα για μένα. Εδώ, παρεούλα παρεάκι. 🙂

Είναι ευκαιρία, να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το σπίτι αυτές τις μέρες, όχι μόνο σε επίπεδο χλωρίνηπαντούμέχριτελικήςπτώσεως, αλλά και πιο ανέμελα και ευχάριστα.

Πάρε μερικές ιδέες και ψάξε στο blog και τις παλιότερες. Είναι τόσες πολλές!

Ξεκινάω. Με χιουμοράκι σε σημεία, ε; 🙂

Να αναδείξεις τα καπέλα σου.

Έτσι κι αλλιώς, δε σε βλέπω να τα χρειάζεσαι σύντομα. 😛 Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι θα τα έχεις όμορφα, τακτοποιημένα, έτοιμα για εξορμήσεις, όταν με το καλό ξεχυθούμε ξανά στις παραλίες και στα πάρκα.

DIY katheti kremastra kapelwn

 

Πώς να: 

Θα τοποθετήσεις 3-4 γαντζάκια ψηλά στον τοίχο και από εκεί θα δέσεις σκοινί. Οπότε, θα δημιουργήσεις 3-4 κάθετες βάσεις. Με κλιπς γραφείου, αυτά με τα οποία πιάνουμε φύλλα χαρτιού, στερεώνεις το καπέλο στο σκοινί.

DIY κρεμάστρα για ψάθινα καπέλα

Αν θες να το δεις πιο αναλυτικά, δες το https://collectivegen.com/2017/08/diy-hat-rack/. Από εκεί είναι και οι εικόνες.

Να διασκεδάσεις αυτά που σου λείπουν!

Αν έχεις έναν πίνακα μηνυμάτων με γράμματα ή ένα light box, μη χάνεις ευκαιρία. Κάνε χιουμοράκι με ό,τι σου έλειψε σε μέρες καραντίνας. Τάκος ή παγωτό; Το αμόρε ή το αγαπημένο σου στέκι;

via https://gr.pinterest.com/pin/754564112541342780/

via https://gr.pinterest.com/pin/754564112541342780/

Σε βλέπω εσένα που ήδη ξεκίνησες να συνθέτεις “Mitso mou, baby mou, 15 meres pou myrizw to fouter sou”. Σου προτείνω κάτι συντομότερο, μη σου τελειώσουν τα γράμματα. Όπως “Mitso m, #meinespitim” 😛

 

Φέρνεις μέσα στο σπίτι, την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη φύση

Το σκεφτόσουν να αποκτήσεις εκείνη την ταπετσαρία; Είναι ευκαιρία να το κάνεις. Οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζονται. #thankGod Κι αν δεν βλέπεις τίποτα άλλο από το παράθυρό σου, εκτός από το μπαλκόνι του γείτονα απέναντι, τι λες για μια απόδραση του μυαλού; Οι ταπετσαρίες με θεματολογία τη φύση, κυκλοφορούν σε αφθονία!

via https://www.instagram.com/p/BsXtJ-cljjz/

via https://www.instagram.com/p/BsXtJ-cljjz/

Αν βάλεις κιόλας στο YouTube ήχους με πουλάκια και ρυάκια, το έκανες το “ταξίδι”. 🙂

via https://www.muralswallpaper.com/shop-murals/sea-trees-forest-mural-wallpaper/?utm_medium=social&utm_source=Pinterest&utm_campaign=us_nature_sea_of_trees_02_11_17

via https://www.muralswallpaper.com/shop-murals/sea-trees-forest-mural-wallpaper/?utm_medium=social&utm_source=Pinterest&utm_campaign=us_nature_sea_of_trees_02_11_17

Αν η ιδέα της ταπετσαρίας, δεν σου κάνει, γέμισε τους χώρους με τα αγαπημένα σου φυτά. Τα πραγματικά στις γλάστρες, τα υπόλοιπα σε πιο δημιουργικές επιφάνειες. 😉

via foresthomesstore.com

via foresthomesstore.com

Κούνια μπέλα

Στα παιδιά λείπει η παιδική χαρά, στους μεγαλύτερους το άραγμα σε μια παραλία, το “λιώσιμο” σε μια αιώρα.

Για κοίτα καλά γύρω σου. Μήπως υπάρχει μια γωνιά στο σαλόνι ή στο παιδικό δωμάτιο;

Σου έχω ξαναδείξει βέβαια αντίστοιχες ιδέες. Δες, ας πούμε το “Κούνια Που Σε Κούναγε”.

via https://www.myscandinavianhome.com/2016/03/a-fabulous-dutch-home-in-old-tannery.html

via https://www.myscandinavianhome.com/2016/03/a-fabulous-dutch-home-in-old-tannery.html

Α, ναι. Ξέρω ότι ζηλεύεις την από κάτω εικόνα. Ξέρω ότι (μάλλον) δεν έχεις τέτοιο σπίτι! Ούτε εγώ. (Αν έχεις inbox me! Χαχα) Αλλά ήθελα να σου δείξω κάτι πραγματικά όμορφο. Μπορείς να βάλεις αιώρα ακόμη και σε μια γωνιά που υπάρχει λίγο κενό. Κυριολεκτικά, γωνιά. Ένας γάντζος στον έναν τοίχο, άλλος στον διπλανό.

via https://www.historiasdecasa.com.br/2018/09/17/o-valor-da-simplicidade-casa-1/#

via https://www.historiasdecasa.com.br/2018/09/17/o-valor-da-simplicidade-casa-1/#

Workaholics στο σπίτι

Για μένα είναι καθημερινότητα χρόνια τώρα η εργασία από το σπίτι και ξέρω πολύ καλά τα καλά και τα κακά αυτής της υπόθεσης. Εσύ όμως, που θα χρειαστείς για λίγο καιρό ένα γραφείο στο σπίτι ή ένα επιπλέον, γιατί υπάρχουν κι άλλα άτομα που χρειάζεται να εργαστούν/διαβάσουν, θες μια απλή ιδέα. Εύκολα υλοποιήσιμη, πολύ οικονομική, να μην πιάνει πολύ χώρο.

Το γραφείο που βλέπεις, μπορεί να είναι φτιαγμένο για ένα κοριτσάκι, αλλά εστίασε στη βασική ιδέα και φέρ’ την στα μέτρα σου. Να σε βοηθήσω;

via webmail1g.orange.fr

via webmail1g.orange.fr

  1. Στην πραγματικότητα χρειάζεσαι ένα ράφι και μια καρέκλα. Φρόντισε το ράφι να έχει τέτοιο βάθος που να χωράει το laptop σου.
  2. Για να το κάνεις ομορφότερο, αλλά και για να ξεχωρίζει οπτικά στο χώρο, μπορείς να το βάψεις, όπως και τον τοίχο σε ένα άλλο χρώμα από το ήδη υπάρχον.
  3. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις περισσότερα στοιχεία, ώστε να δημιουργήσεις ράφια και χώρο για πρακτικά ή διακοσμητικά αντικείμενα.

Αν όλα αυτά περάσουν, μπορείς εύκολα να τα αφαιρέσεις. Αν και νομίζω θα είναι το home work station σου που δεν θα αλλάζεις. 🙂

Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash

Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash

Να σου πω. Πολλές ωραίες ιδέες ανανέωσης στο σπίτι, θα βρεις συγκεντρωμένες εδώ και εδώ .

Είναι όμως πολλά τα posts και οι ιδέες και ποια είμαι εγώ που θα σου πω, τι σου ταιριάζει 😛 Οπότε, αν θες εδώ είναι όλη η λίστα για να διαλέξεις. 

Θα είμαι εδώ, θα κάνω ό,τι μπορώ. Είναι η δική μου προσφορά σε κάθε ενδιαφερόμενο εκεί έξω. Πού και πού, ανεβάζω και στο Instagram τι κάνουμε εμείς και το απολαμβάνουμε. Ρίξε αν θες μια ματιά εδώ και follow αν κάτι σου αρέσει.

Να προσέχεις, να χαμογελάς, να βαριέσαι αν θες, κάνει καλό κι αυτό και να έχεις το νου σου…όλο και κάτι που θα σε ενδιαφέρει θα μοιραστώ με σένα.

Σου στέλνω τα ακίνδυνα φιλιά μου. Σμουτς!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!