Αν και το αστείο είναι ότι γράφω κι έξω βρέχει λιγουλάκι, εννοείται ότι αυτή είναι η εποχή που οι βεράντες και τα μπαλκόνια οργανώνονται για να μας υποδεχτούν για τουλάχιστον 3-4 μήνες.

Το συχνότερο σχόλιο που ακούω από γνωστές και φίλες είναι ότι δε διαθέτουν το χώρο που θα ήθελαν στο μπαλκόνι τους. Καλό μήκος- κακό πλάτος, καλό πλάτος -μέτριο μήκος…ένα συνεχόμενο μπαλκόνι, 3 και 4 αρκετά μικρά μπαλκόνια. Ψυχραιμία!

Όπως λέει ένα ρητό, μπορεί να μην έχουμε ό,τι θέλουμε, αλλά μπορούμε να θέλουμε ό,τι έχουμε 😉 Sounds better!

Μικρές πινελιές, μεγάλες ιδέες! Αυτό είναι το σημείο στο οποίο εστιάζουμε σήμερα, για να βρούμε τα τρικ και τα στοιχεία που θα μεγαλουργήσουν σε ελάχιστα τετραγωνικά χώρου.

via hometrendesign.com

via hometrendesign.com

Σκέψου….πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος; Συγκεντρώσεις με φίλους και την οικογένεια ή λίγο πιο μοναχικά έξω από την κρεβατοκάμαρα;

Υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι; Σε αυτή την περίπτωση, απέφυγε ό,τι αποτελεί πειρασμό για σκαρφάλωμα.

 

via flickr.com/photos/55397648@N00/7942161924/

via flickr.com/photos/55397648@N00/7942161924/

Οι αιώρες αποτελούν αγαπημένο απωθημένο για πολλούς. Μπορεί να έχει φτιαχτεί για κήπους, λατρεύεται όμως ως κάτι ιερό, όταν μπαίνει σε αστικά μπαλκόνια.

Μου αρέσει η gypsy αισθητική, τα έντονα χρώματα σε αιώρα και λοιπά υφάσματα, η ήσυχη παρουσία ενός σκαμπό από καλάμια που γίνεται το coffee table του χώρου.

via freshome.com

via freshome.com

Δεν νομίζω να έχεις σοφίτα 🙂 Αν έχεις μια τέτοια, στείλε μου τη διεύθυνσή σου να φέρω κάτι να τσιμπήσουμε 😛 Θα σου κάνω παρέα until September ends 😀

Ο λόγος που σου δείχνω αυτή τη φωτογραφία έμπνευσης, είναι το στοιχείο που λέει… Φτιάξε περιμετρικά του μπαλκονιού, ακόμη κι αν έχει ένα πολύ περίεργο σχήμα, πάγκους.

Με καπάκι για να χρησιμοποιηθούν και ως αποθηκευτικοί χώροι ή απλοί ως καθίσματα. Προσφέρουν ευελιξία, αφού δέχονται μαξιλάρια, ροφήματα και φαγητό, γλάστρες και γλαστράκια, βιβλία και φαναράκια. Ευελιξία=λατρεία!

via ikea.com

via ikea.com

Όταν τα έπιπλα είναι εντελώς απλά, πλαστικά ή μεταλλικά, η προσθήκη χρώματος σε υφάσματα και λεπτομέρειες του χώρου, είναι το κλειδί για να γυαλίσει το μάτι από ικανοποίηση!

Σκέψου έξυπνα στους μικρούς χώρους. Ένα αντικείμενο, πολλαπλές χρήσεις.

Σκαμπό που γίνονται τραπεζάκια και το αντίστροφο. Ντουλάπια που κρύβουν τα απαραίτητα για την περιποίηση των λουλουδιών, αλλά ολοκληρώνουν με την παρουσία τους την ζεστασιά ενός καθιστικού.

via colunas.revistaglamour.globo.com

via colunas.revistaglamour.globo.com

Ίσως σου φαίνεται ασυνήθιστη επιλογή ο μπουφές σε εξωτερικό χώρο, όμως η πρακτική πλευρά του είναι ακαταμάχητη. Εδώ και το χρώμα του. Είναι τόσο έντονη η παρουσία του, που λίγα μεγάλα μαξιλάρια και ένα μεγάλο μαλακό πουφ είναι υπεραρκετά για όλη την οικογένεια. Χαλαρή και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

via houseandhome.com

via houseandhome.com

Αν έχεις γερά καφάσια, μπορείς να έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο -κι ας είναι μικροσκοπικό- μπαλκόνι. Λίγα μαξιλάρια για να γίνουν αναπαυτικά τα καθίσματα και ένα μικρό χαλί στο χώρο, είναι ό,τι χρειάζεσαι. Μην ξεχάσεις φυσικά τα λουλούδια

via livethemma.ikea.se

via livethemma.ikea.se

Αγαπώ την απλότητα, τον ρομαντισμό και το παιχνίδισμα αυτής της ιδέας. Είτε μιλάμε για ένα ερωτευμένο ζευγάρι, είτε για πολύτεκνη οικογένεια, η αίσθηση είναι απίθανη!

Μικρά χαλάκια, πολλά μαξιλάρια, μια κουνουπιέρα…καλώς ήρθες στον μικρό καλοκαιρινό παράδεισο!

via etsy.com/shop/VintageMarqueeLights?ref=l2-shopheader-name

via etsy.com/shop/VintageMarqueeLights?ref=l2-shopheader-name

Υπάρχουν φορές που έχεις χώρο για ένα καναπέ, ακόμη και γωνιακό, αρκεί να μην μπει τίποτα παραπάνω στο χώρο.

Αν επιλέξεις μικρά τραπεζάκια που δεν πιάνουν χώρο και προσθέσεις ένα γράμμα ή σχέδιο σαν μαρκίζα, σου υπόσχομαι να μην αισθανθείς ότι κάτι λείπει.

via trendenser.se

via trendenser.se

Ένα απλό, χαμηλό, πρώην τραπεζάκι που θυμίζει πάγκο, ακουμπά στον τοίχο, γεμίζει μαξιλάρια. Ντύνει την πλάτη του με λαμπάκια και ξύλινα σπιτάκια. Βάζει στα πόδια του ψάθινες τσάντες, τελάρα από ξύλο. Τα γεμίζει με τα απαραίτητα για να χαλαρώσει ο ιδιοκτήτης και να περάσει χαλαρά το απόγευμά του. Σκέτη ομορφιά!

via homedit.com

via homedit.com

Μια κρυψώνα για μεγάλους 🙂 Μικροσκοπικό, αλλά αρκετό για ένα μικρό διάλειμμα. Ή για τον πρώτο καφέ της ημέρας έξω από την κρεβατοκάμαρα.

via elledecoration.se

via elledecoration.se

Όταν η ιδιωτικότητα, ο μινιμαλισμός και η ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα συναντηθούν, τότε ένα καναπεδάκι-κρεβάτι που κρύβεται πίσω από κουρτινάκια, είναι η απόλυτη πρόταση χαλάρωσης.

via elledecoration.se

via elledecoration.se

Τροπική έκπληξη για δύο ή και περισσότερους. Χαμηλές, άνετες καρέκλες , ακόμη καλύτερα σεζ λονγκ, ένα bamboo πουφ που γίνεται τραπέζι, λίγες μαξιλάρες και πολλά φυτά. Η γάτα σου είναι ζηλιάρα, το βλέπεις 😛

via flickr.com/photos/woodwoolstool/jessbovenkerk/

via flickr.com/photos/woodwoolstool/jessbovenkerk/

Γοητευτικότατη εικόνα, που σε προκαλεί να την αντιγράψεις!

Σημαιάκια, λαμπάκια, χρώμα, ρουστίκ καναπές. Τα συστατικά της επιτυχίας

 

via apartmenttherapy.com

via apartmenttherapy.com

 

Ας υποθέσουμε ότι, τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν μπορείς να εφαρμόσεις. Δεν έχεις χρήματα ούτε ελάχιστα να διαθέσεις, δεν έχεις διάθεση να ασχοληθείς με ιδέες διακόσμησης, δε χωρά τίποτα παραπάνω από 2 απλές καρέκλες. Οκέι…έχεις πιεστεί και με το δίκιο σου. Βάλε μόνο πρασινάδα. Πέρασέ την από τον τοίχο, απέναντι στα κάγκελα, φτιάχνοντας μια καμάρα. Ξέφυγες; Πέτυχες!

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει το β’ μέρος των προτάσεων. Στο μεταξύ, πρέπει να αποφασίσω τι θέλω να κάνω στα δικά μου μπαλκόνια 🙂

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥