Εγώ τα είπα τις προάλλες στο video που ανέβασα στο φουμπου. Φέτος, έχω βάλει στη λίστα με τα απαραίτητα για τα καλοκαιρινά βράδια στο σπίτι, “εξοπλισμό” για cocktails.

Είναι προφανές για όποιον με γνωρίζει, έστω και διαδικτυακά ότι τα προτιμώ στις βραδινές εξόδους μου. Αν δεν πιω cocktail, πίνω κρασάκι.

Και θα μου πεις, ποιος σε περιορίζει να τα συνδυάσεις; Κανείς καλό μου παρεάκι! Υπάρχουν ένα σωρό συνδυασμοί, ιδανικοί για να δροσιστείς και να χαλαρώσεις μόνος, μόνη ή με παρέα.

Δεν ακολούθησα βέβαια, ποτέ τις συμβουλές τύπου “για να διασκεδάσεις, πρέπει να κάνεις λίγο κεφάλι”, τις βρίσκω γελοίες. Σόρυ από τους υποστηρικτές της ρήσης, αλλά το κεφάλι μου ορίζει από μόνο του πότε αρχίζει να απολαμβάνει τη στιγμή, την παρέα, τη μουσική, τη θέα, το χορό. No alcohol assistants allowed or needed 😉

Απλά μου αρέσει τρελά, να νιώθω στον ουρανίσκο μου συνδυασμούς φρούτων, μπαχαρικών, σιροπιών με αλκοολούχες γεύσεις και μυρωδιές. Όταν και όποτε.

Μην ξαφνιαστείς, αν στα νέα μου χόμπι -ποτέ δεν τελειώνουν- προσθέσω τους σοβαρούς πειραματισμούς με μεζούρες και σέικερ, ρούμια και φρούτα, λικέρ και δυόσμο.

Θυμάσαι την ταινία “Γυναίκα από πάνω” με την Πενέλοπε Κρουζ που μαγείρευε με πάθος, σαγήνευε τα πλήθη- ο κ,  ί σ ω ς  ν α  μ η ν  σ α γ η ν έ ψ ω  τ ό σ ο ,  μ η  μ ο υ  τ ο  χ α λ ά ς  pls– απέκτησε μέχρι και δική της τηλεοπτική εκπομπή; Την είχε πολύ πρόσφατα η tv και σκεφτόμουν ότι και πιο ψηλή από την Πενέλοπε είμαι και πιο ίσια μύτη έχω και πιο πολύ πάθος στο κάτω κάτω της γραφής. 😀 Πλάκα κάνω,αν και ισχύει. 😀 LOL

Θέλω να πω, όποτε κάνω κάτι που αγαπώ, βάζω αρκετά “μέρη” πάθους. Κοκτεϊλική γλώσσα, βλέπεις. 😉

Τι σχέση έχει αυτό με το Prosecco Ροδάκινο που ετοίμασα; Ειλικρινά, μάλλον καμία. Χαχαχα. Αλλά τι είναι το blogging ; Ψυχοθεραπεία. Και γιατί είσαι εσύ εδώ κι εγώ επίσης εδώ; Για να κάνουμε παρέα. Να σου λέω τα δικά μου, να σε καλοπιάνω με ωραίες ιδέες, να μου λες κι εσύ τα δικά σου στα σχόλια, οπότε και να ανανεώνουμε τους όρκους μας. Αυτούς που έχει αυτό εδώ μέσα το παρεάκι. Ξαναβάζουμε τη βούλα ρε παιδί μου κάθε φορά που κάτι μοιραζόμαστε. Ότι κάνουμε καλή παρέα και θέλουμε να συνεχίσουμε. 😉

Ήθελα να φτιάξω ένα cocktail με βάση το ρούμι, αλλά κοιτώντας τα ποτά μου, διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει ένα μπουκάλι Prosecco. Το “τσίμπησα” αμέσως, εννοείται. Είχα ροδάκινα στο ψυγείο και αυτό ήταν ένα πολύ καλό σημάδι! Χε χε

Αν ανήκεις σε εκείνους, που κάτι έχει πάρει το αυτί τους για αυτό, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι, να σε κατατοπίσω πολύ περιεκτικά. Είναι κρασί με ρίζες ιταλικές. Αφρώδες, ελαφρύ, με αρώματα δροσερών φρούτων. Τρελά φημισμένο πια, ταιριάζει με κάποιες κατηγορίες φαγητού ή γλυκού, με σεβασμό πάντα στον ελαφρύ, αρωματικό, χαρακτήρα του.

Οι αναλογίες και τα υλικά που χρησιμοποίησα, μου ταίριαξαν, γιατί το κρασί αν και ελαφρύ διατηρεί έντονα τη γεύση του, ενώ παράλληλα γεμίζει το στόμα μου με τον πουρέ από ροδάκινο. Εντελώς καλοκαιρινή και φρουτένια εμπειρία δηλαδή.

Συγκέντρωσέ τα:

3 κούπες κατεψυγμένο και τεμαχισμένο σε κύβους ροδάκινο

3 κούπες Prosecco

1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κούπα παγάκια

prosecco_peach

Πώς θα το ετοιμάσεις:

Ανέμιξε στο μπλέντερ τα ροδάκινα, τα παγάκια και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Πρόσθεσε στο τέλος το Prosecco και ανακάτεψε πάλι.

Σέρβιρε το πιο φίνο κέρασμα!

Να σου πω, ότι ανάλογα με το πόσο πολύ θα καταψύξεις τα ροδάκινα, το prosecco cocktail σου, μπορεί να γίνει έως εντελώς γρανίτα. Εμένα μου αρέσει αρκετά παγωμένο, περισσότερο από αυτό των φωτογραφιών, αλλά θέλω να μην παιδεύομαι μέχρι να λιώσει. Προσάρμοσέ το λοιπόν στα γούστα σου και στη διάθεση της στιγμής. Η ποσότητα αυτή γέμισε 3 από τα ποτήρια που βλέπεις.

Νομίζω θα σου αρέσει πολύ! Άντε, τι περιμένεις; Φτιάξ’το! 🙂

prosecco ροδακινο 3

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!