Να’ μαι με τα πασχαλινά μου! Παρεάκι…θα στο πω. Όσο ετοίμαζα αυτή την ιδέα και έστηνα και φωτογράφιζα, με έπιασε μια μικρή, τοσοδούλικη μελαγχολία.

Φταίει που αναρωτήθηκα, πόσα χρόνια ακόμη θα ενδιαφέρει τα παιδιά μου να βρουν εκπλήξεις με αυτάκια λαγού, πομ πομ για ουρίτσες και πιρουνάκιια πλαστικά. Θέλω να πω…μεγαλώνουν! Θα αλλάξουν γούστα και εγώ σε ποιο παιδάκι θα τα ετοιμάζω όλα αυτά; Πφφφ…συγκινήθηκα.

Είμαι ευγνώμων που τους έχω δώσει τέτοιες αναμνήσεις με μικρές χειροποίητες δημιουργίες και στρωσίματα τραπεζιών πότε με αγιοβασιλάκια, πότε με ό,τι έχουμε βρει στο σπίτι ή αυγουλάκια πασχαλινά. Τίγκα στην προετοιμασία κάθε φορά εγώ, με κόλλες και χαρτιά και κορδέλες, ενώ τα ασιδέρωτα μπορεί να είναι βουνά. Ψηλά βουνά. 😛 Παρ’ όλα αυτά, το πιστεύεις ότι έχω τύψεις; Νιώθω ότι δεν είναι αρκετά αυτά που έχουμε κατά καιρούς φτιάξει.

Στα λέω όλα αυτά, γιατί σαν γονιός θα με καταλάβεις. Και γιατί θέλω να σου υπενθυμίσω ότι ο χρόνος περνάει. Τώρα φτιάξε λαγούς και πεταλούδες. Τώρα που τους χρειάζονται οι παιδικές ψυχούλες τους. ♥

Άντε, άντε! Ας τα αφήσω αυτά τώρα! 🙂

Πάμε να σου δείξω απλές, δημιουργικές ιδέες, που στο σύνολο φτιάχνουν ένα πολύ γλυκό, χαριτωμένο και ανοιξιάτικο τραπέζι. Κυρίως για μικρά παιδιά, αλλά αν όσοι μαζευτείτε για φαγητό, είστε μεγάλα παιδιά με καρδιά 5χρονου, μην το πολυσκεφτείτε. Σερβιριστείτε άφοβα! 😀

Εμείς, πάνω από το λευκό τραπεζομάντηλο στρώσαμε χαρτί συσκευασίας. Αυτό το μπλε πουά με το λευκό, το βρίσκω ιδανικό για ένα ανοιξιάτικο κάλεσμα.

Τα πιατάκια 

Το κλασικό, βαρετό και παλιακό λευκό πιάτο μιας χρήσης, έγινε λαγός. Όχι ότι πήγε πουθενά. 🙂 Αλλά με ένα συνδυασμό λευκού χαρτονιού και ενός σομόν καρό και λίγη κόλλα σιλικόνης, ώστε να “κάτσει” στο πιάτο, του δώσαμε νέα πνοή και άποψη.

Τα πομ πομ δεν τα κολλήσαμε βέβαια, για ευνόητους λόγους.
easter 3

Τα πιρουνάκια

Θα επαναληφθώ. Τα κλασικά, βαρετά, παλιακά λευκά πιρουνάκια μιας χρήσης, έγιναν μοντερνιά τρελή, χωρίς ταλαιπωρία και πολλά πολλά. Μέσα σε 3” γίνονται eye catchy! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια αυτοκόλλητη χαριτωμένη ταινία.

22.1

Τα ποτηράκια

Θυμάσαι που είχαμε φτιάξει παλιότερα εκτοξευτές κονφετί; Ε, από εκεί εμπνεύστηκα την σημερινή ιδέα.

Δεν θα επαναληφθώ αυτή τη φορά. Είναι άχαρα όμως τα λευκά ποτήρια μιας χρήσης. Με ένα κομμάτι από μπαλόνι, μεταμορφώνονται σε κάτι σύγχρονο και χρωματιστό.

easter 4

Να σου δώσω όμως εδώ κάποια tips.

  1. Ανάλογα με το μέγεθος του ποτηριού ή/και του μπαλονιού, θα χρειαστεί να χωρίσεις το δεύτερο σε 2 ή 3 κομμάτια.
  2. Προτείνω να ψαλιδίζεις τη μυτούλα του μπαλονιού, ώστε να στέκεται τελικά σωστά όρθιο το ποτήρι.

Τα μπαλόνια. Που θυμίζουν αβγουλάκια.

Κι αν δε σου θυμίσουν αβγά, ε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος! 🙂

Τα μπαλόνια ούτως ή άλλως είναι ο πιο απλός κι εύκολος τρόπος να επικοινωνήσεις στον χώρο, ότι εδώ γίνεται γιορτή. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο γιορτινό τριγύρω.

Στο δικό μας τραπέζι, μπήκαν, αφού πρώτα τα διακοσμήσαμε με αυτοκόλλητες ταινίες (washi tapes).

 

Card Collage 4 copyΤο στρώσαμε το τραπέζι!

Είδες πόσο εύκολο μπορεί να γίνει; Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μεράκι. Και καλές ιδέες θα μου πεις, αλλά γι’αυτό είμαι η blogger εδώ βρε! 🙂

6easter table7

Καλό Πάσχα παρεάκι!