Κι έχω μια δίψα! Μα TEA δίψα! 😉

Παρεάκι, πώς τα πας με την αφόρητη ζέστη; Αφόρητα να φανταστώ;

Τις προάλλες, πήγα με την αγαπημένη μου φίλη και τα παιδιά παραλία μεριά για φαγητό, γέλια και χαλαρουίτα. Εκεί λοιπόν ήπια ένα παγωμένο τσάι θεϊκό! Αφού απορώ, αν ήταν πραγματικά τόσο φανταστικό όσο το έχω στο μυαλό μου ή αν ήταν η διάθεση της στιγμής και ένα απλό, αλλά αληθινά δροσερό, γευστικό τσάι και μέχρι εκεί.

ma TEA dipsa image

Anyway, σημασία έχει ότι αυτό το ποτήρι με ενέπνευσε! Ξεκίνησε από τη σκέψη ότι, κρίμα που δεν υπάρχει τσάι σε σκόνη με ανανά-αυτό που έπινα είχε και ανανά μέσα- και εξελίχθηκε στο

“Γιατί ποτέ μου δεν έχω αποπειραθεί, να φτιάξω μόνη μου παγωμένο τσάι με ό,τι γεύση θέλω εγώ και μόνο εγώ; Οέο;”

 Τη φαντάζεσαι τη συνέχεια. Έκανα τον πρώτο πειραματισμό και πίνοντας το πρώτο ποτήρι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου την αληθινά απλή συνταγή. Ε, κάπου ανάμεσα στα επόμενα ποτήρια έκανα τη φωτογράφιση και πίνοντας παγωμένο τσάι ξεκίνησε και αυτή εδώ η ανάρτηση. 🙂

Συγκέντρωσέ τα:

4 φλ. νερό

7 φακελάκια μαύρο τσάι

2 φλ. χυμό ανανά- καρύδα (έβαλα του εμπορίου)

1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

φρέσκος ψιλοκομμένος ανανάς

1/2 φλ. χυμό λεμονιού

homemade iced tea

Ετοίμασέ το:

1. Βράζεις το νερό.

2. Βάζεις τα φακελάκια τσαγιού για 3′-5′ ως συνήθως.

homemade pagwmeno tsai

3. Αφαιρείς τα φακελάκια και προσθέτεις στο τσάι όλα τα υλικά, εκτός από τον φρέσκο ψιλοκομμένο ανανά. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

4. Βάζεις την κανάτα με το τσάι στο ψυγείο. Καλό είναι να την αφήσεις κάποιες ώρες στο ψυγείο, πριν πιεις το πρώτο ποτήρι. Έτσι, θα έχουν αναμιχθεί οι γεύσεις και τα αρώματα. Άρα, μεγαλύτερη η απόλαυση.

iced tea with pineapple lemon coconut

5. Στο σερβίρισμα προσθέτεις τα κομματάκια ανανά και φυσικά πάγο! (Μην κοιτάς που κάποια τον ξέχασε στο ποτήρι της φωτογράφισης…χιχιχι).

Η ποσότητα αυτή σερβίρει περίπου 5 ποτήρια.

spitiko pagwmeno tsai_anana karyda lemoni

Tips: 

1. Στη ζάχαρη λέω 1 ή 2 κ.σ. διότι ο καθένας  θέλει διαφορετική αίσθηση γλύκας. Ειδικά αν ο χυμός που θα χρησιμοποιήσεις είναι εμπορίου, προτείνω να πειραματιστείς αρχικά με την 1 κουταλιά. Ακριβώς επειδή οι έτοιμοι χυμοί, έχουν ήδη ζάχαρη.

2. Αν δε βαριέσαι, ετοίμασε φρέσκο χυμό αντί για τον έτοιμο.

Πρέπει να σου πω, ότι πραγματικά απορώ ακόμη, γιατί τόσα χρόνια δεν έφτιαχνα σπιτικό παγωμένο τσάι. Θέλω να σε πείσω να φτιάξεις κι εσύ, να απορούμε παρέα. 🙂

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με πράσινο τσάι. Όπως εννοείται ότι θα πειραματιστώ με συνδυασμούς και φρέσκους χυμούς. Εσύ μέχρι σήμερα προτιμάς έτοιμο το τσάι σου ή σπιτικό;

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! 

Υ.Γ. Κι όταν θα πίνεις το πρώτο ποτήρι, ταίριαξέ το με μια άκρως καλοκαιρινή, εμπνευστική ανάρτηση γεμάτη φωτογραφικές ιδέες για το άλμπουμ των διακοπών σου.