Όχι, πες! Έχεις φάει burger που αντί για ψωμάκι πάνω κάτω, έχει ντομάτα;

Εμείς φάγαμε σπίτι μας του Ευαγγελισμού. Το κλασικό πιάτο του μπακαλιάρου με τη σκορδαλιά, το εκμοντερνίσαμε, το κάναμε κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά (συνταγές του αγαπημένου μου Άκη) και μετά είπαμε να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα.

Έγινε ένα ζουμερό, γευστικότατο burger!

 

 

Εντάξει, δε λέω… δε θα το φας με τα χέρια μάλλον. Έχει μια δυσκολία. 🙂

Αλλά είναι εντυπωσιακό στο σερβίρισμα, προσθέτει γεύση ο συνδυασμός των υλικών, χρώμα και έμπνευση. Επιπλέον, τα παιδιά «τσιμπάνε» με τη λέξη burger και τρώνε κανά λαχανικό παραπάνω σε μια τέτοια εκδοχή.

Για να το φτιάξεις, αρκεί να ακολουθήσεις δύο απλά βήματα.

burger me ntomata panw katw anti pswmiou

1. Κόψε τη ντομάτα οριζόντια στη μέση και άδειασε την ψίχα από το εσωτερικό της. Αλατοπιπέρωσε.

2. Σε ένα τηγάνι που θα έχεις ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο, ψήσε τη ντομάτα σε μέτρια φωτιά για 2′ κάθε πλευρά. Ίσα να μαλακώσει.

Μετά ξεκινά η σύνθεση του πιάτου.

Στο δικό μας burger, είχε:

  • ντομάτα για βάση φυσικά
  • ελάχιστη σκορδαλιά στα άδεια από ψίχα σημεία της ντομάτας
  • ένα κομμάτι μαρούλι
  • το μπιφτέκι μπακαλιάρου
  • σκορδαλιά μια κουταλιά
  • φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και ολοκληρώθηκε με
  • το πάνω μέρος της ψητής ντομάτας

Για να σταθεροποιηθεί το burger χωρίς κίνδυνο διάλυσης, τοποθέτησα κάθετα ένα ξυλάκι για σουβλάκια.

Σέρβιρα με τηγανητές πατάτες και τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία! 🙂 Νόστιμη και ιδιαίτερη!

Α! Η σκορδαλιά ήταν ελαφριά σε γεύση, οπότε δεν καπέλωσε το σκόρδο τα υπόλοιπα συστατικά. 😉

burger ntomatas_idea gia trapezi me filous

Συνταγή για το συγκεκριμένο μπιφτέκι μπακαλιάρου και τη σκορδαλιά, δε σου δίνω, διότι ακολούθησα πιστά τις σχετικές συνταγές του Άκη. Σε παραπέμπω εκεί λοιπόν. 🙂 Εκτός αν θες, μια συνταγή για κάτι νόστιμα μεσογειακά κεφτεδάκια με ελιά και φέτα που έχω μοιραστεί μαζί σου παλαιότερα.

Θέλω όμως να σε προτρέψω να πειραματιστείς, να σερβίρεις αλλιώτικα ένα τόσο απλό πιάτο όπως είναι ένα μπιφτέκι. Είναι ένας εφευρετικός τρόπος να κάνεις ένα καθημερινό πιάτο, μια gourmet εμπειρία. Χωρίς κούραση, χωρίς ιδιαίτερες πρώτες ύλες.

Ειδικά τώρα που είναι περίοδος νηστείας, ένα έξτρα ενδιαφέρον στα φαγητά, θέλουμε να υπάρχει. 😉

Φτιάξε λοιπόν το νηστίσιμο ή όχι μπιφτέκι σου, ένα ντιπ που σου αρέσει και δημιούργησε έξυπνα στην κουζίνα σου!

Κι αν το καλοκαιράκι, φωνάξεις φίλους στο σπίτι για barbeque, σκέψου τι εντύπωση θα τους κάνει ένα τέτοιο σερβίρισμα!

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!

 

Share Your Likes OnEmail to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter