Τούρτα για πρωινό φτιάχνεις; Δε φτιάχνεις.

Τούρτα για πρωινό τρως; Δεν τρως.

Μέχρι χθες. Γιατί τώρα μπορείς άνετα, σου δίνω το ελεύθερο, να κατηγορήσεις εμένα στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο σου και να τα κάνεις και τα δυο. Είμαι μεγαλόψυχη. 😛

Ενώ στο σπίτι είχα Σαββατιάτικα μπόλικες δουλειές και φαγητό να μαγειρέψω, με είχε πιάσει να φτιάξω κάτι με τα πρώτα κεράσια που αγόρασα για φέτος. Ήταν και νόστιμα τα άτιμα!

Τα φρούτα τα αγαπώ και κυρίως τα καλοκαιρινά τα περιμένω πώς και πώς. Αλλά τα κεράσια είναι μεγάλος έρωτας!

Τα βρήκα στη λαϊκή την ώρα που πήγαινα τον γιο μου στο σχολείο και γύρισα στο σπίτι ανυπόμονη. Μαζί με τον πρωινό καφέ, εγώ έτρωγα κεράσια! Και ενημέρωνα τον κόσμο στα social media, μη τυχόν και κανείς είχε καούρες πρωινιάτικα, πώς να πίνω τον καφέ μου! Ασυνόδευτο ή με συνοδεία. 🙂

instagram_cherries

 

Είμαστε Σάββατο λοιπόν, εκεί κοντά στο μεσημεριανό και έχω λυσσάξει να φτιάξω κάτι με κεράσια.

Αλλά να είναι γρήγορο.

Αλλά να μην αλλοιώνει εντελώς την υφή του κερασιού. Γιατί για παράδειγμα οι κερασόπιτες, τα κλαφουτί και όλα τα σχετικά, που μου αρέσουν κι αυτά, αλλάζουν τόσο πολύ το κεράσι. Τελικά συνήθως το ψιλομετανιώνω που τα έψησα.

Το παίδευα από δω, το παίδευα από κει. Αποφασίζω (νόμιζα) κάποια στιγμή, να φτιάξω ρολάκια του τοστ με κεράσια όμως στη γέμιση. Τα θυμάσαι, ε; Είναι στις αναρτήσεις του ShareYourLikes που δίπλα στον τίτλο, έχω νοερά και τη λέξη «θραύση». Την είχαν όλοι λατρέψει αυτή τη συνταγή!

tourta pyrgos me kerasia kai pswmi tost_Collage

Συγκεντρώνω τα υλικά, αλλά ακόμη με «έτρωγε» κάτι. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι και το έλεγα φωναχτά. «Θα δημιουργήσω κάτι νόστιμο» έλεγα και ξανάλεγα μέχρι να καταλήξω. Και κατέληξα!

Αντί για ρολάκια, θα έφτιαχνα ένα πύργο με στρώσεις από ψωμάκια του τοστ και τη κρεμώδη γέμιση με τα κεράσια. Σαν να είχαμε μια… γυμνή τούρτα (γυμνή από τα naked cakes που κατακλύζουν το internet. Γκούγκλαρέ το.) Έτοιμη σε 10′. Το είπα αυτό; Δεν το είπα! Σε 10′!

Τούρτα Πύργος Με Κεράσια Και Ψωμί Του Τοστ

prwino san tourta_me kerasia kai pswmi tost

Μάζεψέ τα στον πάγκο:

5 φέτες του τοστ

200γρ. κεράσια

λίγες φράουλες

1 συσκευασία 200γρ. τυρί κρέμα

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη άχνη

μίγμα ζάχαρης-κανέλας

βούτυρο

λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας

 

Πώς θα τη φτιάξεις:

1. Αφαιρείς με ένα μαχαίρι την κόρα από κάθε ψωμάκι (εκτός αν έχεις ήδη ψωμί χωρίς κόρα)

2. Με έναν πλάστη ανοίγεις κάθε φέτα ψωμιού, σαν να ήταν ζύμη. (Τα είχαμε πει κι εδώ)

3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζεις λίγο βούτυρο και ψήνεις τις φέτες του τοστ σε μέτρια φωτιά. Θέλει 2′ κάθε πλευρά και δε φεύγεις από πάνω, αρπάζουν εύκολα. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμη βούτυρο.

4. Απευθείας μόλις τις βγάλεις, τις περνάς από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας και αφήνεις στην άκρη σε ένα πιάτο.

5. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτεις ξανά λίγο βούτυρο και ρίχνεις τα κεράσια (από τα οποία έχεις πρώτα αφαιρέσει τα κουκούτσια) και τις φράουλες, κομμένες στα 2 ή 4.

 

tourta me kerasia kai pswmi tou tost_2

 

6. Ανακατεύεις για λίγο και συνεχίζεις με την προσθήκη ζάχαρης-κανέλας. Εγώ έριξα με το μάτι, φαντάζομαι ότι ήταν κάτι ανάμεσα σε 1-2 κουταλιές σούπας η ποσότητα. Ανακατεύεις να πάει παντού.

7. Τελευταίο υλικό είναι το τυρί κρέμα. Πριν το βάλεις στο υπόλοιπο μίγμα, το έχεις ανακατέψει με τη ζάχαρη άχνη. Από τη στιγμή που θα μπει στο σκεύος, χρειάζονται μόνο 3′-4′.

 

kerasia_pswmi tou tost_glyko_tourta_prwino

 

8. Τώρα ξεκινάς το στήσιμο της τούρτας.

Τοποθετείς την πρώτα φέτα ψωμιού για βάση και πάνω της αραδιάζεις λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας.

Με το κουτάλι παίρνεις λίγο από την ποσότητα της κρέμας με τα φρούτα και την απλώνεις από πάνω.

Συνεχίζεις με τη 2η φέτα του τοστ, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία, μέχρι και το 5ο ψωμάκι.

tourta me pswmi tost kai kerasia

 

Αν θες, γαρνίρεις την κορυφή με 2 φρέσκα κεράσια και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, που δίπλα το είχα κι εγώ και το ξέχασα από την ανυπομονησία μου. 🙂

tourta prwinou_epidorpio_kerasia_pswmi tost

 

Αυτό είδα από πάνω του όπως ήμουν και μαζί με τη μυρωδιά, δεν κρατήθηκα…

tourta prwinou_kerasia kai pswmi tost

…έκλεψα λίίίγο! Αλλά oops! Με τσάκωσαν! Έχω ένοχο ύφος. 🙂

tourta me kerasia kai pswmi tost

 

Για να καλοπιάσω τον φωτογράφο, του έκανα γελάκια και του πρότεινα όλο γλύκα να το μοιραστούμε.

Bubble photo

Αλλά μας πήραν χαμπάρι πάνω στις διαπραγματεύσεις ο Στέφανος κι η Δωροθέα και δώσ’του φασαρία! Εντάξειιιιι….θα φάμε όλοι μαζί. 😛

bubble photo 2

Μια τελευταία λήψη πριν τις πιρουνιές! Say…cherry cheeeese!

san tourta gia prwino_glyko

Η αλήθεια είναι ότι ούτως ή άλλως δεν τρώγεται από ένα άτομο αυτό το γλυκό. Ή έτσι νομίζω εγώ. Μια χαρά είναι η ποσότητα για 2-4 άτομα.

Είναι ιδιαίτερη πρόταση για πρωινό, αλλά έτσι κι αλλιώς, ένα γρήγορο γλύκισμα όλες τις ώρες της μέρας. Ή για βούτες με καλούς φίλους, όταν σας πιάσει μια λιγούρα βρε παιδί μου. 😉

san tourta_kerasia_fraoules_glyko

 

Κυριακή σήμερα… μωρέ τι λες να φάτε σπίτι για γλυκό; Πριν ή μετά τις βόλτες. 😉

prwino san tourta_me kerasia kai pswmi tost

 

Καλή, υπέροχη Κυριακή και ακόμη καλύτερη βδομάδα να έχεις! Με την απαραίτητη νεραϊδόσκονη, μυστική συνταγή του ShareYourLikes,συσκευασμένη σε ένα εργαστήριο με τόνους έμπνευσης και πούδρα αγάπης 😉 😉 ♥

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+