Πού σε πετυχαίνω παρεάκι; Διακοπεύεις σε όμορφα νησιά,τροχοtripάρεις σε δρόμους και ανακαλύπτεις ομορφιές, ή ξεκουράζεσαι πίσω από τοίχους και έξω σε αυλές που γνωρίζεις καλά, χρόνια τώρα; Δωμάτια με μαζεμένες αναμνήσεις από αμέτρητα καλοκαίρια;

Η δική μου Αυγουστιάτικη ιστορία ξεκίνησε πανέμορφα στην αληθινά ακαταμάχητη Σκιάθο. Πρώτη μου φορά βρέθηκα στο νησί και γενικότερα αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τις Σποράδες. Κλείδωσε η καρδιά μου στις πολλές και πάντα απίθανες αμμουδιές, στο ατελείωτο πράσινο και τα καθαρά νερά.

skiathos

Έχω τόσα να σου πω, αλλά κυρίως να σου δείξω! Η ομορφιά του νησιού με έκανε σε 5 μέρες να έχω συγκεντρώσει περίπου 2.000 φωτογραφίες! Φωτοντελίριο κανονικό!!

just the 3 of us

Δεν ξέρω ακόμη από πού να το πιάσω και τι να αφήσω. Μέχρι να το επεξεργαστώ και να καταλήξω, ανεβάζω τοπία, λεπτομέρειες και εμπειρίες στο instagram.

Προς το παρόν, ήρθα με τις 3 αγάπες μου στη διακοποβάση μας, στο Ναύπλιο! 🙂 Το οποίο το είδα αλλιώτικο μετά από την αλλαγή παραστάσεων. Ε,ρε κάτι κλικς σε κάμερες που θα αναστενάξουν πάλι! 🙂

Που ξεκίνησαν δηλαδή…να, για παράδειγμα ποτέ ξανά δεν έχω φωτογραφηθεί με τα φρεσκοκομμένα σύκα από την αυλή μας.

syka2

 

Αλλά φέτος, με έπιασε μια αγάπη για κάθε τι στο σπίτι, στη γειτονιά, μέσα στην παλιά πόλη και παντού!

Χθες το απόγευμα μετά τη θαλασσίτσα ανάψαμε τη φωτιά, για να ψήσουμε ζουμερές μπριζόλες από τα γύρω μέρη, συνοδεία με φετούλα Ναυπλιώτικη και τηγανητές πατατούλες από το χωριό. Είκοσι κιλά είχαν πάρει τα πεθερικά μου! Ήρθαμε σπίτι και είχαν αφήσει μπόλικες για καλωσόρισμα. 😉 Μέχρι και το λεμονάκι από τη λεμονιά μας το κόψαμε!

karvouna

fagito

Με ξεσήκωσε η themouli (aka Θέμις Καρδιόλακα) με τις αναλυτικές περιγραφές της σε όλα τα υπέροχα που γεύεται και μου έδωσε ιδέα!

Αφορμή ένα δικό της πρωινό με σύκα και οι Ναξιώτικες -αυτές τις μέρες- γεύσεις που εκτιμά και τιμά το κορίτσι 🙂

Ε, το αποφάσισα! Φέτος, το υποχρεωτικό μαγείρεμα των διακοπών θα γίνει εμπειρία στην οικογένειά μας!

syka sygkomidi

Ό,τι φτιάχνω , στο μέτρο του δυνατού, θα αποτελείται από πρώτες ύλες τοπικού χαρακτήρα. Ούτως ή άλλως έχουμε ένα σωρό πράγματα. Απλά τώρα θα το κυνηγάμε το θέμα. Τι εννοώ; Ακόμη και τη μακαρονάδα μας θα την φτιάξουμε με παραδοσιακά τοπικά ζυμαρικά και όχι αυτά του σούπερ μάρκετ. Γιατί δηλαδή πάω και τα αγοράζω όταν φεύγω για Αθήνα και δεν τα αξιοποιώ όταν βρίσκομαι στην εξοχή;

Κάπως έτσι, η αγγαρεία θα γίνει εμπειρία σε αυτές τις διακοπές! Με απλά λόγια, με λίγη έμπνευση (thanks Θέμιδα), παίρνω το τίποτα και το κάνω κάτι!

Σπασμένα κρακεράκια, φρεσκοκομμένα σύκα, γραβιέρα Ναυπλίου και μέλι από το χωριό. Η αφορμή που λέγαμε νωρίτερα, έγινε αντιγραφή και δεν το μετανιώσαμε καθόλου!

Ξέρεις τι απόλαυση είναι να ψήνει το αμόρε κι εσύ να τρως πρώτη εκεί δίπλα; 😛

syka me graviera kai meli

Πες μου τελικά. Εσύ πού βρίσκεσαι και πώς κυλούν οι μέρες σου;

Σε φιλώ μέχρι να επανέλθω με περισσότερα. 😉

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter