😀 Κοπιάστε, θα φτιάξουμε και για σένα!

Η Δωροθέα που λες, είχε μείνει σπίτι, πονούσε η κοιλίτσα. Αλλά μάλλον όχι και τόσο. Αφού δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες τελικά, καταλήξαμε να ζωγραφίζουμε και να κάνουμε κατασκευές.

Πιο πριν με είχε “διακόψει”, ενώ χάζευα Pinterest και blogs. Βασικά η τσιρίδα της μου πάγωσε το αίμα. 😛 Ξετρελάθηκε που είδε κάτι παστέλ “τηγανητά” αυγά, κατάλαβες τι πάθαμε;

Δε γινόταν να μην φτιάχναμε κάτι κι εμείς!

Στο μεταξύ πλησίαζε Πάσχα και είχε πλάκα να ετοιμάσουμε κάτι στο σπίτι που είναι αυγό, είναι ανοιξιάτικο στην όψη, αλλά ξεφεύγει από το κλασικό πασχαλινό. Εμείς φέτος, αποφασίσαμε να έχουμε και τηγανητά μεταξύ άλλων. Αμέ!

Έλα μου όμως, που πάντα πετάγεται και μια ιδέα παραπάνω στο μυαλό μου. Τα  fortune cookies σκέφτηκα κατευθείαν. Θα μου πεις, τι συνειρμός ήταν αυτός;! Έχω όμως τρελή αδυναμία στα κρυφά μηνύματα, που κρύβουν τα κινέζικα μπισκοτάκια και δεν είναι η πρώτη φορά που έφτιαξα κάτι σχετικό.

Υιοθέτησε την ιδέα, για παιχνίδι ρόλων με τα παιδιά. Πρώτα μαγειρέψτε και μετά στρώστε το υποτιθέμενο τραπέζι, για να…φάτε πράσινα, ροζ, γαλάζια, μωβ αυγά. Μόνο προσοχή! Μην καταπιείτε και το μήνυμα καλής τύχης που κρύβεται κάτω από τον χρωματιστό κρόκο! 🙂

Τα υλικά:

μπαλάκια πινγκ πονγκ (σου έχω παρακάτω και εναλλακτική πρόταση)

κοπίδι

λευκό γλασέ χαρτί

ψαλίδι

χρώματα

πινέλο

diy_tyxera pasxalina avga 1

Βήμα βήμα:

  1. Πολύ προσεκτικά και με ένα καλό κοπίδι, κόψε στα δύο κάθε μπαλάκι. Προσπάθησε να ξεκινήσεις ανοίγοντας μια σχισμή αρχικά με τη μύτη του κοπιδιού. Σιγά σιγά προχώρα και δεν πειράζει αν δεν βγουν και ολόισια τα μισά, οκ; 😉
  2. Βάψε κάθε μισό μπαλάκι με το χρώμα της επιλογής σου. Ή καλύτερα δώσε αυτή τη χαρά στο παιδάκι σου. Αφήστε να στεγνώσουν. Εμείς είμασταν βιαστικές και τα βγάλαμε στον ήλιο για γρηγορότερο αποτέλεσμα.
  3. Κόψτε κομμάτια από το λευκό γλασέ χαρτί, σε σχήμα ασπραδιού που άπλωσε στο τηγάνι 😀 Αν και αυτό το βήμα το αφήσεις σε παιδικά χεράκια, σχεδίασε με μολύβι το σχήμα, για να βοηθηθεί.
  4. Κόψε μικρές λωρίδες χαρτιού και γράψε το μήνυμα που θα βρει ο τυχερός όταν σηκώσει τον…κρόκο!
  5. Τοποθέτησε πάνω σε κάθε ασπράδι το χαρτάκι τυλιγμένο και κάτι μικρούλι και πασχαλινό και τοποθέτησε απλά από πάνω τον χρωματιστό σου κρόκο.

diy_tyxera pasxalina avga 2

Πλάκα δεν έχει;diy_tyxera pasxalina avga 3

diy_tyxera pasxalina avga 4

diy_tyxera pasxalina avga 5

Όταν το μεσημέρι επέστρεψε ο Στέφανος από το σχολείο, η αδερφούλα του με τις γνωστές τσιρίδες ενθουσιασμού του έλεγε πώς φτιάξαμε τα αυγά και τι τέλεια που ήταν και καμάρωνε που μόνη της τα έκανε όλα!!!! Έτσι είπε 🙂
diy_tyxera pasxalina avga 6

Τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ τα βρίσκεις εύκολα σε καταστήματα με αθλητικά είδη και είναι πολύ οικονομικά. Αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο, δεν τα θες, αντικατεστησέ τα με τσόφλια λευκών αυγών. Σιγά μη μας χαλάσει το παιχνίδι και η ιδέα, επειδή δεν έχουμε μπαλάκια. 😉 Σημασία έχει η διασκέδαση, η έκπληξη, η μικρή δημιουργία από το τίποτα!
diy_tyxera pasxalina avga 7

Τα φωτογράφιζα συνέχεια! Χα χα… τι πλάκα! diy_tyxera pasxalina avga 8

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!♥

Η συνταγή αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο μαμαδοblog του Δέλταmoms.