Καλό μήνα παρεάκι! Ήρθε, ήρθε, ήρθε λέμε ο πιο αγαπημένος μου μήνας. Τόσο που δεν μου αρκεί το “αγαπημένος”, αλλά δίνω έμφαση με το “ο πιο αγαπημένος”… χε χε!

Πιθανότατα να έφτιαξες πρωτομαγιάτικο στεφάνι, πιθανότατα και όχι. Αν είσαι αντιδραστικό στοιχείο σαν εμένα ή αν απλά βρέθηκες στην παραλία για το πρώτο μπάνιο της σεζόν (σαν εμένα πάλι), τότε στεφάνι γιοκ! 🙂 Έχω ένα to do που μου ακούγεται καλή ιδέα για μια λουλουδάτη ανοιξιάτικη νότα στο σπίτι, αλλά αν όντως προχωρήσει και γίνει i did it και πετύχει κιόλας, θα επανέλθω με αποδείξεις και στοιχεία. Προς το παρόν, σου έχω μια σούπερ ντούπερ διακοσμητική πρόταση, που τουλάχιστον εμένα μου έχει πάρει το μυαλό. Με τέτοια απλά πράγματα χαίρομαι! 🙂

Πριν λίγο καιρό που λες, επισκέφθηκα ένα κατάστημα, όπου στο τμήμα με τα είδη σπιτιού είδα κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν ένα προϊόν αποθήκευσης που θύμιζε έντονα τη σακούλα του μανάβη. Δεν το αγόρασα, μου φάνηκε ακριβούτσικο, αλλά το ερωτεύτηκα! Ψέματα να πω; 🙂

Ο μισός εαυτός μου έλεγε “Έλα, αγόρασέ το! Μια ζωή την έχουμε, yolo μάνα!” 😀 Ο άλλος μισός εαυτός μου όμως, εξυπνότερος και σοφότερος, μου είπε “Έλα τώρα! Αν αυτό εδώ το προϊόν το έβλεπες λίγο πειραγμένο στα χρώματα, πρόσθετες και καμιά τσαχπινιά ακόμη, δε θα το προτιμούσες; Ε, ε; Και μάλιστα χωρίς έξοδα;”. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιον εαυτό άκουσα.

Όταν πήγα ξανά στον μανάβη μου, ήξερα ότι δε θα πετούσα τις χάρτινες σακούλες του!

Βέβαια, δε φανταζόμουν μέχρι να δω στολισμένες τις ανανεωμένες χαρτοσακούλες, πόση ιδιαίτερη ομορφιά θα πρόσθεταν στο χώρο μου!

Για να καταλάβεις, όταν διακόσμησα την τραπεζαρία μου με αυτές, για κανά δυο μέρες κάθε φορά που περνούσα παραμιλούσα. “Κοίτα, πώς αναβάθμισε το χώρο κάτι τόσο απλό!”.

Είναι που ταιριάζει απόλυτα και στο motto μου, το “Πάρε το τίποτα και κάν’το κάτι!”.

Θες να δοκιμάσεις κι εσύ να τα φτιάξεις ; Είναι υπέροχη ανοιξιάτικη διακοσμητική ανανέωση!

Τι θα χρειαστείς:

Χαρτοσακούλες του μανάβη

Χρώματα σε σπρέι

Προαιρετικά λευκό μαρκαδόρο (στα βιβλιοπωλεία θα βρεις)

Λουλούδια ή γλαστράκια

diy_xartini sakoula manavi 1

Πώς να:

  1. Σε ένα κατά προτίμηση ανοιχτό χώρο άπλωσε εφημερίδες ή χαρτόνι, ώστε να μη λερωθεί με το χρώμα. Πάρε την πρώτη χαρτοσακούλα, άνοιξέ την και στο εσωτερικό της τοποθέτησε κάτι βαρύ. Εγώ έβαλα βότσαλο. Έτσι μπορούσα να την έχω όρθια και σταθερή σε ένα σημείο.
  2. Ανακίνησε το δοχείο του χρώματος και ψέκασε όλη την εξωτερική επιφάνεια της σακούλας. Φυσικά, μπορείς να “παίξεις” με το πόσο έντονη θες να είναι η κάλυψη. Εγώ για παράδειγμα στην μπλε σακούλα, τα πλαϊνά τα άφησα σχεδόν ακάλυπτα από χρώμα. Άφησε να στεγνώσει. Συνεχίζεις αντίστοιχα με όσες σακούλες θες να βάψεις. Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνεις με χρώμα.
  3. Αφού τελειώσεις με το χρώμα, αφαίρεσε το βότσαλο, κλείσε τη σακούλα. Αν έχεις αποφασίσει, ότι θες να γράψεις ένα κείμενο ή να σχεδιάσεις πάνω σε μία ή παραπάνω σακούλες, τώρα είναι η στιγμή να το κάνεις. Ο λευκός μαρκαδόρος κάνει ωραία αντίθεση σε χρώματα σαν τα δικά μου, γι’ αυτό και στον προτείνω. Πριν γράψεις οτιδήποτε, υπολόγισε περίπου το ύψος που θα έχει όταν διπλωθεί στο πάνω μέρος, οπότε να πέσει το κείμενο σε καλό σημείο.
  4. Με προσεκτικές κινήσεις και ξεκινώντας από τη μία πλαϊνή γωνία της σακούλας, ξεκίνα να διπλώνεις. Ακόμη κι αν λίγο σου σκιστεί, μην απογοητευτείς, θα καλυφθεί στο επόμενο τύλιγμα.

diy_xartini sakoula manavi 2

Τοποθέτησε τα λουλούδια σε απλά βάζα ή ακόμη και ποτήρια και όπως είναι μέσα στο νέα σου χάρτινα, χρωματιστά, τσαχπίνικα, ξεχωριστά κασπό!

Μα, κοίτα πόσο χαριτωμένα είναι!

diy_xartini sakoula manavi 3

Να σου δώσω ένα τελευταίο tip; Αν σε ενοχλεί η τυπωμένη επωνυμία του μανάβη, πριν ξεκινήσεις να βάφεις, κάνε το εσωτερικό μέρος της σακούλας, εξωτερικό.

diy_xartini sakoula manavi 4

Μα, γίνεται να μην σου πάρουν το μυαλό; Νομίζω οι φωτογραφίες αδικούν τα αγαπημένα μου ιδιαίτερα κασπό! ♥

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! 

 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη μαμαδοblog τουΔΕΛΤΑmoms.Εδώ, μπορείς να δεις όλα τα παλαιότερα ΔΕΛΤΑmoms άρθρα μου.